Hver anden dansker aflyser fødselsdage og ferier, hvis hunden ikke kan blive passet

24-10-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ny undersøgelse, foretaget blandt mere end 1000 respondenter fordelt over hele landet, viser, at mange danskere aflyser arrangementer for hundens skyld. Det er Dogley, der fungerer som en slags Airbnb for hunde, som står bag den aktuelle hundeundersøgelse

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

Danskerne er et hundebegejstret folk. Mere end en halv million danske husstande har hund, hvilket vil sige, at der bor en hund i hvert fjerde danske hjem. For de fleste er hunden i dag ikke blot et kæledyr, men en del af familien på lige fod med de øvrige familiemedlemmer. Molly sover nemlig i sengen, skal også til lægen, gå til fritidsaktiviteter og fejre fødselsdag.

Netop den afgørende rolle, hunden har i familien, er noget af det, der afspejler sig i resultaterne af den aktuelle undersøgelse, der fx har snuset til, hvad der er vigtigst for os, når hunden skal passes, hvor meget vi løbende bruger om måneden på at have hund og om vi køber økologisk og bæredygtigt, når der skal købes foder og legetøj til hunden.

Danskernes pasningspræferencer 
Undersøgelsen viser, at hver anden dansker (56 pct.) aflyser planer som fødselsdage, fester og ferier, hvis der ikke kan findes pasning til hunden.

Ifølge undersøgelsen får næsten samtlige hundeejerne (92 pct.) passet deres hund op til flere gange årligt. Heraf får hele 22 pct. passet deres hund mere end seks gange om året. Langt størstedelen af de adspurgte danskere er enige om, at de enten foretrækker at få deres hund passet af familie og venner, eller via privat hundepasning som fx Dogley, hvor Molly er tryg, kan blive forkælet og få fuld opmærksomhed – i hjemlige rammer.

Netop personlig opmærksomhed (75 pct.), hundepassers kendskab til hunde (72 pct.), og hundens omgivelser som adgang til have (46 pct.), prioriteres højest blandt danskerne, når vi skal vælge pasning til hunden. Det er altså vigtigt for de danske hundeejere, at ude føles som hjemme, når hunden skal passes. Undersøgelsen viser, at mindre end en femtedel af danskerne vælger hundepasning ud fra prisen.

– Vi kan ud fra vores aktuelle hundeundersøgelse konstatere, at hunden spiller en afgørende rolle, når hundeejernes hverdag, fester og ferier skal planlægges. Især sommerferien er en tid, hvor mange danskere vælger at lade hunden passe via Dogley. Men selvom vi oplever en fordobling af pasninger i ferierne, benytter flere og flere sig også af, at det er blevet nemmere at finde en god privat hundepasser i den travle hverdag og i weekender, forklarer Thomas Keller, grundlægger af Dogley.

 

Danskernes forbrugsvaner
Undersøgelsen stiller også skarpt på danskernes løbende udgifter (fx foder, legetøj, udstyr, forsikring og dyrlæge) til hunden. Medregnet i de adspurgtes vurdering er således ikke anskaffelse af hunden eller udgifter forbundet med større operationer og lignende.

Undersøgelsen viser, at 31 pct. af de danske hundeejere vurderer, at de bruger 501-1000 kr. om måneden på deres hund, mens en tredjedel vurderer et beløb mellem 251-500 kr. månedligt.

Når der skal vælges hundefoder, angiver hele 94 pct. kvalitet som værende en vigtig faktor, ligesom kvalitet også er angivet som vigtigt af hele 96 pct. af danskerne, når de skal købe legetøj og udstyr til hunden. Kvalitet prioriteres således i højere grad fremfor pris, når der vælges både hundefoder og legetøj til Molly.

Mens en tredjedel af de adspurgte går op i, at hundens legetøj er bæredygtigt, er det dog blot 1 ud af 10, som prioriterer, at hundefoderet er økologisk.

Læs også

Danske Dogley fusionerer med europæisk virksomhed og bliver Europas største hundepasningsservice

08-06-2023 09:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

København d. 7. juni 2023: Når den danske hundepasningsvirksomhed Dogley fusionerer med europæiske Gudog, vil også en ny app se dagens lys. Den vil fremover gøre brugeroplevelsen endnu bedre, og samtidigt gøre det nemmere at nå ud til de 7,5 millioner mennesker med husdyr i Norden

Gratis hundeluftning for dem, der har mest brug for det

29-03-2020 08:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dogley, som er Danmarks største platform for privat hundepasning og -luftning, tilbyder nu gratis hjælp til hundeluftning for dem, der har mest brug for det

Kreative hundenavne

28-11-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I navneundersøgelsen fra Dogley.com har de også lavet en liste med de 15 mest kreative navne, men det kan vi gøre bedre

HUNDEN TV: Spørg Dyrlægen/ORMEKUR

26-02-2016 08:18, af Tine Luther
Hunden.dk har stillet dyrlægerne Torben Lindbjerg og Line Diemer fra FAMILIEDYRLÆGERNE en række spørgsmål angående hundens daglige pasning og pleje - følg med i serien og få svar. Her handler det om ormekur.

BLOG: Sådan tager vi på ferie med vores hunde - vores dagligdag på tur

12-07-2021 10:07, af John Frank Ahm

Vi elsker at tage på ferie med vores hunde og det gør de også. Ferie med hunde er for os altid noget der foregår i bilen, så de steder vi kan køre til er der vi tager hen

Ny bog om golden retriever

15-10-2011 10:10, af Tine Luther
Nu kan de mange fans af golden retriever få fingre i en ny, grundig specialbog om racen. Værket hedder ”Golden retirever– Udvælgelse, pasning, opdragelse, beskæftigelse”

HUNDEN TV: Spørg Dyrlægen/TANDPLEJE

24-02-2016 08:18, af Tine Luther
Hunden.dk har stillet dyrlægerne Torben Lindbjerg og Line Diemer fra FAMILIEDYRLÆGERNE en række spørgsmål angående hundens daglige pasning og pleje - følg med i serien og få svar. Her handler det om pasning af hundens tænder.

Din ferie med hunden

09-09-2021 08:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

I sommermånederne har vores bloggere fortalt om deres sommerferier med hunde. Nu vil vi se og høre din historie

Skal du rejse med hunden?

16-07-2012 08:32, af Maja Golles
Hvordan er det nu lige: Hvilke lande kræver hvad af papirer og vaccinationer, når du vil have hunden med på ferie?

Skal din hund passes i ferien?

17-12-2017 10:03, af Astrid Gerd Holtet

For mange danskere byder julen på hygge derhjemme med familie og venner, men nogen udnytter feriedagene til at tage ud og rejse. Det kan betyde, at hunden skal passes – men hvad skal man tænke på, når hunden skal i feriepasning? 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden