Dyrenes Beskyttelse finder døde hunde i skraldespand

25-03-2020 08:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I starten af denne måned blev Dyrenes Beskyttelse kaldt ud til et hjem ved Juelsminde. De hunde, de fandt så umiddelbart raske ud, men der gemte sig flere ting i huset

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

I starten af marts fik Dyrenes Beskyttelse overdraget fem hunde og to katte i en dyreværnssag nær Juelsminde i Østjylland. Kvinden havde også tre heste på ejendommen. Dyrene havde det efter omstændighederne godt, men de viste sig at have en hård fortid med i bagagen. Dyrene kom nemlig fra et såkaldt hoarderhjem, og da ejendommen blev undersøgt, fandt Dyrenes Beskyttelse to døde hunde i en skraldespand. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

– Den ene af hundene er blevet obduceret, og obduktionen viste desværre, at den er sultet ihjel. Vi afventer stadig obduktionen af den anden hund, men der tegner sig allerede en dybt tragisk sag, som alle vi involverede er meget berørte over. Det er simpelthen dyremishandling af værste skuffe, og det er naturligvis også derfor, at vi nu har valgt at politianmelde sagen, forklarer Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

Via 1812
Det var Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, der fik et tip fra en borger med relation til landejendommen, hvor vedkommende havde set adskillige beskidte bure med hunde i. En frivillig kredsformand fra Dyrenes Beskyttelse besøgte derfor ejendommen, hvor hun ikke kunne få adgang til at se forholdene indendørs, men dog fik lov til at tilse dyrene udenfor.

– Det syn, der mødte vores frivillige kredsformand, var ikke kønt. Her flød med affald og ting over det hele, og der var generelt meget beskidt. Dyrene lugtede af urin og afføring, men var ellers umiddelbart sunde og raske. Det er sager som denne, der gør vores arbejde svært, for vi kan jo se, at hverken mennesker eller dyr lever under optimale forhold. Men omvendt er det ikke ulovligt at leve i skidt, så længe dyrene ikke vanrøgtes. Og da vi ikke er en myndighed, kan vi ikke bare gå ind og fjerne folks dyr, siger Yvonne Johansen.

 

Dyr for en sofa
Derfor begyndte Dyrenes Beskyttelse i stedet sammen med en lokal borger at lægge pres på ejeren af dyrene for at overdrage dem. Det lykkedes i bytte for en sofa. Der var tale om fem hunde og to katte, som alle blev kørt til Dyrenes Beskyttelses internat i Brande, hvor de blev dyrlægetjekket og fik den nødvendige pleje. Først efterfølgende blev Dyrenes Beskyttelse gjort opmærksom på, at der lå døde hunde i skraldespanden.

– Sager som denne viser, hvor alsidige vores folk ofte skal være i deres arbejde. Takket være indsatsen fra en bekymret borger med ben i næsen og en sofa i overskud blev dyrene overdraget til vores internat. Det er en utrolig tragisk sag, der hurtigt tog en drejning fra trist til værre, da vi finder ud af, at nogle hunde er blevet passet, mens andre formentlig er blevet sultet ihjel, fortæller Yvonne Johansen.

 

En hård straf
De fem hunde og de to katte er heldigvis allerede kommet ud til kærlige hjem gennem Dyrenes Beskyttelses internat i Brande. De tre heste har også fået en ny ejer. For dem endte det lykkeligt, og de får i dag alt den kærlighed og omsorg, de fortjener. Desværre er sager som denne ikke unormale.

– Vi ser desværre en hel del sager, hvor nogle mennesker, der typisk i forvejen lever på kanten af samfundet, får samlet en masse dyr sammen, men ikke er i stand til at tage sig af dem. Denne tendens kalder vi dyrehoardere, og det går desværre ofte ud over dyrenes ve og vel, når dyreholdet vokser ejerne over hovedet. Dyr kræver rigtigt meget af deres ejere i form af blandt andet foder, pasning og pleje, og det er rigtigt trist syn, når mennesker ikke lever op til deres ansvar over for deres dyr, pointerer Yvonne Johansen og fortsætter:

– Ofte vil vi forsøge os frem med dialog og vejledning til at få rettet op på forholdene, men nogle gange er det for sent. I en sag så grov som denne har vi måtte politianmelde den tidligere ejer for grov uforsvarlig behandling af dyr, og vi følger naturligvis sagen og stiller os til rådighed for politiets efterforskning. Det er vores klare holdning, at den her slags mennesker skal have en hård straf og dermed fratages retten til at holde dyr fremover.

Herunder kan du se et galleri af, hvordan hundene levede

 

Læs også

Hjælp til voldsudsattes kæledyr

25-03-2024 08:53, af Anne Cecilie Sohl

En ny bevilling fra QATO Fonden sikrer akut nødpasning af voldsudsatte kvinders kæledyr, når kvinderne kommer på krisecenter. Projektet er et samarbejde mellem LOKK og Dyrenes Beskyttelse, der i fællesskab vil sikre beskyttelse for både mennesker og dyr, der befinder sig i en svær situation. 

Dyrenes Beskyttelse om fyrværkeri

20-03-2024 14:13, af Anne Cecilie Sohl

Affyring af fyrværkeri over mange uger har store konsekvenser for både kæledyr, landbrugsdyr, og dyr i naturen. Derudover er det en stor belastning for miljøet, som sagtens kunne undgås. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget af fyrværkeri bør indskrænkes markant, særligt for private.

Godt nyt: EU-lovforslag skal beskytte hunde og katte

09-12-2023 11:10, af Anne Cecilie Sohl

For første gang foreslår EU-kommissionen, at hundes og kattes velfærd bliver beskyttet af EU-lovgivningen. Forslaget skal indføre længe ventede foranstaltninger vedrørende sporbarhed og registrering af hunde og katte. Det er godt nyt for de danske kæledyr, lyder det fra Dyrenes Beskyttelse. 

Hospital gav døende mand sidste ønske

02-04-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Døende mand ønskede at se sin hund en sidste gang, inden han døde. Hospitalet gjorde en undtagelse og lod hunden besøge ham på dødslejet

Tyggegummi kan være giftigt for hunden

07-12-2022 08:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En lille mundfrisker for dig, men liv eller død for hunden. Det er ikke det, vi normalt tænker, når kæbemusklerne skal have lidt motion, men tyggegummi er en af de ting, du skal holde langt væk fra hunden. I værste fald kan din hund få et livsfarligt leversvigt, hvis den får fat i et stykke tyggegummi. Hunde kan nemlig ikke tåle sødemidlet xylitol, der selv i små mængder kan give hunde et voldsomt blodsukkerfald og i værste fald livsfarligt leversvigt. Derfor skal du holde øje med hunden på gåturen og undgå at smide tyggegummi på jorden. Er uheldet alligevel ude, har Agria Dyreforsikring lavet en guide til, hvordan du skal forholde dig

Monika købte dødssyg hund af hundesmuglere

09-03-2021 08:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I disse dage sidder tre mænd i Retten i Kolding tiltalt for ulovlig import af hunde fra Polen. Monika Grahl er en af dem, der har købt en hvalp af mændene. Det skulle hun aldrig have gjort

Jagt, vildt, våben og hunde i weekenden

03-04-2019 15:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er nok at opleve, når Frederiksborgcentret igen åbner dørene for Jagt, Vildt & Våben jagtmessen. Arrangementet er ikke kun for jægere, men også for ganske almindelige familier og hundeinteresserede

Engelsk tv-stjerne døden nær efter at have hjulpet hunde

17-04-2018 14:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nogle gange har hjertet det med at galoppere afsted fyldt med gode hensigter. Men det er vigtigt at have hovedet med sig. Det har den engelske tv-vært Paul O’Grady lært

Påsken kan være livsfarlig for dine kæledyr

26-03-2024 08:40, af Anne Cecilie Sohl

Påsken står for døren, og de store, veldækkede påskeborde kalder på os. Men påskehyggen kan på få øjeblikke blive forvandlet til et mareridt, hvis hund eller kat stikker nysgerrige snuder i lækkerierne eller får poterne i påskepynten. Agria Dyreforsikring minder her om, at meget af den mad og påskepynt, vi mennesker elsker, kan være livsfarlig for familiens firbenede venner, og giver dig tip til en kæledyrs-sikker påskeferie.

Hunde- og katteejerens sværeste beslutning

10-11-2020 08:28, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det, alle dyreejere frygter, er det sværeste øjeblik, når der skal træffes beslutning om det sidste farvel til hunden eller katten. Beslutningen om aflivning kan være en svær proces, som kræver forståelse for dyrets behov og livskvalitet og ofte må dyrlægen spørges til råds undervejs. Her kommer Agria Dyreforsikring med nogle gode råd om, hvordan du kan komme frem til den rigtige og ansvarlige beslutning

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader