Rekordmange deltog i digitalt velgørenhedsevent for hunde

06-05-2024 09:31, af Anne Cecilie Sohl

I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Copyright Ridehesten.com
"Det er fantastisk at se, at danskerne ikke bare vil gå langt for deres egne hunde, men at de også har en stor vilje til at hjælpe de hunde, der har det svært og venter på et nyt hjem", siger Tine Stabell, direktør i Agria, der i dag kunne overdrage de danske hundeejeres donation til Dyreværnet. Foto: PR

Hundegåturen har til formål at samle penge ind til hundevelfærd, og for hver deltagende ekvipage donerer Agria penge til dyreværnsorganisationer og internater i syv lande. 

Agria i Danmark havde på forhånd valgt, at den danske donation skulle gå til Dyreværnet og det arbejde, de gør for at give hjemløse hunde et nyt og godt hjem.

– Valget faldt på Dyreværnet, fordi de gør et fantastisk arbejde for hjemløse hunde, og det vil vi - og de mange danske hundeejere - gerne vil bakke op med Agria Hundegåtur. Og i år har danskerne og deres hunde gået ikke færre end 50.000 kroner hjem til Dyreværnet, fortæller Tine Stabell, direktør i Agria Dyreforsikring.

Hundegåturen blev arrangeret første gang i Sverige i 2016 som en samlet fysisk gåtur, men i dag har det udviklet sig til et stort event i alle de lande, hvor Agria er repræsenteret, og eventet afvikles både fysisk og digitalt, så hundeejere og logrende haler får mulighed for at deltage i samme event, på samme tid.

Og for femte år i træk satte den danske deltagelse rekord: Ikke færre end 5.666 danske hunde og deres ejere deltog i årets Agria Hundegåtur.

Danskerne vil gå langt for hundene
Det er en taknemmelig direktør for Dyreværnet, der i dag kan tage imod de danske hundeejeres donation:

– Vi er superglade over, at så mange har valgt at deltage i Agria Hundegåtur. Ud over god motion for både hunde og mennesker, så har turen med de firbenede også resulteret i en donation til Dyreværnet. Vi er på alle måder taknemmelige over, at så mange støtter op om vores arbejde for kæledyrene, siger Henrik Knaack, direktør for Dyreværnet.

– Det har været en stor fornøjelse at se opslag fra hunde i hele Danmark, og det er fantastisk at se, at danskerne ikke bare vil gå langt for deres egne hunde, men at de også har en stor vilje til at hjælpe de hunde, der har det svært og venter på et nyt hjem, fastslår Tine Stabell.

Læs også

Hvordan skal hund og kat holde ferie i år?

14-05-2024 14:22, af Anne Cecilie Sohl

Der er i forvejen meget at holde styr på, når hele familien skal holde ferie, og huskelisten bliver ikke kortere, når familien inkluderer et medlem på fire ben. Få gode råd til en kæledyrsvenlig sommerferie her og bliv klogere på, om dit kæledyr skal holde ferie hjemme, i pension eller om det skal med på ferie.

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Familie efterlyste hunde efter indbrud: de er nu fundet myrdet

21-11-2016 20:54, af Kasper Larsson
En 25 årig mand sigtes for hærværk, efter at have myrdet familiens kæledyr

DKK’s kennelbesøg

01-10-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der går mange rygter om DKK og kennelbesøg. Blandt andet at DKK kræver hunde aflivet. Det har dog ikke hold i virkeligheden 

Hver anden dansker aflyser fødselsdage og ferier, hvis hunden ikke kan blive passet

24-10-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ny undersøgelse, foretaget blandt mere end 1000 respondenter fordelt over hele landet, viser, at mange danskere aflyser arrangementer for hundens skyld. Det er Dogley, der fungerer som en slags Airbnb for hunde, som står bag den aktuelle hundeundersøgelse

Oversigt: Disse hunde kan du se i Ballerup i dag

18-09-2021 08:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er vi ved at være klar til en dejlig weekend i Ballerup. Men hvilke hunde kan du egentlig se? Det får du svar på her

Hundens dag i Tivoli

12-09-2016 16:00, af Kasper Larsson
I omegn af 1.000 hunde var på plads i haven, da Tivoli åbnede dørene til den store Hundens Dag. Traditionen tro var dagen akkompagneret af et tema – som dette år var det ”filmhunde”

Kloge hunde lærer ord efter fire gentagelser

04-02-2021 15:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nogle hunde er hurtigere til at lære end andre. Faktisk kan de kvikkeste hunde lære et nyt ord efter fire gentagelser. Det kræver dog mere træning, hvis ordene skal huskes

Rejse med hund til Storbritannien

19-12-2011 13:43, af Tine Luther
Fra årsskiftet ændres reglerne for indførsel af hunde, katte og fritter til UK.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Fuld gang i Roskilde

10-05-2024 18:30, af Anne Cecilie Sohl

Fredag blev DKK's tredobbelte udstilling i Roskilde skudt i gang - og selvfølgelig var HUNDEN på pletten!

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?