Forgiftninger: Del 1 - Når hunden forgiftes

15-07-2011 09:59, af Anne Kristine Tollestrup
Tema: Forgiftninger - Mange stoffer fra vores nærmiljø kan udgøre en risiko, såfremt hunde indtager eller kommer i kontakt med dem.
Copyright Ridehesten.com
Det er vigtigt at gøre sig klart, at der stort set overalt i vores daglige miljø findes utallige kilder til mulige forgiftninger af hunde, herunder nok mange stoffer, som man ikke umiddelbart ville tænke på. (Modelfoto: Tine Luther/Hunden.dk)

Det er vigtigt at gøre sig klart, at der stort set overalt i vores daglige miljø findes utallige kilder til mulige forgiftninger af hunde, herunder nok mange stoffer, som man ikke umiddelbart ville tænke på. Det er derfor vigtigt, at man som hundeejer har en fornuftig og ansvarsfuld omgang med især kemikalier og medicin, idet denne gruppe af stoffer kan give de værste forgiftninger. Ejerens opgave at være vågen Omtanke er nøgleordet, når det drejer sig om forebyggelse af forgiftninger – præcis som når det drejer sig om små børns kontakt med potentielt farlige stoffer i hjemmet og i institutioner. Fjern alle kemikalier, maling, vaskemidler, sprøjtegifte og medikamenter fra gulvhøjde og sørg for at de anbringes i ”hunde- og børnesikre” skabe. Enkelte typer af madvarer bør, som det ses i det følgende, ligeledes undgås til hunde. Fra klinikken har jeg flere gange været ude for, at især hvalpe har spist cigaretter eller cigaretskod. Indholdet af nikotin og tjære kan give forgiftninger og i værste fald føre til dødsfald. Der skal handles hurtigt ved forgiftning Hvis din hund udviser tegn på forgiftning, f.eks. ved pludselig nedstemthed, slingerhed (hunden bliver ”vakkelvorn”), opkast, blodig diarre, udslet, kramper eller andet, bør du straks kontakte din dyrlæge. Ved forgiftning kan din hund dø, hvis den ikke får den fornødne hjælp. Din dyrlæge vil om nødvendigt give din hund drop, så lever og nyrer tager mindst mulig skade, mens giftstofferne udskilles af kroppen. Til visse typer giftstoffer findes der en modgift, og det er vigtigt, at du så vidt muligt er klar over, hvilke giftstoffer din hund kan have været i kontakt med, når du kontakter dyrlægen. Medbring så vidt muligt emballage eller deklarationer til dyrlægen, da det kan spare livsvigtig tid at kende den præcise forgiftningsårsag. Snart: Læs mere i anden del af temaet "forgiftninger" på hunden.dk Kilde: Sabine Förderer / Peter von Rosen Vange

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Gennembrud: Stamtavler for racehunde åbnes for nye sunde gener

07-05-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.

40 års jubilæum for populært hundefoder

03-05-2024 14:28, af Anne Cecilie Sohl

For 40 år siden startede Leif Kirkeby produktion af hundemad. Han dyrkede slædehundesport med sine grønlandske slædehunde, som han synes fik en forkert kost gennem de eksisterende brands. 

Rekordmange deltog i digitalt velgørenhedsevent for hunde

06-05-2024 09:31, af Anne Cecilie Sohl

I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet