Kæledyr bringer familien tættere sammen

16-03-2020 15:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange danske kæledyrsejere oplever, at deres hunde, katte eller heste er med til at styrke fællesskabet i hjemmet, og at de firbenede familiemedlemmer er med til at skabe en følelse af samhørighed i familien. En ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring peger i samme retning

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Behovet for at se de logrende haler bevæge sig frem og tilbage i stuerne er så udbredt, at man kan fristes til at sige, at vores firbenede venner er blevet en obligatorisk del af mange danskeres hjem. Tal fra en ny undersøgelse, foretaget af Agria Dyreforsikring, tyder på, at husdyrs selskab er så vigtigt for mennesker, at de kan være med til at styrke sammenholdet i familien. 

Hele 86 procent af de adspurgte danskere angiver i undersøgelsen, at deres kæledyr på den ene eller den anden måde forener familiens medlemmer. Hundeejere scorer højest med 90 procent, dernæst hesteejere med 84 procent og til sidst katteejere med 82 procent. 

– Tillid er nøgleordet, siger Tine Antvorskov, direktør for Agria Dyreforsikring, som forklaring på resultatet i undersøgelsen. 

– Forskning på området viser, at kæledyrsejere besidder bedre sociale evner sammenlignet med andre mennesker. Det er en kvalitet, der skaber tillid mellem mennesker, og som kan komme til udtryk i nærmiljøet, når vi går tur med hunden og hilser på naboer. Men tilliden kan også vise sig i de helt små fællesskaber, nemlig i familierne, forklarer hun. 

Kæledyr er blevet noget, vi ikke kan undvære. De er en integreret del af vores familie, og de skaber en tryghedsfølelse, en gensidig glæde og et fast holdepunkt for både børn og voksne. 

Læs også

Hvordan skal hund og kat holde ferie i år?

14-05-2024 14:22, af Anne Cecilie Sohl

Der er i forvejen meget at holde styr på, når hele familien skal holde ferie, og huskelisten bliver ikke kortere, når familien inkluderer et medlem på fire ben. Få gode råd til en kæledyrsvenlig sommerferie her og bliv klogere på, om dit kæledyr skal holde ferie hjemme, i pension eller om det skal med på ferie.

Rekordmange deltog i digitalt velgørenhedsevent for hunde

06-05-2024 09:31, af Anne Cecilie Sohl

I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.

Hund reddede familie fra brand

13-02-2015 15:06, af Tine Luther
Vestjysk mor og datter blev reddet af familiens labrador, da huset stod i flammer.

Hund har rolle i ny dansk film

14-01-2011 09:27, af Tine Luther
Springer spanielen Sally har rollen som familiehund i den nye danske spillefilm ”En familie” med skuespiller Jesper Kristensen i en af hovedrollerne.

Bedstevenner: gepardunge og hundehvalp

17-06-2014 13:32, af Tine Luther
En gepardmor vil ikke kendes ved sin enlige unge – nu er den blevet ven med en hundehvalp. Se mere + videoklip af parret via denne nyhed.

Alle burde have en hund i sit liv

29-09-2016 15:42, af Kasper Larsson
Hunde er uomtvisteligt menneskets bedste ven, og deres humør og ukuelighed er smitsom. Men de er også gode for vores tilværelse og helbred

Skar hals over på vens hund

07-03-2013 10:47, af Maja Golles
Da 35-årig vestjyde i søndags kom hjem til sin schæfer, som var blevet passet af hans ven i weekenden, var det et tragisk syn, der ventede ham

Hvem er klogest – hunden eller katten?

23-11-2016 15:04, af Kasper Larsson
Man siger, at hunden er menneskets bedste ven, og at katten er helt sin egen. Men hvilke af de to arter er klogest?

Farvel til min bedste ven

02-10-2017 09:19, af Cecilie Krarup

Juniorhandler og gymnasieelev Cecilie Krarup er fast blogger for hunden.dk. Her skriver hun om sit ungdomsliv med hunde, ringtræning og ambitioner inden for hundeudstillinger

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Gennembrud: Stamtavler for racehunde åbnes for nye sunde gener

07-05-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Lægemiddelstyrelsen udtaler sig om Bravecto

11-08-2017 14:01, af Anne Ekenberg

Bravecto blev omtalt af Hunden.dk d. 17. juli., efter midlet var blevet undersøgt grundigt af det Europæiske Lægemiddelagentur. Læs nedenunder, hvad Lægemiddelstyrelses siger om Bravecto.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt