Underholdende test af K9 biathlonbane

09-04-2019 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når Lilleskov Hundedage løber af stablen på Rosenholm Slot 31. maj til 2. juni, er det blandt andet med et stort K9 Biathlonløb. I weekenden blev flere af forhindringerne testet

Copyright Ridehesten.com
Foto: Lotte Höhrmann

Solen skinner på en smuk april morgen. Lotte Hörhmann, hendes mand Torben og Jonas Beck Jensen fra Forsvaret er i gang med at bygge og afprøve nogle af udfordringerne til det K9 Biathlon, der skal løbes ved Lilleskov Slot Hundedage

Jonas Beck Jensen er en af Danmarks bedste K9 Biathlon løbere. Han skal tjekke, at alle udfordringer er forsvarlige og derfor bliver de afprøvet, inden de tages i brug.

– Som Non profit firma, er vi fra Lilleskov Slot, ofte nød til at tænke ud af boksen. Derfor afprøves alverdens senarier også og det udløste en hel del grin denne dag, fortæller Lotte Hörhmann.

Tømmerflåden
Der står de så med en masse paller, plastiktønder, spændebånd, kabeltromler mv og forsøger at se muligheder, hvor alle andre ser byggematerialer. De skal bygge en tømmerflåde.
Torben bygger dagligt vindmøller for Vestas, og Jonas der er vant til forsvarets materiel. Det er en noget anden skala og nogle helt andre materialer de har mellem hænderne på denne solbeskinnede forårsdag i april.

Der hamres, bankes og eksperimenteres på livet løs til der står en yderst alternativ og meget smuk tømmerflåde, og den skal selvfølgelig afprøves. Først en hoppetest – holder skidtet til en mand på ca. 80 kg. Det gør den. Så med barn på armen, og herefter 2 mand med en samlet vægt på godt 180 kg. Tømmerflåden holder til det hele.

Så går turen til andre byggeprojekter og 1-2-3 bliver pallerammer, kabeltromler og gamle flagstænger mv. kastet rundt. Jonas’s tjenestehund Modi skal selvfølgelig være med til at afprøve forhindringerne og begejstringen er stor. Op og ned, under og over, hold stop stands, det er ikke Modi der har problemer med opgaverne, men Jonas skal lige følge med.

Efter nogle småjusteringer læsses alt på trailer og turen går til den lokale branddam, hvor tømmerflåden skal afprøves.”Øhhhh drenge har I husket skiftetøj,” spørger Lotte Hörhmann. Svaret er både selvsikkert og en smule dumdristigt: ”nej nej den holder.”

 

Testen
Første mand på er Jonas og det går forrygende, herefter afprøves med schæferen Modi, der lige skal se det hele lidt an, før den gladeligt hopper på. På bredden står Jonas’ datter Maja på 2 år og råber ”Os mig os mig” Så selvfølgelig får hun også en tur og er vildt begejstret.

Nu kommer vægtprøven, både Torben og Jonas hopper på. Den holder. Drengene kommer grinende over dammen i bedste James Bond stil og kan konstatere, at missionen lykkedes, uden de røg i vandet.

 

Dog havde de ikke lige overvejet, at det fantastiske fartøj ville sætte sig fast på sten i vandet. De to mandige mænd uden skiftetøj må slå plat og krone om, hvem der skal i vandet.

De næste 2 udfordringer, der skal afprøves, er net og presenning, hvilket foregår ved den lokale naturpark og bliver et billigt grin for flere forbipasserende, da drengene ligger og roder rundt på jorden.

Efter en sjov, underholdende og succesfuld dag med en masse grin og ideer, står det helt klart, at det kommende K9 Biathlon på Rosenholm Slot virkelig er for alle.

 

K9 Biathlon
Hvad er et K9 Biathlon ? Et K9 Biathlon kombinerer på fantastisk vis, et trailløb og et forhindringsløb med hund. Hvor et trailløb, om det er med eller uden hund, er en løbetur i kuperet terræn i naturen, så handler et K9 Biathlon i høj grad om samarbejde og kontakt mellem hund og fører. Det betyder, at du ikke blot bliver udfordret på din kondition, men i høj grad får mulighed for at træne med din hund på en helt anden måde.

