Cambodja: Hundeslagteri lukket for altid

07-08-2020 09:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Organisationen Four Paws har lukket et hundeslagteri i Cambodja og befriet samtlige 15 hunde, der var på stedet og stod foran en slagtning

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Cirka tre millioner hunde slagtes hvert år i Cambodja for at blive spist. Nu har organistaionen Four Paws sørget for, at det tal bliver minimeret en smule.

Onsdag lykkedes det nemlig organisationen at få lukket et hundeslagteri i Kampong Thom provinsen, hvor der hvert år bliver slagtet omkring 3000 hunde.

På stedet var der 15 hunde, som alle blev reddet og overdraget til Animal Rescue Cambodja.

– Der er momentum i hele Cambodja netop nu for at stoppe handelen med hundekød, og vi er lettede over, at se dette slagteri lukket for altid. Vi har ikke bare ændret livet for de hunde, der var på stedet, men også for tusindvis af hunde, som fremover vil undgå en grufuld død, udtaler dyrlæge Katherine Polak, der er chef for Four Paws dyrepleje i det sydøstlige Asien.

Selve lukningen foregik ikke, som man måske kunne tro.

For i virkeligheden var ejerne af fabrikken kede af at være en del af hundehandlen, og de udtrykte over for Four Paws, at de angrede, at de slagtede hunde, men at de blev nødt til det for at overleve.

Derfor har Four Paws sørget for, at ejerne kan få en lille købmandsbutik, som de kan ernære sig ved, mens ejerne har skrevet under på, at de aldrig igen vil være en del af hundeindustrien.

– Vi glæder os over, at vi har kunnet forhandle os til en lukning med ejerne, der ikke havde lyst til at være i industrien længere, lyder det fra Katherine Polak.

Hundene i Cambodja bliver hovedsageligt aflivet ved at blive druknet, hængt eller stukket ihjel. En levende hund sælges for cirka 1,80 til 2,70 euro pr. kilo, mens hundekød sælges for 3,60 euro pr kilo.

I hovedstaden Phnom Penh har Four Paws tidligere fundet flere end 110 restauranter, der serverede hundekød. Det er først og fremmest mænd, der spiser hundekød. Her bruges kødet som en barsnack, når de nyder alkohol med vennerne. Kvinder spiser det hovedsageligt i hjemmet eller bruger det til medicinske formål.

Læs også

I Sydkorea vil de ikke længere spise hunde

23-11-2023 08:30, af Anne Cecilie Sohl

Sydkoreas regering har annonceret en historisk beslutning om at fremsætte et lovforslag for at forbyde hundekødsindustrien, hvor op mod 1 million hunde hvert år slagtes. 

Sydkorea: Hundeavlere protesterer

03-05-2023 10:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Sydkorea er det fortsat lovligt at slagte hunde for at spise dem. Præsidentfruen håber på forandringer, og det har provokeret hundeavlerne

Sociale medier bugner med dyremishandling

21-07-2022 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Videoer med dyremishandling maskeret som narrestreger er en stigende trend på medier som YouTube, TikTok og Facebook, hvor videoerne har millioner af seere

Kina takker ja til hjælp med at vaccinere hunde

03-02-2013 08:37, af Tine Luther
WSPA (World Society for the Protection of Animals) har tegnet en meget lovende aftale med China Animal Disease Control Center (CADC). Målet er at redde mindst en halv million hunde fra at blive slået ihjel.

Hunde i stor fare i Kina

05-02-2020 08:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den frygtede Coronavirus kan risikere at betyde aflivning af op imod 50.000 kæledyr heriblandt mange hunde. Det skriver Sky News.

Forbud mod hundespisning vedtaget

03-04-2020 08:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For en måned siden skrev vi, at byen Shenzhen i Kina ville forbyde spisning af hunde og katte. Nu er forbuddet vedtaget

Katte kan smitte hinanden - ikke hunde

07-04-2020 12:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I et forsøg i Kina har man påvist, at katte kan smitte hinanden med Covid-19. Det samme gælder ikke for hunde

430 hunde reddet i Kina

21-04-2011 13:50, af Anne Kristine Tollestrup
Kinesiske dyrerettighedsaktivister reddede fredag 430 hunde fra suppegryden.

Kina indfører enhundspolitik

08-08-2017 16:50, af Anne Ekenberg

Endnu engang er der grund til at glæde sig over at bo i lille Danmark. Denne gang er det kineserne, som foranstalter denne glæde. Først havde Kineserne etbarnspolitikken, men da man opdagede, at der ville mangle plejepersonale til de aldrende generationerne, ændrede man det. Nu gælder det så hundene.

Gadehunde kan have medvirket til at gøre coronavirus smittefarligt for mennesker

15-04-2020 12:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kan hunde smitte mennesker med COVID-19? Indtil nu har svaret på dette spørgsmål været et rungende nej, men nu peger et nyt studie på, at hunde måske kan have været den mellemvært, hvori virus fra flagermus har udviklet og ændret sig i en sådan grad, at det blev i stand til at smitte mennesker

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

40 års jubilæum for populært hundefoder

03-05-2024 14:28, af Anne Cecilie Sohl

For 40 år siden startede Leif Kirkeby produktion af hundemad. Han dyrkede slædehundesport med sine grønlandske slædehunde, som han synes fik en forkert kost gennem de eksisterende brands.