Hver tredje hund er blevet bidt

16-01-2020 08:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Næsten hver tredje hund er blevet bidt af en anden hund eller havnet i slagsmål. Dette viser en undersøgelse, som Agria Dyreforsikring i Sverige har foretaget. Det er en ubehagelig oplevelse for både hund og ejer, og i mange tilfælde har hunden brug for akut dyrlægehjælp efter biddet

Copyright Ridehesten.com
Foto: Agria Dyreforsikring

Undersøgelsen viser, at 27 procent af alle hundeejere har stået i en situation, hvor deres hund er endt i et slagsmål og er blevet bidt af en anden hund. Slagsmål kan opstå i hjemmet mellem hunde, der kender hinanden godt, men som ender i en situation, hvor de pludselig konkurrerer om et kødben, legetøj, noget mad eller bliver uvenner. Et andet almindeligt scenarie er, at en hund i snor bliver bidt af en ukendt løs hund, eller at der opstår et slagsmål mellem hunde i en hundeskov. Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.

At opleve et slagsmål er et stort traume for både hund og ejer. De fleste hunde, der er blevet bidt, kan med den rigtige pleje komme sig over skaderne og bliver friske igen, men nogle få procent dør af deres skader.

Tips til at undgå hundeslagsmål og bidskader

  • Kommer din hund ikke (altid) når du kalder? Så hold din hund i snor og lad den ikke løbe hen til ukendte hunde.
  • Vælg hundens selskab med omhu. Hunde har ikke et behov for at lege med ukendte hunde, men er ofte tilfredse med nogle velkendte legekammerater, de kan hygge sig med nu og da.
  • Slip ikke hunden ind i legeområder med ukendte hunde uden først at finde ud af mere om hundene.
  • Er en løs hund ved at angribe din hund? Stå med lidt spredte ben, så du danner et skjold foran din hund, og forsøg at skræmme hunden væk med din stemme og dit kropssprog. Har du en lille hund, så kan du evt. tage den op i favnen for at beskytte den.
  • Fjern madskåle, hundelegetøj og kødben når du får besøg af andre hunde derhjemme.
  • Skil altid hundene ad, når de skal fodres.
  • Socialisér hunden ordentligt når den er hvalp ved at lade den møde andre rolige og venlige hunde. Sådan bliver den sikker i sit kropssprog, hvilket minimerer risikoen for at den havner i konflikter.

Dyrlægebesøg er ofte nødvendigt ved bidsår
Graden af skade varierer afhængigt af, hvor biddet sidder. Er det for eksempel en lille hund, der er blevet bidt i hals eller nakke af en stor hund, så er det ofte med livstruende skader til følge. Normalt skal et bidsår sys og drænes af en dyrlæge. Ofte kombineres behandlingen med en antibiotikakur og instruktioner om sårpleje under helingsperioden.

Undersøgelsen blev gennemført i 2019 af PFM Research på vegne af Agria Dyreforsikring i Sverige. 300 hundeejere deltog i undersøgelsen.

 

Læs også

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Påsken kan være livsfarlig for dine kæledyr

26-03-2024 08:40, af Anne Cecilie Sohl

Påsken står for døren, og de store, veldækkede påskeborde kalder på os. Men påskehyggen kan på få øjeblikke blive forvandlet til et mareridt, hvis hund eller kat stikker nysgerrige snuder i lækkerierne eller får poterne i påskepynten. Agria Dyreforsikring minder her om, at meget af den mad og påskepynt, vi mennesker elsker, kan være livsfarlig for familiens firbenede venner, og giver dig tip til en kæledyrs-sikker påskeferie.

Daisy døde efter overfald

23-03-2022 09:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Trine Drejer oplevede i januar måned enhver hundeejeres værste mareridt. Hendes elskede hund blev overfaldet af en anden hund og døde efterfølgende. Her får du historien

Nathalie bidt, da hun luftede hund

09-12-2019 08:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

30. november gik Nathalie Sandra Brandt tur med sin hund i en hundeskov. Det endte dog rigtig galt

Mand bidt i armen af aggressiv hund

10-08-2021 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fredag blev en mand blidt i armen af en hund i Skive, da han ville beskytte sin egen hund. Siden er der gået mange historier om den angribende hund. Historier som det lokale politi ikke kan genkende

Forsker: Engelske tal er bekymrende

21-01-2021 09:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har været i kontakt med hovedforfatteren til den undersøgelse, vi skrev om i går. Undersøgelsen viste, at antallet af alvorlige hundebid var tredoblet de sidste 20 år. John Tulloch fastholder, at der er et problem

Hvordan er det at blive bidt af en hund

13-06-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sebastian Klein har i et tv-program for børn undersøgt, hvordan det føles at blive bidt af en hund. Kennelklubben har hjulpet med at føre ideen ud i livet

 

Anklage: Betjent angreb kollega med hund

18-06-2019 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En betjent i Københavns Politi er under mistanke for at have udsat en kollega for et hundebid, viser aktindsigt fra Rigspolitiet

Politi sigter 25-årig mand efter hundeangreb

27-07-2020 08:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

11 dage tog det før politiet fandt frem til ejeren af den hund, der 13. juli angreb en syvårig pige på en legeplads

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.