Flere og flere hunde ferie-dopes

18-07-2013 11:50, af Signe Wiese
Flere og flere danske hundeejere bruger beroligende midler til deres hunde, hvis de fx skal med på familiens biltur sydpå
Copyright Ridehesten.com
(Modelfoto: Shutterstock)

En lang biltur sydpå kan være en prøvelse i sig selv – men med en urolig hund på bagsædet kan det hurtigt blive endnu værre. Derfor er der flere og flere der vælger at give hunden beroligende midler inden turen går af sted til varmere himmelstrøg. Det oplyser Ceva Animal Health i Vejle, der producerer beroligende signalstoffer til kæledyrene til P¤ Trekanten. De oplever lige nu en stigning på 25 procent i salget af de beroligende stoffer til katte og hunde. Virkningen af de beroligende signalstoffer skyldes at de har indkapslet det stof, som en tæve med hvalpe udskiller for, at ungerne føler sig trygge. Signalstofferne kan købes på spray, og hunden indtager det ved at snuse det ind. Derfor betegnes signalstofferne ikke som medicin. Men der er naturligvis andre ting man kan gøre for dels at gøre hunden klar til ferien, dels for at undgå, at hunden bliver stresset på ferien. Gå rejsen til udlandet, så er det vigtigt at sørge for at der er styr på alle vaccinationer – kravene variere fra land til land, og nogle lande har også krav om parasitbehandlinger inden afrejse. Derudover er det også vigtigt at hunden er vant til at køre bil. Det er nemmest at vænne dem til det når de er hvalpe – og ellers må man starte med nogle kortere ture inden den lange tur på ferie. Skal hunden passes i pension mens du selv rejser på ferie, så husk at bestille plads i god tid – der kan godt være run på i ferietiden. Og giv gerne hunden den eget foder, tæpper og evt. legetøj med. Kilde: Fyens.dk

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Gennembrud: Stamtavler for racehunde åbnes for nye sunde gener

07-05-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.

40 års jubilæum for populært hundefoder

03-05-2024 14:28, af Anne Cecilie Sohl

For 40 år siden startede Leif Kirkeby produktion af hundemad. Han dyrkede slædehundesport med sine grønlandske slædehunde, som han synes fik en forkert kost gennem de eksisterende brands. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Rekordmange deltog i digitalt velgørenhedsevent for hunde

06-05-2024 09:31, af Anne Cecilie Sohl

I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet