Zoneterapi får accept af forsikring

06-03-2019 15:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Snart bliver det muligt at få dækket zoneterapi til sin hund af forsikringen. Vivian Birlie står bag sammenslutningen, som har gjort det muligt

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

For hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie er der godt gang i butikken i disse dage. Hun har netop startet et aftenkursus, hvor man som hundeejer kan komme tre timer og få nogle gode steder at trykke sin hund, når den har problemer. De tre timer gør selvfølgelig ikke hundeejeren til zoneterapeut, men de giver en lille smagsprøve på faget og en håndfuld gode råd.

– Der har virkelig været en kæmpe interesse for kurset, som er blevet udsolgt på ingen tid, så det har været helt vildt at opleve, fortæller hun.

Noget andet som den driftige kvinde også har gået og arbejdet på det sidste stykke tid, er noget som også kommer mange andre hundeejere til gode.

– Jeg blev kontaktet af et forsikringsselskab, som ville godkende zoneterapi til hunde. De ville gerne starte med, at det kun var hos mig, men jeg ville gerne have flere med i det, fortæller hun.

Da hun har været zoneterapeut for mennesker og undervist i det i 20 år, kender hun til det, der hedder RAB-registeret, som er et register, der fungerer som kvalitetsstempel for alternative behandlere. 
Derfor foreslog Vivian Birlie at lave en sammenslutning for zoneterapeuter til hunde inspireret af RAB-registeret. For at være med i denne sammenslutning skal man leve op til forskellige krav.

– Hvis alle består, kommer der 30 nyuddannede hundezoneterapeuter til juni. 10 af dem er med i sammenslutningen. Grunden til, der ikke er flere, er, at det naturligvis koster lidt at være med, og nogle af de 30 bruger kun zoneterapien i deres fritid, fortæller hun og slår fast:

– Derfor kan man sige, at de 10 der kommer med i sammenslutningen, er dem, der virkelig mener zoneterapien seriøst.

Når forsikringsselskaber går ind og godkender zoneterapi til hunde, betyder det, at man kan få dele af regningen betalt af forsikringsselskabet.

– Jeg tror, det kommer til at betyde, at flere hundeejere tager deres hund til zoneterapi, og det er jeg jo kun glad for, siger hun.

Endnu er den nye sammenslutning ikke helt oppe at køre endnu, men det varer ikke længe, lover Vivian Birlie.

I slutningen af maj deltager hun i Lilleskov Slots hundedage på Rosenholm Slot, og her vil hun netop fortælle om zoneterapien til hunde, og til den tid er sammenslutningen af hundezoneterapeuter klar.

– Jeg kommer og holder to foredrag om fredagen, hvor jeg fortæller om zoneterapi til hunde og uddannelsen i zoneterapi. Derudover har vi en stand på messen hele weekenden, fortæller hun.

Grunden til hun gerne medvirker i sådan et arrangement er soleklar.

– Mit største formål er, at så mange mennesker som muligt hører om zoneterapi til hunde. Derfor tager jeg gerne ud og fortæller om det.

Info

For at være medlem kræves af din hunde-zoneterapeut:

- Er certificeret Sano Canis terapeut. Sano Canis er den eneste udbyder af en dyrlægeeksamineret hunde-zoneterapeutuddannelse

- Deltager i efteruddannelse hos Sano Canis eller i et af Sammenslutningens uddannelsesudvalg godkendt kursus.

- Deltager skal i rette tid indsende dokumentation for efteruddannelse.

- Er ansvarsforsikret

- Udarbejder en detaljeret journal i forbindelse med hunde, der er forsikret af hensyn til dækning hos forsikringsselskaber

Læs også

Nyt fra Vivian Birlie, Sano Canis: Hjælp selv din hund med rygproblemer

08-11-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Akupunktør, zoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie skriver

Jamen, kan man give hunde zoneterapi og virker det?

16-10-2020 08:58, af Vivian Birlie

Sådan kom jeg i gang med zoneterapi til hunde, og sådan kan du hjælpe din hunds ryg

Zoneterapi til varme hunde

07-06-2018 08:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Zoneterapeut Vivian Birlie giver her et godt tip til at køle hunden lidt ned her i varmen 

TIP: Når din hund kløer sig, har eksem, hoste mm.

02-08-2018 08:25, af Vivian Birlie

Hundezoneterapeut, forfatter og underviser Vivian Birlie giver her et tip til, hvordan man med zoneterapi kan hjælpe hunden af med kløe og lignende

Zoneterapi: Se videoen om painkillers

19-06-2018 08:36, af Vivian Birlie

Igen har zoneteraput Vivian Birlie doneret et lille trick til os. Denne gang handler det om painkillers

Vivian Birlie: Styrk din hunds og dit eget immunsystem

07-03-2020 09:13, af Vivian Birlie

Akupunktør, zoneterapeut og forfatter Vivian Birlie fortæller her, hvordan du kan styrke din hunds immunsystem gennem zoneterapi

BLOG: Skal din hund være vores eksamenshund

29-06-2022 08:32, af Vivian Birlie

Din hund får 6-8 gange gratis zoneterapi, hvis vi vælger jer ud.

BLOG: Sallys historie -del 2 - Sallys ben reddet fra amputation

30-05-2023 09:42, af Vivian Birlie
Blog|

Resumé: Sally på ca. 8 år var, før jeg fik hende, udsat for et traume med brud på lårben og knæ. Hun gik lidt skævt, da det ene bagben var 7 cm. kortere end det andet. For ca. 3 år siden begyndte hun at gå på 3 ben, og kiropraktik, akupunktur og massage hos dyrlæger hjalp intet. Hun blev scannet og røntgenfotograferet. Hendes billeder blev vurderet af kompetente dyrlæger rundt om på kongresser, og der var enighed om, at benet ikke kunne reddes. Så startede jeg intensiv zoneterapi på Sally, og 2 dage før amputationen kunne jeg aflyse den. Sally var kommet på 4 ben igen. Hun fik fortsat zoneterapi, og havde det godt

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.