Hvor skal hunden fejre nytår?

26-12-2017 08:53, af Agria Dyreforsikring/ pressemeddelelse

Hunde har en særdeles veludviklet og følsom høresans. Derfor kan nytårsaften være et sandt helvede på grund af brag fra fyrværkeri. Dyrlæge Lotta Möller fra Agria Dyreforsikring forklarer her, hvad man kan gøre for at minimere hundens angst, når champagnepropper og raketter springer på årets sidste dag

Copyright Ridehesten.com

Hunde har en høresans, der er langt bedre end menneskets. De er mere sensitive over for lyde, og de kan høre lyde, vi mennesker ikke kan høre. Nytårsaften kan derfor være meget ubehagelig for hunde på grund af de høje brag og hyl fra fyrværkeri, forklarer Lotta Möller, der er dyrlæge hos Agria Dyreforsikring. Hunde bliver let skræmt og forvirret på grund af larmen, og i værste fald går de i chok. Derfor skal man ifølge Lotta Möller overveje, om hunden måske skal fejre nytår et andet sted:

- Hvis man har hund i byen eller i det hele taget bor tæt på andre mennesker, så er der ingen tvivl om, at nytårsaften er en plage og en udfordring for de fleste hunde. Som hundeejer kan man derfor starte med at overveje, om man skal få passet hunden et andet sted eller I kan tage i sommerhus nytårsaften. Hvis det ikke er muligt, så er det en rigtig god idé at være sammen med sin hund, så den ikke er alene hjemme, siger Lotta Möller.

Er det ikke muligt at tage hunden ud af hjemmet og væk fra larmen, så kan man lave nogle træningsøvelser i tiden inden, som fjerner noget af det ubehag, som bragene fra fyrværkeriet medfører. Man skal ifølge Lotta Möller besøge et sted med høje brag med sin hund. Det kan være en skydebane. Til at starte med skal man være på lang afstand, og fra gang til gang bevæger man sig tættere på. Man skal helst tilbringe nogle timer på stedet og vise hunden, at der ikke er fare på færde trods lydene. Leg med hunden og giv den masser af lækre godbidder. Husk, at det tager tid, og det skal gøres i flere omgange. Man skal ikke blive nervøs, hvis hunden bliver bange eller stresset til at begynde med. Er hunden meget utryg må du længere væk, så lydene ikke er så høje. Har man ikke en skydebane eller lignende i nærheden, så kan man alternativt afspille høje lyde i hjemmet. Der findes en del på YouTube. Begynd også her med lav lydstyrke, og skru op for volumen over tid, når hunden er tryg.

Hvis din hund reagerer meget negativt på høje lyde, så anbefaler Agria Dyreforsikring, at man går til dyrlægen, før træningen påbegyndes. Man kan få beroligende midler til hunden, hvor nogle kræver en recept fra dyrlægen.

Lotta Möller forklarer, at det er godt, hvis hunden er træt og ikke fyldt med energi nytårsaften. Man kan med fordel øge motionsmængden i juledagene og gå en lang tur den 31. december. Hav altid hunden i snor, da den kan blive forskrækket af fyrværkeri der bliver fyret af inden nytår. Det er en god idé at trække gardiner for og tænde for lyde i hjemmet, som hunden kender, det kan være TV og radio. Ejeren skal bare forholde sig roligt, når bragene begynder. Man kan give hunden godbidder eller fx kødben, kogt kylling eller leverpostej, når det står værst på, så hunden kan fokusere på noget behageligt.

I dagene efter nytårsaften skal man holde øje med rester fra fyrværkeri på jorden. Hunden kan blive rigtig skidt, hvis den spiser afbrændt fyrværkeri, og pinde fra raketter splintres let i hundens mund. Der er også mange flere smadrede flasker og glasskår på vejen, så vær ekstra opmærksom på gåturen dagen derpå, afslutter Lotta Möller.

Info

Agria Dyreforsikring.
Agria er Nordens største dyreforsikringsselskab.
Agria Dyreforsikring, er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 125 år og har et tæt samarbejde med dyreejerorganisationer og dyrlæger i hele Danmark. De fleste medarbejdere er selv dyreejere, og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger er Agria med til at udvikle og skabe fokus på dyrehold, dyresport og dyresundhed. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringsløsninger til hunde, katte og andre smådyr som for eksempel slanger, kaniner, ildere og papegøjer.

Læs også

DKK: hjælp din hund sikkert igennem nytåret

31-12-2023 12:53, af Anne Cecilie Sohl

Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.

Dyrlægens anbefalinger: Sådan hjælper du din hund nytårsaften

19-12-2023 20:59, af Anne Cecilie Sohl

Nytårsaften nærmer sig med hastige skridt, og derfor bør hundeejere allerede nu overveje, hvordan man bedst muligt hjælper sin hund gennem aftenen. De høje brag og lysglimt kan nemlig være en ubehagelig oplevelse for menneskets bedsteven, advarer chefdyrlæge hos AniCura, som kommer med fem råd til at sikre din hund en tryg nytårsaften.

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Læsehunden Molly er kåret som Danmarks Dyrehelt 2017

03-11-2017 16:17, af Marie Helene Rigård Rohleder

Molly er i dag blevet kåret som hele Danmarks Dyrehelt 2017. Molly gør et fantastisk arbejde for børn som læsehund og ældre som besøgshund 

Påskemaden forgifter hunden

17-03-2016 08:26, af Tine Luther
Påsken nærmer sig med hastige skridt. Mange familier samles i helligdagene om frokostborde, der er fyldt med lækkerier. I et uopmærksomt øjeblik kan hunden få mulighed for at tage for sig af retterne. Men der er stor risiko for, at hunden kan blive forgiftet som følge heraf. Agria Dyreforsikring giver tips til en tryg påskeferie for din firbenede ven.

Er din hund en dyrehelt?

06-10-2016 14:27, af Kasper Larsson
Agria Dyreforsikring leder de næste uger efter Danmarks Dyrehelt 2016, for kæledyrene i Danmark fortjener anerkendelse for deres trofasthed og gode gerninger. Det strømmer allerede ind med bud fra dyreglade danskere, der indstiller deres hunde og andre kæledyr til titlen.

Hver tredje hund er blevet bidt

16-01-2020 08:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Næsten hver tredje hund er blevet bidt af en anden hund eller havnet i slagsmål. Dette viser en undersøgelse, som Agria Dyreforsikring i Sverige har foretaget. Det er en ubehagelig oplevelse for både hund og ejer, og i mange tilfælde har hunden brug for akut dyrlægehjælp efter biddet

Cecilie springer ud som ringtræner

23-10-2019 09:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tidligere juniorhandler og blogger på hunden.dk fortsætter sit gode liv i hundeverdenen. Hun har netop færdiggjort uddannelsen som ringtræner, og tilbyder træning til andre hundemennesker

 

Hundeejerens adfærd – hvordan påvirker du din hund?

10-10-2021 09:08, af Astrid Gerd Holtet

Et forskerhold fra Wien har undersøgt hvordan vores adfærd påvirker vores hundes evne til at håndtere stressende oplevelser

12 tips til cykelturen med hunden

05-04-2022 13:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Motion er godt. Sådan er det også for hunde, men der er stadig faldgruber, som man skal undgå. Her får du 12 tips til at cykle med din hund

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring.