Loppeallergi er en kløende omgang

07-04-2018 08:40, af Astrid Gerd Holtet

Lopper er aldrig sjove at få besøg af, men nogle hunde udvikler en allergi over for de små parasitter – og så kan kløen blive meget voldsom.Lopper er aldrig sjove at få besøg af, men nogle hunde udvikler en allergi over for de små parasitter – og så kan kløen blive meget voldsom 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Når hunden får lopper, bider lopperne og suger blod fra hunden. Loppens spyt indeholder stoffer, der sørger for at blodet ikke størkner imens loppen spiser. Det er disse stoffer der giver den kløe, der er forbundet med loppebiddet. Nogle hunde er dog så uheldige at de udvikler en allergi over for loppespyttet, og allergien får kroppen til at reagere voldsommere end normalt –  og det gør det ubehagelige møde med lopperne endnu værre.

Har hunden fået loppeallergi, ses der oftest en voldsom kløe og en rød og irriteret hud. Allergien kan få hunden til at klø og bide sig så meget, at den får sår i huden. Kløen er oftest mest intens omkring haleroden, men vil ofte typisk brede sig op langs ryggen. Nogle hunde oplever kløe andre steder på kroppen, herunder maven og lysken. Med tiden kan hundens hud blive mørkpigmenteret og hår kan knække, så hunden får områder med skallede pletter.  

Kommer en hund med loppeallergi i kontakt med lopper, skal loppeinfektionen selvfølgelig bekæmpes. Ofte er det dog også nødvendigt at behandle hunden med kløestillende og måske antibiotika, indtil lopperne er væk, og der er kommet ro på huden.

Har hunden først udviklet en allergi, skal der som regel kun enkelte loppebid til for at udløse reaktionen, og derfor er det mange gange nødvendigt at behandle hunden forebyggende med loppemidler, for at mindske sandsynligheden for at den bliver bidt. Størstedelen af lopperne lever ikke på hunden men i dens omgivelser, hvor de kan overleve i meget lang tid. Det er derfor også vigtigt at man renser og rengører hjemmet, herunder især hundens tæpper og seng.

/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge

Læs også

Årets Hund 2010 i Norge er fra Danmark

20-12-2010 09:48, af Tine Luther
Den ruhårede gravhund Treis Pinheiros Matisse SW ejet af Camilla Hübbe, Gørløse ved Hillerød, delte førstepladsen med en schæferhund

BLOG: Vi melder os klar

08-02-2019 20:39, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt udstillingsår, ny hund - Det kan kun blive stort

Vis os dit forårsbillede

10-04-2019 15:13, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvis du husker nogle dage tilbage, kan det være, du bliver helt varm i kroppen. Det var forår. Vi vil gerne se dit bedste forårsbillede af din hund

Er din hund stresset

06-04-2021 14:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hos Tails.com har de med inspiration fra Joe Bidens hunde lavet en liste over, hvordan man ser om ens hund er stresset

Må min hund spise banan?

15-08-2017 17:18, af Anne Ekenberg

Bananen med sin smukke gule farve indbyder i høj grad til at blive spist. Rå oven på ymer, som tørret snack lørdag aften eller i en banankage. VI elsker banan, men er den også en sund frugt for vores hunde?

Lader du lorten ligge?

01-12-2017 13:00, af Agria Dyreforsikring/ pressemeddelelse

Er du en af de hundeejere, der ikke samler hundens efterladenskaber op, så er der god grund til at læse med her. Du bidrager nemlig til et øget smittepres, der i værste fald kan slå en hund ihjel

Hund på spisekortet?

31-03-2013 10:01, af Maja Golles
I nogle lande er det helt almindeligt at spise hund

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader