Vejsalt og hundepoter

29-11-2018 08:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nu hvor termometeret har ramt frysepunktet, bliver vejene saltet. Men vejsalt kan være en smertefuld oplevelse for familiens firbenede ven. Undgå skader ved at smøre hundens trædepuder med potevoks inden de daglige gåture

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Hundens poter er gjort af bløde trædepuder, som ikke er lavet til at gå på det grove vejsalt, der hver vinter spredes på de danske stier og veje. Det er derfor vigtigt at passe på hundens poter i den salte periode, da hunden ellers kan få alvorlige poteskader. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

– Salten, der spredes på vejene, kan udtørre poterne og lave sprækker eller sår, som er pinefulde for hunden. Det bliver dog ofte først opdaget, når hunden virker doven på gåturen, men den har sandsynligvis ømme poter, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Voks forebygger potesår
Den pinefulde udtørring af hundens poter kan undgås ved at smøre dem med potevoks inden de daglige gåture. Potevoks er udviklet som et forbyggende middel til alle hunderacer, der forhindrer, at din hund får smertefulde sår og sprækker på trædepuderne. Potevoks gør trædepuderne smidige og modstandsdygtige mod efterårsvejrets påvirkninger.

– Det er vigtigt, at potevoksen kommer i brug fra første dag, hvor vejene er fyldt med salt, fordi hvis hunden først har dannet sår og irritationer, kan man ikke smøre voksen på, og så skal der mere omfattende behandling til, forklarer Jens Jokumsen og fortsætter:

– Begynder man at bruge potevoks, er det dog en god ide at starte med én pote for at se, om hunden kan tåle voksen. Går det fint, bør det smøres på poterne inden hver gåtur. Efter turen skal poterne skylles for salt.

Læs også

Hundefest med garanti for beskidte poter

03-04-2024 08:56, af Anne Cecilie Sohl

Kom med til en sjov og anderledes oplevelse med din hund, når der afholdes HPM Dirty Paws løb på Kolding motocrossbane den 14. april. 

Sådan beskytter du din hunds poter i vinterkulden

14-01-2024 09:02, af Anne Cecilie Sohl

De kolde temperaturer, sne og is er noget, man som hundeejer skal være særligt opmærksom på. Det skyldes blandt andet, at vejsalt kan resultere i skader på hundens poter, og derfor er det ifølge chefdyrelæge vigtigt, at man kender til, hvordan man forebygger problemet.

Fredericia: Hunde søger job

10-02-2022 12:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Set udefra ligner det en skønhedskonkurrence, der har til formål at udvælge den smukkeste deltager: Ikke et hår vender forkert. Ikke et gram for meget på de veltrimmede kroppe. Men i virkeligheden er konkurrencen nærmere en jobmesse, hvor deltagernes anatomi bedømmes ud fra den type arbejde, de er sat i verden for at udføre. Tag med til ”karrieredage for dem på fire poter” i Messe C i weekenden

Kulde og sne: Skal hunden have overtøj på?

12-01-2021 08:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mængden af pels og ikke mindst underuld og hundens race er afgørende for, hvordan den klarer kulden. En hund med tynd pels eller uden underuld skal måske have hjælp til at holde varmen med overtøj. Hvis din hund opfører sig normalt, selvom der ligger sne, hopper rundt og vil lege, er det et godt tegn. Men hold øje med, om hunden begynder at bevæge sig anderledes i sneen og vise tegn på, at den synes, det er ubehageligt at gå i

Flere flåtbid efter mild vinter

10-03-2015 13:23, af Tine Luther
På grund af den milde vinter skal danske hundeejere og deres hunde passe på ekstra mange flåter i år.

Her er verdens bedste læseres vinterhunde

28-02-2018 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tirsdag satte vi gang i en lille leg, hvor man kunne dele et billede af sin hund i vintertøj. Der kom hele 33 billeder og to film i tråden. Se billederne her

Disse forårsplanter skal din hund passe på

03-02-2017 13:35, af Kasper Larsson
Med den milde vinter og foråret ventende lige om hjørnet, er det ikke for sent at blive klogere på, hvilke planter din hund skal holde sig fra

Færre gåture giver vintertykke hunde

31-01-2018 14:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En ny undersøgelse viser, at hundeejere ikke går lige så meget med deres hunde i de kolde vintermåneder, som de gør, når vejret er varmere. Den manglende motion kan ses på hundenes vægt

Er din hunds pels tyk nok til vinteren?

24-01-2020 08:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Pynt, pjat eller nødvendigt. Mennesker har brug for overtøj, men gælder det samme for hunde, eller er al overtøjet blot et udtryk for hundeejeres kærlighed til dyremode?

Lave temperaturer kan give kuldeskader

02-01-2021 08:51, af Astrid Gerd Holtet

Når vinterkulden rammer landet, er der risiko for kuldeskader hos hunde

 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.