Fem gode råd til at få trænet med din hund

29-12-2020 10:46, af Astrid Gerd Holtet

Når det er mørkt og koldt udenfor, kan det være svært at komme afsted til hundetræning, men med lidt træning i hjemmet hver dag, kan du komme langt – her får du fem tips til at få inkorporeret træningen i din hverdag 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Vinteren kan være lang, kold og mørk, og det kan gøre det svært at få taget sig sammen til at komme afsted til den ugentlige hundetræning. Heldigvis behøver al træning ikke foregå på en træningsplads – bruger du mellem fem og femten minutter på at træne din hund derhjemme hver dag, kan du faktisk komme rigtig langt.

Fem gode råd, der hjælper dig til at få trænet med din hund

1) Find på noget du synes er sjovt

Det er vigtigt at træning er sjov – både for dig og din hund – og der er en meget større chance for at du får trænet, hvis både du og din hund synes træningen er sjov. Synes både du og hunden at øvelserne er kedelige, vil du hurtigere være tilbøjelig til at springe træningen over. Vælg derfor øvelser du selv synes kunne være sjove eller værdifulde at lære din hund, så I kan få en masse glæde ind i træningen.

2) Læg en plan for din træning

Når du har besluttet dig for hvad du gerne vil træne, er det en rigtig god idé at lægge en mental plan for hvordan du får lært din hund de nye øvelser. Overvej for eksempel hvordan du starter øvelsen op, og hvordan du kommer videre mod det endelige mål. For nogle kan det også være motiverende at føre en dagbog over træningen, hvor du noterer hvad I har lavet, hvor langt I kom og hvad næste skridt i træningen skal være. 

3) Afmål dagens foder

Hvis din hund er villig til at arbejde for sit tørfoder, kan du afsætte den del af den daglige foderration til træningen. Afmål en bestemt mængde foder hver morgen og opbevar det i en kop eller lukket beholder. Brug nu foderet til at træne med i løbet af dagen. På den måde kan du se om du har fået trænet nok den dag – er koppen stadig fuld om aften, så mangler I stadig at træne lidt.

4) Grib chancen når den byder sig

Grib chancen for at træne, når den byder sig – og vær altid klar til at træne med din hund, både derhjemme og på gåturen. Er der bestemte situationer, som du synes er vigtige at træne med din hund, som eksempelvis at være rolig når det kommer gæster, eller at bevare fokus i nærheden af andre hunde, så vær altid klar til at træne med din hund, når den givne situation opstår. Tag derfor altid godbidder med på turen og sørg for at godbidderne er til at komme hurtigt til derhjemme, så du aldrig går glip af en god træningsmulighed.

5) Beløn dig selv, når I har trænet

Belønninger virker – også på mennesker! Det kan derfor være motiverende for dig, hvis du altid giver dig selv en belønning, når du har trænet med din hund. Er der noget du elsker, så aftal med dig selv, at du må få det som belønning, hver gang du har trænet med din hund – så stiger sandsynligheden for at du husker at få trænet.

Læs også

Hunden som pioner

28-04-2024 11:30, af Anne Cecilie Sohl

I rumalderens begyndelse var Laika og Sputnik to af de mest bemærkelsesværdige pionerer. Laika, en modig og energisk hund af racen mongrel, blev valgt til at gå ned i historien som den første levende skabning, der rejste ud i rummet om bord på Sputnik 2. Hendes tapre rejse blev både en bedrift og et tragisk offer for videnskabens fremgang.

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Det er så koldt derude (også for hunde)

30-01-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke kun mennesker, der kan have det svært med kulden. Det kan hunde også

Jensen er hjemme igen

02-03-2021 18:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Jensen vendte onsdag morgen tilbage til gården 

Vi keder os…Lær din hund at gå ved siden af dig

23-07-2017 19:35, af Anne Ekenberg

Det er ikke svært at lære sin hund at gå ved siden af dig. Hunden.dk guider dig igennem en sjov og hyggelig øvelse, som du kan starte med at lave inden døre.  Din hund vil synes om den, og den vil sikkert komme dig til gavn, når I senere bevæger jer udenfor.

Vejsalt og hundepoter

29-11-2018 08:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu hvor termometeret har ramt frysepunktet, bliver vejene saltet. Men vejsalt kan være en smertefuld oplevelse for familiens firbenede ven. Undgå skader ved at smøre hundens trædepuder med potevoks inden de daglige gåture

Hvorfor skinner hundens øjne i mørket?

14-01-2022 12:00, af Astrid Gerd Holtet

Hundes øjne kan reflektere lyset. Det gør dem bedre til at se, når der ikke er meget lys, og får deres øjne til at skinne, når man lyser på dem i mørket

Væn hunden til at være alene hjemme igen

20-05-2020 08:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange hunde har haft meget mere selskab de seneste måneder, end de har været vant til. Nu, hvor samfundet gradvist åbner igen, og hundeejerne skal tilbage på arbejde, er det vigtigt, at hunden igen vænner sig til at være alene hjemme

Hund logrer halen i "udu" i ren coronalykke

25-03-2020 12:37, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I England har en lille gravhund været så lykkelig over, at ejerne har været hjemme pga. coronakrisen, at den har logret så meget med halen, at den er kommet til skade

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden