Første loppe- og flåttablet til hund og kat i håndkøb

03-04-2024 12:38, af Anne Cecilie Sohl

Allerede i sommeren 2023 blev den første loppe- og flåttablet til hund og kat, AdTab, lanceret i håndkøb. AdTab tyggetabletter er godkendt af det europæiske lægemiddelagentur, EMA.

Copyright Ridehesten.com
Med forårets komme er vi netop gået ind i en sæson præget af flåter. Foto: AdobeStock

AdTab er en tyggetablet til hund og kat mod lopper og flåter. Virkningen holder en måned og tabletterne findes i 3-styks pakninger.

Tabletterne kan anvendes til hvalpe og killinger fra 8 uger og henholdsvis 1,3 og 0,5 kg. Da der ikke er tilstrækkelige data for effektivitet mod flåter hos de yngste katte, anbefales præparatet ikke til flåtbehandling af killinger under 5 måneder.

AdTab findes i 2 forskellige størrelser til kat og 5 forskellige til hund.

Mens hundeloppen sjældent findes i Danmark, er katteloppen udbredt og smitter både hunde og katte. Ud over at forårsage kløe, irritation og i nogle tilfælde allergi, kan katteloppen også overføre bændelorm til dyrene.

Flåter og flåtbårne sygdomme hos dyr og mennesker er et stadig aktuelt emne, og flåterne begynder at være aktive i foråret når temperaturen kommer over 5°C

Ifølge kort over flåters udbredelse fra European Centre for Disease Prevention and Control findes skovflåten i hele Danmark, ligesom engflåten er introduceret til landet. Flåterne kan smitte mennesker og dyr med f.eks. Anaplasma, Borrelia og TBE (Tick Borne Encephalitis, flåtbåren hjernebetændelse)

Parasitterne bliver udsat for det aktive stof i AdTab når de bider og suger blod. Risiko for overførsel af flåtbårne sygdomme kan derfor ikke helt udelukkes.

Læs også

Hund gad ikke shopperi

23-05-2021 09:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Kvinde frygtede, at hendes hund var blevet stjålet, men sandheden var dog noget mindre dramatisk

Børn og hundebid

03-01-2012 13:04, af Tine Luther
Mange børn bliver bidt af hunde. En engelsk undersøgelse viser, at omkring halvdelen af alle børn på et tidspunkt bliver bidt af en hund. Belgiske undersøgelser viser, at 67% af de tilfælde, hvor en hund bider et barn, skyldes uvidenhed hos børn og forældre.

En hund i skyggen - Det er lykken

25-06-2023 13:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vinden er svagere, solen er stærkere. Det er varmere i dag end i går. Helidgivis er udstillerne i Dansk Kennel Klub gode til at finde skygge til deres hunde

Bøde for at transportere hund under jakken

21-10-2013 12:20, af Tine Luther
Skal hunden rejse gratis med offentligtransport, skal det foregå i en taske. Det måtte en københavnsk mand sande.

Aggressiv kat politianmeldt af hundeejer

09-05-2012 12:54, af Tine Luther
En særdeles kæk kat overfaldt en hund, der under sin luftetur bar mundkurv.

Hver anden hvalp ender hos dyrlægen

24-05-2012 10:58, af Tine Luther
Så er det hvalpetid. Mange familier køber en lille ny hvalp i løbet af foråret og sommeren. Men de kluntede små ender ofte hos dyrlægen - og det kan koste dyrt. Hver anden hvalp ender hos dyrlægen, inden den fylder to år, og allerede i løbet af det første år er det hver fjerde lille hund, der får brug for operation, sårpleje eller medicinsk behandling.

Undgå julens farer for hunden

02-12-2021 09:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Julepynt, gaveindpakning og ikke mindst børnenes julegaver kan alle være årsagen til, at din hund pludselig får det dårligt i juletiden, pga. ting, der sætter sig fast i mave eller tarm – noget der kan ende med en tur på dyrlægens operationsbord. Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, giver derfor råd til en tryg jul med hunden

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Symptom - træthed

20-01-2022 15:28, af Astrid Gerd Holtet

Træthed eller nedstemthed er et almindeligt symptom på mange forskellige sygdomme hos hunde, men det kan være svært for ejeren at opdage

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Fuld gang i Roskilde

10-05-2024 18:30, af Anne Cecilie Sohl

Fredag blev DKK's tredobbelte udstilling i Roskilde skudt i gang - og selvfølgelig var HUNDEN på pletten!

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?