Tips til træning: Sidde mellem ben

02-04-2020 15:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. I dag kan du lære sidde mellem ben, som blev udgivet i bladet i december 2019

At sidde mellem benene kan både være et sjovt lille trick, men er også en meget brugbar øvelse. Jeg tænker på øvelsen som et sted, hvor jeg ”parkerer” hunden, og hvor jeg lærer den, at der er der høj værdi i at være. Det skal blive et helle for hunden, hvor den rigtig gerne vil være, og hvor den ved, jeg ”har dens ryg”. Øvelsen er rigtig god f.eks. i venteværelset hos dyrlægen, i offentlig transport, på træningspladsen, eller bare når du står på vejen og taler med naboen.
Du skal kun bruge en masse lækre godbidder og evt. en klikker for at komme i gang.

 

TRIN 1: Beslut først, om hunden skal gå ind mellem benene rundt om venstre eller højre ben. Denne beslutning kan træffes ud fra, om hunden allerede har en pladskommando, hvor den enten vender lige rundt ved venstre ben eller går bag om ryggen fra højre side. Jeg ville vælge det modsatte af det, hunden allerede kender, for så vil det være nemmere for den at skelne mellem øvelserne.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

TRIN 2: Hvis hunden kan følge efter et fingertarget, bruger du det, men du kan også sagtens tage en godbid i hånden, som hunden skal følge. Start med at give hunden godbidder bare for at følge et par skridt efter dit fingertarget eller efter hånden med godbid.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

TRIN 3: Hunden skal føres om bag ryggen, for på den måde at kunne gå ind mellem førerens ben. Start med meget spredte ben, så der er god plads. Når hunden står ude foran dig, skal den følge efter hånden på ydersiden af benet, og hunden får sin godbid, når den står med snuden bag din knæhase. Vær så klar til at ”samle hunden op” ved at bytte til den anden hånd, som du stikker ind mellem benene fra din forside og herefter trækker fremad, for på den måde at guide hunden frem i den ønskede position. Giv flere belønninger for at stå mellem benene.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

TRIN 4: Når hunden har fået flere godbidder i positionen, så smid en godbid fremad eller træd væk, så du kan gentage øvelsen flere gange. Man skal aldrig lave for mange gentagelser i træk men huske at holde pauser. Generelt er 3-5 gentagelser rigeligt, og det er supervigtigt at stoppe, hvis hunden lige har lavet øvelsen endnu bedre end sidste forsøg. En øvelse bliver sjældent bedre, hvis man bliver ved med at forsøge, så stop, når hunden har været rigtig dygtig. På den måde har den også lyst til at træne på øvelsen næste gang.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

TRIN 5: Fortsæt med trin 4, men nu skal du trække hånden op mod maven, når hunden er kommet ind mellem benene, så den ved at kigge op efter hånden hjælpes ned at sidde. Giv igen mange godbidder for at få den til at blive siddende.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

TRIN 6: Hunden kan nu følge fingeren rundt om højre eller venstre ben, gå ind mellem benene og sætte sig, så nu skal du begynde at trække tiden mellem godbidderne for på den måde at lære hunden at blive siddende i længere tid. Du kan nu også begynde at samle benene lidt mere og ende ud med, at du lige kan fornemme, at hunden sidder der, uden at du behøver at kigge ned. Benene må aldrig samles så meget, at hunden fastholdes.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

TRIN 7: Nu er det tid til at sætte kommando på øvelsen. Når du sætter et nyt signal på en øvelse, gør du det ved at sige det nye ord lige før det, hunden allerede kender, nemlig at følge fingertarget eller godbid ind mellem benene. Hunden bestemmer nu ikke længere, hvornår øvelsen slutter, så du skal fortælle den, hvornår øvelsen er færdig ved f.eks. at sige ”fri” eller ”okay”. Du kan også langsomt øge afstanden, så hunden skal komme løbende hjem mellem benene.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Læs også

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid. 

Hundens sikre sommer: 8 tips fra dyrlæge

20-04-2023 09:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En indbydende sø, en sprød majskolbe eller en kølig ispind kan være svært at modstå en varm sommerdag både for mennesker og dyr. Desværre er det også noget, der kan gøre alvorlig skade på hunde og ødelægge deres sommer på et splitsekund, hvis ejeren ikke er vågen. Her lister dyrlæge hos Agria Dyreforsikring en række skader, man kan forebygge, og hvad du bør holde øje med over sommeren

Sådan holder du øje med, om din hund eller kat er overvægtig: Dyrlægens tips til en optimal vægt til dit kæledyr

14-02-2023 09:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I starten af året er der mange mennesker, der melder sig ind i et fitnesscenter og ændrer deres kostvaner. Strammere tøj kan være et tegn på, at juleferien har sat sine spor. Men det kan være så meget desto sværere for almindelige mennesker at vurdere, om en hund eller kat er overvægtig. Royal Canins dyrlæge rådgiver her om, hvordan du som kæledyrsejer bliver bedre til at vurdere kropsvægten og understøtte dit kæledyrs sundhed

Vi keder os…Lær din hund at søge

16-07-2017 17:11, af Anne Ekenberg

Det regner, og mine hunde vil ikke ud. Men kors, hvor de keder sig! Et eller andet skal der ske, mens vi venter på tørvejr. Så her er, hvad jeg har i sinde at byde dem…

Hvor skal hunden fejre nytår?

26-12-2017 08:53, af Agria Dyreforsikring/ pressemeddelelse

Hunde har en særdeles veludviklet og følsom høresans. Derfor kan nytårsaften være et sandt helvede på grund af brag fra fyrværkeri. Dyrlæge Lotta Möller fra Agria Dyreforsikring forklarer her, hvad man kan gøre for at minimere hundens angst, når champagnepropper og raketter springer på årets sidste dag

Artikel i HUNDEN nr. 2 i fuld længde

19-02-2018 15:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I den seneste udgave af HUNDEN var noget af teksten faldet ud af en af artiklerne. Derfor får du muligheden for at læse hele artiklen om Den gode start - om socialisering og miljøtræning, her på nettet

Midtjyske hurtigløbere træner igen

05-05-2020 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er noget livgivende i at opleve ting langsomt åbne igen. I søndags var der igen træning på Midtjysk Greyhound Stadion

Tips til træning: Twist and turn

01-04-2020 15:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. I dag kan du lære twist and turn, som blev udgivet i bladet i november 2019

Video: Se hvordan lydighed kan trænes

01-10-2018 15:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I fire dage var der international lydighedscamp i InDog EliteCenter i Viborg. Det var et virkelig flot arrangement

Døv hyrdehund lærer tegnsprog

12-04-2021 09:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da Peggy mistede hørelsen, mistede hun også evnen til at arbejde som hyrdehund. Den evne er nu genfundet, da hun har lært at forstå tegnsprog

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.