Tre regionale dyrehelte dyster om national titel

02-11-2017 16:44, af Agria Dyreforsikring

I ugevis har danskerne indstillet kæledyr til konkurrencen hvor Agria Dyreforsikring kårer hele Danmarks Dyrehelt 2017. Tre regionale vindere er blevet udvalgt til at gå i finalen om den endelige titel, men det har ikke været let arbejde for dommerpanelet at vælge blandt de 1064 kæledyr der er blevet indstillet

Copyright Ridehesten.com
Foto: Agria Dyreforsikring

Konkurrencen Danmarks Dyrehelt 2017 er ved at nå sin afslutning. I denne uge bliver den endelige vinder kåret, og det er blandt tre regionale vindere og finalister, at hele Danmarks Dyrehelt skal findes. I kampagnes dommerpanel har de været på noget af en opgave i forhold til at udvælge de tre finalekandidater, og det skyldes, at Agria Dyreforsikring i år har modtaget hele 1064 indstillinger af kæledyr, som er helte i hverdagen eller på anden måde gør en ekstraordinær indsats for deres ejer. Hunde, katte, heste, skildpadder, en slange og et jordegern, ja sågar en vandrende pind har været indstillet til kampagnen i år.

Sidste års vinder, Cecilia Rosell, er med i dommerpanelet i årets kampagne, og hun forklarer, at det har været meget svært at skulle vælge kandidater ud blandt så mange fantastiske helte-historier:

“Det var noget af en opgave, som Agria Dyreforsikring satte mig på, da jeg skulle være med til at vælge de tre regionale vindere og kandidater til kampen om at blive årets dyrehelt. Jeg var jo så heldig, at min skønne hest vandt sidste år, så det er en kæmpe ære at få lov til at give prisen videre. Men det har også været utrolig svært at skulle vælge mellem alle de fantastiske helte, for det må man sige; hver og én af de tilmeldte dyr har været helte. Det har været utrolig givende at være med i processen, man bliver helt varm om hjertet,” siger Cecilia Rosell, som ser frem til, at den endelige vinder skal findes. 

Udvælgelsen af de tre regionale vindere og finalister har altså ikke været let, og det bliver det heller ikke at finde den samlede vinder, forklarer Cecilia Rosell. Det er nemlig tre stærke kandidater. Men selvom kampagnens slogan er, at alle kæledyr er dyrehelte, ja så skal der findes én national vinder af Danmarks Dyrehelt 2017.

De tre regionale vindere og finalister:

Jylland/Hunden Einstein fra Brørup

Hunden Einstein opsnusede en ældre, tilskadekommen mand i en busk i Brørup. Takket være Einstein blev manden fundet, hentet af ambulance og bragt i sikkerhed. Einstein blev indstillet af Sascha Bloss Albæk, som gik tur med familiens hund den dag.

Fyn/Læsehunden Molly fra Odense

Molly er en såkaldt “læsehund”, som hjælper børn med læsevanskeligheder. Børnene øver sig i selskab med Molly i at læse højt, og Molly er med til at skabe trygge og hyggelige omgivelser for børnene. Lis Weilin har indstillet Molly, og det skyldes blandt andet, at Molly hjalp en pige med både læsevanskeligheder og angst for hunde af med angsten, så hun nu går fast hos sin ven Molly og øver sig i læsningen.

Sjælland/Shetlandsponyen Freja fra Vallensbæk

Syv-årige Sander fra Vallensbæk har svært ved at styre sin muskler på grund af sygdommen cerebral parese. Det er en medfødt hjerneskade, som blandt andet gør det svært for Sander at gå. Sander træner hver dag med sin mor og familiens hest Freja for at udvikle sin motorik, og Frejas indsats og støtte de sidste fire år har været helt afgørende for Sanders positive udvikling, fysisk som kognitivt. Sanders mor, Randi Karlsen, indstillede Freja.