Til Hundedagene har Lilleskov Slot i samarbejde med ARON og VIRBAC udviklet et løb, der giver alle mulighed for at snuse til et K9 Biathlon. Med 3 forskellige ruter, kan alle være med. En rute for nybegyndere på 3 km, en på 6 km og for dem, der vil have km i benene og flere udfordringer, en 12 km rute.

Udfordringerne varierer i sværhedsgrad og foregår til lands, vands og i højden. Der er mulighed for at gå udenom en forhindring, såfremt fører eller hund skulle ønske det. Der vil være postobservatører til stede ved de mest udfordrende forhindringer, så alle får mulighed for hjælp og vejledning.

Overvejer du om K9 Biathlon er noget for dig og din hund? Så opfordre Lilleskov Slot alle til at tænke og gøre, som den fantastiske Pippi Langstrømpe:

”Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg nok godt”

Alle typer af løbere og alle typer hunde kan deltage og der er masser af udfordringer for såvel nybegyndere, familien Danmark til de øvede konkurrenceløbere. 

Se mere om K9 Biathlon og Hundedagene her og her.

Læs også

Nu skal coronaformen testes for både to- og firbenede

14-07-2020 11:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Langt om længe og efter en lang og ufrivillig coronapause, lysner det nu igen. Også for dem, der gerne vil ud at løbe med deres hunde. Læs bare her

Vi hylder Hundedagene

25-05-2020 15:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I den kommende weekend ville årets kæmpe event Hundedagene fylde området omkring Vilhelmsborg. Sådan skulle det ikke gå, men Lotte Höhrmann er jo ikke lige til at slå ud af kurs

Hundedagene er aflyst

03-04-2020 14:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det skulle have været et af årets hundehøjdepunkter. Men nu er det aflyst på grund af corona. Arrangør lover at vende tilbage i 2021 med et endnu større arrangement 

Vi er til K9 Biathlon i dag

03-06-2023 08:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag er der i den grad skruet op for det gode hundeliv i Thyregod ved Give. Vi er med

K9 Biathlon med særlige hensyn for alle

18-08-2020 11:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I disse tider ved man aldrig helt, om arrangementer står eller bliver aflyst. Men nu skulle det næsten være helt sikkert, at K9 Biathlon for alle på Vilhelmsborg 5. september bliver til noget

Sønderjyllands største hundedag

27-08-2016 10:30, af Tine Luther
Alle er velkomne ved Lilleskov Slots Hundedag søndag den 4. september. Der bliver både opvisninger og aktiviteter for dig og din hund. I alt er der præmier for 60.000 kr.

Undgå ulykker: Husk reflekser til dig selv og din hund

24-09-2021 08:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Reflekser er ikke bare til ungernes rygsække og til cyklerne, nej, de er også vigtige til både hunden og dig selv, når I går tur i skumring eller mørke. Efteråret har meldt sin ankomst, og det bliver lyst senere og mørkt, før man venter det. Det behøver ikke være mere end halvmørkt, før en hund er helt usynlig for bilisterne. Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, kommer her med en håndfuld gode råd til den mørke tid

Hunde kan opdrages hele livet

17-01-2022 11:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De fleste har nok hørt ordsproget “Man kan ikke lære en gammel hund nye tricks”. Men det er faktisk ikke helt rigtigt, og det samme gør sig gældende, når vi taler om at lære hunden nye øvelser. Det er nemlig noget, man kan gøre hele hundens liv, forklarer Agria Dyreforsikrings hundeekspert

Svar på spørgsmål om hundeadfærd

24-01-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sidste uge bragte vi en historie om de mærkelige ting, hunde kan finde på at gøre. Vi opfordrede i den forbindelse vores læsere til at komme med eksempler på underlig adfærd fra deres egne hunde. Dem har vi samlet her, og vi har fået Lise Lotte Christensen til at give et bud på årsagen

Agria indgår strategisk samarbejde med Vuffeli

08-03-2023 09:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det gode hundeliv er målet med samarbejdet mellem Agria Dyreforsikring og hundemadsvirksomheden Vuffeli. Det er første gang, Agria indgår i et kommercielt samarbejde

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.