TV-program på hundens præmisser

07-09-2017 11:17, af Marie Helene Rigård Rohleder

I disse uger kan du på TV 2 FRI følge otte internathundes jagt på et kærligt og blivende hjem. Dyreværnets adfærdsbehandler, Nina Amdi, bestemmer, hvilken  af de tre familier som må beholde hundene, fordi det er et program på hundens præmisser

Copyright Ridehesten.com
Foto: Lotta Lemche/TV 2

I programmet ‘Hund søger hjem’ på TV 2 FRI følger seerne otte herreløse hunde fra Dyreværnets internater i jagten på at finde et nyt blivende hjem. Sammen med Dyreværnets hundetræner og adfærdsbehandler, Nina Amdi, og TV-vært Lene Beier besøger de tre familier med hver enkelt hund, og derefter tager Nina Amdi beslutningen om, hvilken familie som får tilbudt hunden.

De udvalgte
I udvælgelsesprocessen af de otte hunde har Dyreværnet lagt vægt på, at hundene skal være formidlingsegnet, uden store adfærdsproblemer og mentalt rustet til at kunne besøge tre familier uden at stresse. Desuden har Dyreværnet også udvalgt forskelligartede hunde med forskellige behov, så programmerne ikke kommer til at ligne hinanden.

Når hunden har besøgt de tre familier, så er det op til Dyreværnets hundetræner og adfærdsbehandler, Nina Amdi, at beslutte, hvilken af familierne som får til at beholde hunden.

– Jeg har lagt vægt på, at ejeren skal kunne honorere hundens aktivitetsniveau med den rigtige stimulering, og at ejeren skal kunne træne hunden på en stille og rolig måde. Derudover så kigger jeg meget på, hvordan hunden reagerer overfor familien og eventuelle børn, og omvendt hvordan familien interagerer med hunden, siger Nina Amdi, hundetræner og adfærdsbehandler ved Dyreværnet.

På hundens præmisser
På Dyreværnets Facebook-side kan seerne efterfølgende se, hvordan det er gået de forskellige hunde. Nina Amdi har nemlig været ude og besøge deltagerne efterfølgende.

– Det er rigtig sjovt og en luksus at kunne følge op på, hvordan det går med hundene. Jeg bliver jo simpelthen så knyttet til de hunde, så jeg næsten tuder, hver gang de skal afleveres, siger Nina Amdi. 

For Nina Amdi har det været både spændende og sjovt at være med i ‘Hund søger hjem’. For hende er det vigtigt, at det er program på hundens præmisser.

– Jeg skal tale hundens sag hele vejen igennem. Programmet ‘Hund søger hjem’ er på hundenes præmisser. Familien skal kunne tilbyde hunden det rigtige og ikke omvendt, siger Nina Amdi.

Nina Amdi og hunden Hubert fra ‘Hund søger hjem’. Foto: Lotta Lemche/TV 2

Faglighed og underholdning på samme tid
I løbet af TV-programmet viser Nina Amdi forskellige tips og tricks til basal hundetræning. Både seer og de deltagende får viden omkring hundens pasning og pleje, serveret med et positivt afsæt.

– Jeg udvælger øvelserne, så alle kan være med. Eksempelvis indkald og gå pænt i snor. Jeg håber, at det kan inspirere folk til at komme lidt i gang med træning af deres hunde, siger Nina Amdi. 

Se de sidste 5 programmer de kommende tirsdage kl. 21.15 på TV 2 FRI.

Læs også

Fyns Internat: Vi hjælper alle hunde

12-10-2021 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Internatleder på Fyns Internat, Lene Frahm, oplever, at flere og flere har en mening om, hvilke dyr internatet skal hjælpe

TV2: En lidt speciel situation

15-09-2021 13:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har været i kontakt med redaktør for programmet, Gadehunde for millioner, og han anerkender, at det har været specielt at lave programmet

New Hope Denmark: Stephanie Carlsen føler sig misbrugt

14-09-2021 14:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Stephanie Carlsen er en af de tidligere frivillige fra New Hope Denmark, der udtalte sig i TV2’s program i går. Hun er chokeret over foreningens fremgangsmåder

På tur med Dyreværnet

23-05-2018 08:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sidste uge var hunden.dk på tur med Dyreværnets dyreambulance. Det blev en tur, som bød på alt fra en mistænkelig anmeldelse til tynde hunde og en psykisk syg hundeejer. 

Åbent hus hos Dyreværnet

23-08-2018 15:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På søndag afholder Dyreværnet traditionen tro sit årlige Åbent Hus-arrangement i Kolding fra 12.30 - 16.30. Det er gratis at komme på besøg

Rekordhøjt antal hunde gik tur for en god sag

09-05-2023 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Siden 2018 har Agria Dyreforsikring afholdt den årlige Hundegåtur, og danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød er ikke blevet mindre gennem årene. Antallet af deltagere er faktisk steget hvert år. I weekenden 6. og 7. maj deltog næsten 5.500 hunde og deres ejere i 2023-udgaven af Hundegåturen, der igen foregik på Facebook og Instagram

Dyreværnet udvider med Frynseklinikken 2

05-09-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På mandag kører Dyreværnets Frynseklinik 2 sin første tur ud for at hjælpe dyr, hvis ejere ikke har råd til at tage til dyrlæge

Freyas lov kommer i Folketinget og har opbakning blandt politikere

01-12-2021 13:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag rundede Freyas Lov de 50.000 nødvendige underskrifter for at blive taget op i Folketinget. Vi har været i kontakt med en række politikere, og der ser ud til at ske noget på området

Dyreværnet: Sammen skal vi bekæmpe hvalpefabrikker

06-11-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyreværnet har i den grad været i centrum den seneste tid på grund af hvalpene Alba og Daisy, der er kommet ulovligt til Danmark fra Serbien. Direktør Rikke Christensen-Lee vil bruge situationen til en forenet kamp mod import fra udenlandske hvalpefabrikker

Dyreværnet støtter begrænset brug af fyrværkeri

12-10-2023 10:44, af Anne Cecilie Sohl

Regeringen er kommet med et lovforslag om begrænsning for brugen af fyrværkeri. Hos Dyreværnet jubler de, da man på tætteste hold har oplevet den frygt dyrene har, når der bliver affyret fyrværkeri flere måneder i træk.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.