Tips til træning: Twist and turn

01-04-2020 15:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. I dag kan du lære twist and turn, som blev udgivet i bladet i november 2019

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Du kan vælge at træne øvelsen enten med en targethånd eller en godbid. Hvis din hund kan target, er det klart at foretrække. Hvis du træner øvelsen med target, kan du blot følge samme guideline som nedenfor, men i stedet for at præsentere en godbid, så præsenterer du din targethånd, og belønner, når hunden går efter den.

 

Trin 1: Få hunden til at stå foran dig. Om du skal stå eller sidde, afgøres af hundens størrelse – for de fleste er det dog nemmest at stå op. Vælg allerførst, om du ønsker, at hunden skal dreje med eller mod uret og træn den retning færdig først, før du går videre til den modsatte retning. Hvis du vil bruge godbidder, fører du en godbid fra hundens hoved ned mod dens ribben. Lad hunden strække sig efter godbidden. Vær opmærksom på, at det ikke er hele rotationen, vi i starten ønsker, men udelukkende en lille del af den færdige øvelse. Dette er for at sikre, at hunden forstår, hvad den laver.

Trin 2: Gentag trin 1 et par gange, men så snart hunden har fanget ideen, skal du forvente en smule mere rotation. Måske kommer det helt af sig selv, men ellers kan du vælge at føre godbidden længere ned mod hundens numse. Lav endelig samme bevægelse med hånden som før, blot skal du føre hånden længere ned end til ribbenene. Hvis hunden roterer hele vejen, kan du godt belønne for det også, men du ønsker, at hunden er bevidst om handlingen.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Trin 3: Når du har gentaget trin 2 nogle gange, kan du se, at hunden begynder at fange ideen og formodentlig selv twister om sin egen akse i gående gang. Hvis den ikke gør, kan du føre den hele vejen rundt med godbidden. Ligesom mennesker er heller ikke alle hunde lige smidige, så fortvivl ikke, hvis din hund skal have gentaget trin 1, 2 og 3 en del gange, før den udfører den fulde øvelse, nemlig den fulde rotation om sig selv. Sørg for at støtte din hund og gradvist træne smidigheden. Hvis det er meget svært for din hund den ene vej, kan du teste, om det går nemmere den modsatte vej.

 

Trin 4: Når din hund kan twiste om sig selv med en godbid (eller targetsignalet), kan du gradvist gå i gang med at sætte signal på. Hvis du har ført din hund rundt med godbid, går du nu gradvist i gang med at sætte signalet ”Twist!” på, når du fører hunden rundt. Hvis du har brugt din targethånd, vil du nu først udfase targethånden gradvist ved langsomt at benytte mindre og mindre targetsignal. Når hunden ikke længere behøver lave targetadfærd på din hånd, men kan lave twistøvelsen på dit håndsignal, sætter du gradvist det verbale signal på øvelsen. Du igangsætter twist hos hunden og siger så ”Twist!”, når hunden påbegynder at rotere.

 

Trin 5: Når din hund kan twiste på signal, så kan du øge sværhedsgraden ved enten at forvente flere twist efter hinanden, inden belønningen kommer, eller at hunden øger hastigheden på sit twist.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Trin 6: Lær hunden at lave turn – altså rotere den modsatte vej – ved at benytte samme fremgangsmåde som beskrevet for twist.

Læs også

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid. 

Hundens sikre sommer: 8 tips fra dyrlæge

20-04-2023 09:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En indbydende sø, en sprød majskolbe eller en kølig ispind kan være svært at modstå en varm sommerdag både for mennesker og dyr. Desværre er det også noget, der kan gøre alvorlig skade på hunde og ødelægge deres sommer på et splitsekund, hvis ejeren ikke er vågen. Her lister dyrlæge hos Agria Dyreforsikring en række skader, man kan forebygge, og hvad du bør holde øje med over sommeren

Sådan holder du øje med, om din hund eller kat er overvægtig: Dyrlægens tips til en optimal vægt til dit kæledyr

14-02-2023 09:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I starten af året er der mange mennesker, der melder sig ind i et fitnesscenter og ændrer deres kostvaner. Strammere tøj kan være et tegn på, at juleferien har sat sine spor. Men det kan være så meget desto sværere for almindelige mennesker at vurdere, om en hund eller kat er overvægtig. Royal Canins dyrlæge rådgiver her om, hvordan du som kæledyrsejer bliver bedre til at vurdere kropsvægten og understøtte dit kæledyrs sundhed

Kender du en mand ved navn Premack?

20-10-2017 14:49, af Astrid Gerd Holtet

En af de nemmeste måder at belønne vores hunde, er ved hjælp af mad i form af mundrette godbidder. Men hvad gør man, når maden ikke er interessant?

Træning: Hunden skal kende sin bagpart

05-09-2021 13:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hundefitness og Canicross: Hold din hund I form. Sådan præsenterede DogzDK deres opvisning på Store Hestedag, og det skulle vise sig, at hunden kan træne på måder, man ikke lige havde forventet

I karantæne? Sådan kommer du og din hund i bedre humør

26-03-2020 12:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er i hvert fald én i familien, som værdsætter, at visse arbejdspladser og skoler holder lukket i disse virustider – nemlig hunden. Nu hvor meget tid bruges i hjemmet, kan hundeejere benytte lejligheden til at udvikle forholdet til deres hund. Her kommer Agria Dyreforsikring med tips og råd til, hvordan du nemt kan aktivere hunden mellem de daglige gåture

BLOG: Derfor træner jeg

12-04-2019 15:00, af Camille Marie Saugmann Ørbæk

Camille Marie Saugmann Ørbæk har bloggen i denne uge, og hun har skrevet dette fine indlæg om træning. For hende skal træningen være sjov

Hunde er gode til at høre deres navn

07-07-2021 08:53, af Astrid Gerd Holtet

At skelne sit navn fra anden snak er en evne mennesker lærer med alderen – nyt studie viser, at hunde også i udtalt grad besidder denne evne 

Indog lancerer nyt og forbedret hundetelt

27-10-2023 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Miriam fra Indog Elite Center har mange års erfaringer med træning og udstyr til hunde. Tilbage i maj måned fik hun en ide til forbedringer på de populære hundetelte, der bruges når vores hunde er med til konkurrencer eller på farten. 

Tips til træning: Hagetarget

30-03-2020 15:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. I dag kan du lære hagetarget, som blev udgivet i bladet i september 2019

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader