Hundefans donerede 12.500 kr. til Knæk Cancer

14-11-2017 15:28, af Marie Helene Rigård Rohleder

DKK Kreds 3 indsamlede 12.500 kr. til TV 2 indsamlingsshow 'Knæk Cancer' under deres store gallaskue, hvor både dommere, udstillere og bestyrelse donerede til den gode sag

Copyright Ridehesten.com
Foto: Solveig Nyby Snitkjær

Kræft er den hyppigste dødsårsag herhjemme. Derfor satte TV 2 for sjette år i træk fokus på sygdommen med Knæk Cancer. I flere uger har man kunne samle ind ved at lave aktiviteter  og oprette egne indsamlinger. Og det var lige præcis, hvad skueformand i DKK kreds 3 (Fyn), Solveig Nyby Snitkjær, gjorde. Til kredsen årlige gallaskue, en uofficiel hundeudstilling, som bliver afholdt om aftenen med festmiddag og gallatøj, foreslog Solveig, at de skulle samle ind til Knæk Cancer. 

- Både min mand og jeg har haft cancer tæt inde på livet, så det lå lige til højrebenet, nu hvor kredsen havde vores gallaskue samtidig med at TV 2 havde deres Knæk Cancer show, fortæller Solveig Nyby Snitkjær, bestyrelsesmedlem og skueformand i DKK kreds 3 (Fyn). 

Bestyrelsen blev først enig om at donere alle de penge, som de fik ind fra tilmelding til aftenens juniorhandling-, Barn og Hund- og parklasse-konkurrencer. Derudover lavede de et skilt og en hundeskål, som stod på informationsbordet, så alle kunne skænke et beløb. 

Glade gallagæster gav til Knæk Cancer 
Hallen i Årslev var fyldt med over 100 festklædte hundefans. Efter racebedømmelserne er det nemlig tradition, at der spises aftensmad sammen, og så trækker udstillingsfolket i gallatøjet. Så Best In Show-bedømmelserne foregår med høj musik og spotlys. Desuden kårer dommerne også den bedst klædte mand og kvinde. 

Og under alle festlighederne besluttede bestyrelsen i kreds 3, at de også gerne ville donere et betragteligt beløb til Knæk Cancer. De blev enige om 10.000 kr, og da Solveig annoncerede beskeden i højtaleren udbryder der store klapsalver og jubel blandt festdeltagerne. Det endelige beløb bliver 12.500 kr. fra kreds 3 i DKK. 

- Det har været en rigtig god oplevelse, og vi har kun fået positiv respons fra medlemmer, udstillere og de sociale medier. Vi er stolte og glade i kredsen over at være med til at støtte Knæk Cancer, siger Solveig Nyby Snitkjær. 

TV 2's store Knæk Cancer Live'-show blev sendt samtidig med gallaskuet på Fyn d. 28 oktober. Her blev der i alt samlet 147.113.040 kroner ind til Kræftens Bekæmpelse, som fortæller at pengene blandt andet går til følgende projekter og fonde: Røgfri Fremtid, Børnecancerfonden, Hjemmedød og Nationalt Forskningscenter. Læs mere her.

Læs også

Landsdækkende indsamling til ny dyreambulance

24-08-2013 07:33, af Tine Luther
Dyreværnet har behov for hjælp til en ny dyreambulance, så de kan redde endnu flere dyr i nød. Derfor etablerer Maxi Zoo nu en landsdækkende indsamling, som skydes i gang den 1. september.

Hunde på TV2 Fri i formiddag

15-05-2014 08:20, af Tine Luther
Jagt|
DKKs adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen gæster Frihuset - det samme gør et par schweisshunde.

TV-program på hundens præmisser

07-09-2017 11:17, af Marie Helene Rigård Rohleder

I disse uger kan du på TV 2 FRI følge otte internathundes jagt på et kærligt og blivende hjem. Dyreværnets adfærdsbehandler, Nina Amdi, bestemmer, hvilken  af de tre familier som må beholde hundene, fordi det er et program på hundens præmisser

Fyns Internat: Vi hjælper alle hunde

12-10-2021 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Internatleder på Fyns Internat, Lene Frahm, oplever, at flere og flere har en mening om, hvilke dyr internatet skal hjælpe

Kim Wall og lighundene

29-09-2020 11:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den makabre sag om Kim Wall er i disse dage aktuel igen, da tv-serien, Efterforskningen, kører på TV2. Her får du lidt om, hvordan de svenske lighunde arbejdede

Lise Lotte viser julegaveideer til hunde og hundeejere på tv

11-12-2014 11:28, af Tine Luther
DKK's adfærdskonsulent, Lise Lotte Christensen, giver nogle bud på julegaveidéer i aften kl. 20.30 i Tv2 Frihuset.

New Hope Denmark melder TV2 til Pressenævnet

14-09-2021 09:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Bestyrelsen bag New Hope Denmark er meget utilfredse med den udsendelse, der blev sendt på TV2 mandag. Efter at have lagt flere beviser for deres sag på Facebook vælger de nu at trække stationen i Pressenævnet. Organisationen ændrer ikke på deres fremgangsmåde fremover

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader