Det kan være ret ødelæggende for en planlagt hyggetur i skoven med hunden, men det bedste råd vi kan give er, at efterkomme og respektere de opsatte skilte. Tag derfor skiltet alvorligt for både din og hundens skyld, og gå en tur et andet sted. Når der er jagt i skoven kan man risikere at havne i en situation hvor der afgives mange skud. Ikke nok med, at det i sig selv er farligt at færdes i et område, hvor der skydes med skarpt, så kan hunden også blive skud-angst af oplevelsen, hvis der pludselig skydes i dens umiddelbare nærhed. For alle hunde, men specielt dem der i forvejen er lydsensitive, vil det kunne betyde udviklingen af en reel lydangst, hvis den pludselig befinder sig i en situation, hvor der er jagt i nærheden. Der skal ikke mere til, end blot et eller få høje skud, og hunden kan være skudangst. Hold derfor øje med skiltene, der kan have forskelligt udseende, så du og din hund ikke ender uinviteret til et jagtselskab. Hvad kan man gøre for sit skudangste dyr? I de senere år er der kommet en række produkter, der kan afhjælpe eller reducere hundens skudangst. Desværre er det oftest tilbud, der skal sættes i gang, før skyderiet for alvor går løs. Vær derfor på forkant med problemet. En god ide er at træne og vænne hunden til høje lyde i sikre omgivelser. Man kan hos dyrlægen og nogle dyrehandlere købe en lyd-cd med forskellige høje lyde som skud, bilhorn og andre ubehagelige lyde. Man starter med at afspille cd’en på lav volumen mens man ser tv eller lignende. Efterhånden skruer man lyden op. Kan man på denne måde træne hunden til ikke at blive angst når den hører høje lyde, er man kommet et godt stykke af vejen. Et middel der har vist sig effektivt til skudangste dyr er en DAP. Det er en lille flaske der sættes i stikkontakten og som udskiller duftløse signalstoffer kaldet feromoner. Feromoner udskilles fra huden mellem mælkekirtlerne 3-5 dage efter fødslen med det formål at give hundene øget tryghed og knytte hvalpen til tættere til moderen. DAP har vist sig at have stor betydning for hunde i stressede og uvante situationer.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet