Winnie får kompetent hjælp

27-01-2020 16:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når Winnie Vestergaard, der er blind, i pinsen skal løbe K9 Biathlon ved Vilhelmsborg får hun hjælp af en ganske habil herre

Copyright Ridehesten.com
Foto: Lotte Höhrmann

Der er ingen tvivl om, at Winnie Vestergaard er en sej kvinde. Ikke nok med, at hun som blind kaster sig ud i at løbe K9 Biathlon ved Hundedagene på Vilhelmsborg, så lader hun sig ikke nøjes med en kort distance, men kaster sig ud på 12 kilometers løbetur med hunden.

Det kan hun naturligvis ikke selv, og derfor har Hundedagene og Winnie Vestergaard søgt efter en løbemakker til Winnie.

Det har de nu fundet, og det er ikke en hr. hvem som helst, der får lov at følge i Winnies fodspor. Manden, der skal agere øjne for Winnie på den strabadserende løbetur, er Jonas Beck Jensen, som selv er ivrig K9 Biathlon løber i både Danmark og i udlandet. Derudover er han hundefører hos Fighter Wing Skrydstrup.

– Jeg var med ude og tage nogle billeder og videoer med Winnie og folkene fra Hundedagene, og så spurgte jeg hende, om hun havde fundet en løbemakker. Da hun ikke havde det, tilbød jeg min hjælp, fortæller han og fortsætter:

– Jeg synes, det er virkelig fedt, at hun gør det, og jeg tror måske det kan være med til at motivere andre med handicap til at gøre noget lignende. Det vil jeg gerne hjælpe med til.

Under fotoseancen skulle Jonas Beck Jensen agere støtte for Winnie Vestergaard, så han har allerede smagt på, hvilke udfordringer der venter ham, når det går løs i pinsen på Vilhelmsborg.

– Vi skulle for eksempel løbe op af nogle små skråninger og allerede der havde jeg nok at se til. Jeg kunne ikke lade være med at have fokus på hendes hund, og tjekke hvor den var henne, men den havde hun jo faktisk 100 procent styr på, fortæller Jonas Beck Jensen.

Udover at være imponeret over Winnie Vestergaards gåpåmod og jernhårde vilje, så har Jonas Beck Jensen også allerede lagt mærke til forskellen på den måde, hendes hund er arbejdshund på.

– Det er virkelig interessant at se på, hvor forskelligt vores hunde arbejder. Når min hund arbejder, skal den jo være lidt en gadedreng og lidt rå i kanterne. Vi skal jo fange banditter med vores hunde, og derfor må de gerne sige vov og være meget energiske. Winnies hund er enormt opmærksom på hende hele tiden, og det er virkelig fascinerende at opleve, hvor forskelligt hunde kan arbejde, siger han.

Det er tydeligt at mærke, at Winnie Vestergaard er i trygge hænder hos Jonas Beck Jensen, men holdet er ikke fyldt op endnu. For det er lidt af en vanskelig opgave at skulle guide en blind gennem 12 kilometers vanskeligt terræn. Derfor er hun og Hundedagene i gang med at søge efter endnu en løbemakker til Winnie Vestergaard, så hun kommer til at blive fulgt af to makkere.

Vi følger naturligvis udviklingen.

Info

Arion Hundedagene på Vilhelmsborg

Hvornår: 30., 31. maj og 1. juni
Hvor: Vilhelmsborg, Bedervej 101, 8320 Mårslet

K9 Biathlon alle tre dage. Lørdag for børn

Læs også

Plæneklipper fuldender Winnies hold

18-02-2020 19:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er sidste hjælper til Winnie Vestergaard fundet, og det er i den grad en mand, der er vant til at dirigere

Med Winnie i mediemøllen

07-02-2020 11:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Torsdag mødtes Winnie Vestergaard med BT, der gerne ville lave en artikel om hende og hendes store udfordring med at gennemføre et K9 Biathlon på 12km som blind. Vi var med

Hundedage i Go’ Morgen Danmark

29-01-2020 12:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Onsdag morgen kunne danskerne stå op til synet af to seje hundemennesker i Go’ Morgen Danmark

K9 Biathlon: Du kan stadig nå det

27-08-2021 11:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Flere end 378 løbere og hunde kommer denne weekend til at kaste sig ud i et fantastisk K9 Biathlon for alle løb på Vilhelmsborg i weekenden. Du kan stadig nå at tilmelde dig

 

Vild hundeweekend forude

04-09-2020 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lad os lige glæde os over, at denne weekend i den grad bliver fyldt med nogle af landets bedste hunde på Vilhelmsborg

Nyt miljøtræningscenter for hunde i Mørkøv

25-09-2019 15:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt miljøtræningscenter henvender sig til alt fra familiehunde til sepcialsøgshunde

Mudder, mod og sammenhold i Ringsted

12-10-2023 11:10, af Anne Cecilie Sohl

Der bliver masser at se og opleve, når knap 500 løbere og deres hunde kaster sig gennem vilde vandgrave, bildæk, under og over store forhindringer til Dacia Cup 2023 den 14. oktober i Ringsted.

Kampen mod kiloene

18-10-2019 15:00, af Astrid Gerd Holtet og Bjarke Kirkegaard Nielsen

Overvægt har i flere år været et stigende problem hos de danske hunde, men hvad kan vi gøre, hvis vores hund bliver for tyk? 

BLOG: SUP med PUP

21-06-2023 11:57, af Karoline Sidelmann Brinch

Paddleboard (SUP=stand up paddle) med hund (=PUP) er blevet "det nye sort": En sjov og hyggelig sommeraktivitet med din hund. Og også en af forhindringerne til efterårets K9-biathlons. Læs mere her om, hvordan I får en god start.

Første biathlon for menneske og hund i Danmark 23. og 24. juni

18-05-2018 14:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens der gøres klar til at riste hekse på store bål rundt omkring i landet, vil en masse hunde med deres ejere deltage i landets første K9 biathlon i Nærum

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden