Et helt unikt venskab

20-02-2014 09:19, af Anne Kristine Tollestrup
Se filmen, der fortæller historien om Owen, der levede et isoleret liv på grund af en sjælden genetisk sygdom. Lige indtil den tre-benede hund Haatchi, vendte op og ned på syv-årige Owens liv.
Copyright Ridehesten.com
(Screendump fra videoen)

Syv-årige Owen fra England lider af den genetiske sygdom Schwartz-Jampel-syndrom. En sygdom der betyder, at hans vækst hæmmes, samtidig med at led og muskler stivner. Det giver ikke kun konstante smerter men betyder også, at hans ansigt er permanent ryknet. Da Owen startede i skole, gik det for alvor op for ham, at han var anderledes end andre børn på hans alder, og udviklede derfor angst for, at forlade sit hjem i Basingstoke, England. Han levede et isoleret liv – indtil familien adopterede hunden Haatchi. Den tre-benede hund Hunden Haatchi er ikke helt som alle andre hunde. Som hvalp pådrog den sig alvorlige skader, da nogle havde bundet hvalpen til togskinnerne, hvor den blev påkørt af et tog. Det betød, at man måtte amputere det ene bagben. Dog var det umiddelbart svært, at finde et nyt hjem til den handicappede hund – lige indtil Colleen Drummond, der er forlovet med Owens far, fandt ham. Siden da har Haatchi og Owen været uadskillelige. Crufts vinder I 2013 vandt Owen og Haatchi konkurrencen “Friends for life”, der siden 2006 er blevet afholdt på årets ultimative største hundeudstilling – Crufts. Konkurrencen tager udgangspunkt i et inspirerende samarbejde mellem en hund og dens ejer, netop der, hvor hunden for alvor fortjener sin titel som menneskets bedste ven. Hvert år udvælges 5 hunde, som finalister på deres helt specielle betydning og samarbejde med deres ejer. Filmen er et uddrag af en anmelderrost dokumentarfilm, som blev lavet i 2013. Her fortæller Owen og hans familie om Haatchis store betydning, i et liv overskygget af sygdom, ligesom man også følger dem i den helt fantastiske oplevelse som Crutfs vinder. Kilde: mirror.co.uk

Videoer

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen
20 24 29 30
bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Pas på poterne i frostvejret: Vejsalt er smertefuldt

28-11-2023 13:21, af Anne Cecilie Sohl

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunde. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen.

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

"Aktive hunde er lykkelige hunde"

28-11-2023 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Sådan lyder motto'et hos Danmarks største løbeklub for hund og ejer, DIRTY PAWS. Klubben er en nystartet forening med lokalklubber spredt over det meste af Danmark, og deres mål er at få flere danske hundeejere ud og være aktive sammen med deres hunde.  

Højsæson for den smitsomme kennelhoste

27-11-2023 09:37, af Anne Cecilie Sohl

Hunde bliver ofte smittet med sygdommen, kennelhoste, når vinterens fugtige og kolde vejr indtræffer. Derfor er det i den kommende tid ekstra vigtigt, at man som hundeejer kan spotte symptomerne på kennelhoste og ved, hvad man selv kan gøre for at mindske risikoen for smitte.

OVERBLIK: Sådan lufter du hunden i kulden

15-01-2021 15:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun kulden, der generer vores firbenede venner i denne tid. Den salt, der strøs for at forhindre de tobenede i at falde og de firhjulede i at køre galt, er ikke god for hundenes poter. Det samme gælder små kugler af is

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Sne kan give dårlig mave

21-11-2022 11:22, af Astrid Gerd Holtet

Hvis sneen begynder at dale, kan nogle hundeejere opleve at hunden spiser af sneen – og det kan give dårlig mave. Vi ser nærmere på hvad der sker

Vind med HUNDENs adventskalender

01-12-2023 13:05, af Anne Cecilie Sohl

I dag går vi officielt den søde juletid i møde, og i den forbindelse er vi hos HUNDEN klar med en adventskalender på vores sociale medier. Hver søndag i advent får du derfor chancen for at vinde spændende præmier til dig og din hund.

Sjovt adventsløb for hund og ejer

29-11-2023 12:00, af Anne Cecilie Sohl

Har dig og din hund brug for at komme ud og bevæge jer efter en julefrokost, eller elsker du bare at bevæge dig med din hund? Så er Canicross adventsløbet i Mariager lige noget for dig.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet