Udstillingen, hvor du må se, røre og prøve

23-03-2023 08:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Jagt|

JAGT, Vildt og Våben Messen i Royal Stage med masser af oplevelser i tre dage

Copyright Ridehesten.com
Vildsvin – danskerne er vilde med at tage på vildsvinejagt. På JAGT, Vildt og Våben Messen får du lejlighed til at teste natoptik til vildsvinejagt.

 

At gå på en udstilling er ofte noget med at se på udstillede ting: Men når Sjællands største jagtmesse finder sted torsdag-lørdag 23.-25. marts i Royal Stage, Hillerød, så bliver der i den grad også mulighed for at se, røre og prøve ting.

I anledningen af udstillingen bliver der for første gang indrettet en skydebane, hvor gæsterne kan prøve at skyde med luftvåben på banens 40 meter.

 

Populære vildsvinejagter

Der er også mulighed for i mørke at teste natoptik: Og det er noget, som bruges på vildsvinejagt; en jagt, som rigtig mange danske jægere tager på i især nabolandede Sverige og Tyskland. Udstillerne viser og fortæller om vildsvin, foderpladser og grej til vildsvinejagt.

Men det er naturligvis ikke kun vildsvin, det handler om: Alle førende producenter af våben og udstyr er med på JAGT, Vildt og Våben Messen, hvor flere af dem torsdag eftermiddag i små foredrag fortæller nærmere, ligesom de står klar på standene.

Og ligger du inde med moderne eller antikke jagt- eller sportsvåben, militaria eller jagtrelaterede effekter, så kommer Holts Auctioneers fra England og giver dig en vurdering: Europas førende auktionshus giver dig mulighed for at få dine våben eller effekter med på næste store auktion i juli.

Fakta
Tre dage med masser af inspiration

JAGT, Vildt & Våben Messen finder sted hvert andet år i Royal Stage, Milnersvej 39, 3400 Hillerød.

  • Torsdag 23. marts kl. 14-20 med foredrag af Rane Willerslev kl. 20.30.
  • Fredag 24. marts kl. 10-18.
  • Lørdag 25. marts kl. 10-16.

 

Danske jægere rejser meget

- Danske jægere er nogle af de jægere, som rejser mest for at komme på jagt. Sydafrika er populært, hvor danskerne er nummer to efter amerikanerne, fortæller Carsten Larsen, som er direktør i Royal Stage.

Der en en stribe jagtrejsebureauer med som kan bringe dig verden rundt; ikke blot Sydafrika, men på eksempelvis polsk bukkejagt, skotsk hjortejagt, vildsvinejagt i Europa, kri kri ibex jagt i Grækenland, østrisk alpestenbuk eller jagt på elg og bjørn i Canada.

En jæger, som har prøvet jagt - og at leve - langt, langt fra civilisationen flere steder i verden, er Nationalmuseets direktør Rane Willerslev: Når udstillingen lukker torsdag klokken 20, så holder han en halv time senere et foredrag – og har du billet til messen, så kommer du gratis ind til foredraget.

 

Her kan du få en lynoversigt over en lang række af de mange ting, du kan opleve

Læs også

Verdensberømt hund i Danmark

04-03-2024 10:42, af Anne Cecilie Sohl

Selvom fokus er på hestene ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, er der også noget at se for hunde-enetusiasten. Showudvalget i Dansk Varmblod har arbejdet benhårdt for at sammensætte et smukt, bevægende og imponerende gallashow med en god blanding af danske og udenlandske ryttere samt artister.

Fuldt fokus i Fredericia

10-02-2024 15:22, af Anne Cecilie Sohl

På trods af nattens snestorm er godt 3000 hunde og ejere mødt op i Messe C, Fredericia til årets første store internationale udstilling. 

Firbenet fest i Fredericia

06-02-2024 11:28, af Anne Cecilie Sohl

Vær med når Dansk Kennel Klub i den kommende weekend den 10.-11. februar slår dørene op for årets første hundeudstilling. Udstillingen finder sted i Messe C i Fredericia og med knap 3.000 hunde tilmeldt over de to dage bliver det en kæmpe hundefest, hvor du er garanteret en overdosis af logrende og pelset kærlighed. 

Pas på: Når tæven er i løbetid, går hanhunden på jagt

26-03-2022 10:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når en tæve går i løbetid, vil der som regel være adskillige hanhunde i området, der gør sig klar til at stikke i rend. Mange hundeejere oplever, at de ikke kan styre deres hanhund, når den får færten af en tæve i løbetid. Dyrlæge hos Agria Dyreforsikring giver gode råd til, hvordan du kan sikre, at din hanhund ikke stikker af og kommer til skade

Blog: Min hund: En topatlet - Optimer hundens præstation og undgå skader. Del II: “Nedkøling” og restitution

19-11-2021 08:41, af Karoline Sidelmann Brinch

Til tider glemmer vi, at mange af vores hunde er topatleter, som yder store fysiske præstationer fx til jagt, canicross, agility, mv. Derfor har de brug for vores hjælp til at yde deres bedste og undgå skader. I min seneste blog skrev jeg om vigtigheden af at varme op, når vores sports-hunde skal ud og præstere. I dag skal det handle om tiden efter, hunden har været afsted: Hvordan sikrer vi på bedste vis, at hunden hurtigt kommer sig ovenpå kraftanstrengelserne og restituerer bedst muligt

11.500 gamle knogler viser tegn på tidlig jagt med hunde

22-01-2019 08:12, af Astrid Holtet

Danske og engelske forskere har fundet tegn på, at hunde måske blev brugt til jagt tidligere end man hidtil har troet

BLOG: Vixens anden markprøve

22-05-2021 09:01, af Elisabeth Schrøder

Allerede dagen efter Vixens første markprøve var vi afsted igen - På den ene side med lidt mere ro i maven, da hun jo allerede havde en præmiering i bagagen, men også på samme tid lidt mere på udebane, da vi nu skulle dømmes af en dommer, som jeg ikke kendte i forvejen, og knapt så mange kendte ansigter blandt de andre deltagere

VIND: ekstra billetter udloddes til ”Jagt i Bella”

13-09-2011 10:20, af Tine Luther
Puljen er udvidet: Nu udlodder vi ikke fire men NI x 2 billetter til Danmarks største jagtmesse - deltag på Facebook

Jagt til hest – med hunde

07-09-2013 10:20, af Tine Luther
Det er første gang i 30 år, at Sportsrideklubben har fornøjelsen af at invitere til jagt med hunde i Danmark. Det sker i dag på Møn.

Politihund fandt indbrudstyv i træ

24-01-2022 14:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fredag midnat var Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på jagt efter en indbrudstyv, og de havde deres bedste politihund, Gaston, med

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hundredevis af hunde indtog Kolding motocrossbane

02-05-2024 10:56, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 14. april blev motocrossbanen i Kolding forvandlet til en stor forhindringsbane, da Virbac afholdte motionsløb for hund og ejer.