Baggrunden for Danmarks Dyrehelt
Kampagnen “Danmarks Dyrehelt” er sat i verden for at hylde danske kæledyr for den glæde, de spreder i hverdagen, trofastheden og deres evne til ekstraordinære heltegerninger. Det er Agria Dyreforsikring, der afholder konkurrencen for tredje år i træk.

I en måned har danske kæledyrsejere indsendt historier til kampagnen Danmarks Dyrehelt 2017. Det er væltet ind med indstillinger af hunde, katte og alle mulige andre slags dyr, og helt præcist har Agria Dyreforsikring modtaget 1064 bud på dyr, som gør en ekstraordinær indsats for deres ejere eller på anden måde er helte i hverdagen.

Nu hvor alle tre regionale vindere er fundet, så mangler dommerpanelet nu kun at tage stilling til, hvem af de tre kandidater skal kåres til hele Danmarks Dyrehelt 2017.

Vinderen præsenteres i denne uge.

Læs mere her

Læs også

Churchill Årets Dyrehelt 2019

31-10-2019 15:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Årets Dyrehelt blev torsdag afgjort, og det blev den halvandet år gamle engelske bulldog, Churchill, der løb med sejren og den store ære

Sjællandsk dyrehelt: Hunden Frank reddede kvinde fra selvmord på kirkegård

18-10-2019 08:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunden Frank kunne mærke, at noget var galt, da han en sen aften gik tur med sin ejer, og passerede en ensom kvinde på en kirkegård i Slagelse. I al hemmelighed havde hun slugt et glas piller, og var nu i overhængende fare for konsekvenserne. Hunden Frank er nu kåret regional sjællandsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”, for hans ihærdige indsats den aften.

 

Fynsk dyrehelt: Thor hentede livsvigtig hjælp til nabo

11-10-2019 08:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En skæbnesvanger oktobernat i Nyborg begyndte hunden Thor at gø og ville ikke stoppe, før han havde vækket hele huset. Der viste sig at være mening med postyret, da Thors ejere fandt en næsten livløs nabo liggende i trappeopgangen, og de begyndte at give ham hjertemassage. For sin årvågenhed er Thor nu kåret regional fynsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”.

Ved du hvad det koster at have hund?

18-05-2021 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der findes hunde til enhver smag - også når vi taler om købsprisen. Men udgifterne slutter ikke der, der er mange andre omkostninger, du skal være opmærksom på. Agria Dyreforsikring giver dig derfor her et klart overblik, over hvilke omkostninger der er forbundet med at have hund

Hver anden hvalp kommer til skade - Sådan gør du hjemmet klar til din nye hvalp

05-05-2015 10:28, af Tine Luther
En hvalp kommer nemt galt af sted. Nye hundeejere kan med små ændringer i hjemmet undgå de værste ulykker. Selvom hvalpe har et blødt skelet, hører knoglebrud til de mest almindelige skader, når hvalpen er yngre end et år. Nysgerrige hvalpe kan også nemt få spist objekter, der ikke egner sig til deres sarte mave. Her er lidt gode råd fra Agria Dyreforsikring til, hvordan du kan forebygge skader.

Pas på Fido i december - julemad er ikke hundeæde

11-12-2017 09:46, af Agria Dyreforsikring/ pressemeddelelse

Tal fra Agria Dyreforsikring viser, at december måned er den tid på året, hvor flest hunde må forbi en dyrlæge på grund af madforgiftning. Det skyldes, at velmenende ejere fodrer hunden med julemad, som den ikke kan tåle. Hvis Fido skal have ekstra julegodter i december, hvorfor så ikke bage dem selv?

270 hunde gik tur på Amager Fælled

29-05-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

270 hunde var samlet på Amager Fælled lørdag, da Agria Dyreforsikring gennemførte “Agria Hundegåtur” for andet år i træk i Danmark. 13.500 kroner blev samlet ind, og pengene går i år til Dyreværnet

Hundredvis af hunde bliver syge i julen

17-12-2017 17:43, af Pressemeddelelse, Agria dyreforsikring

Juleflæsk, chokolade og ufordøjelige nødder ender alt for ofte i hundes maver i julemåneden. Ifølge tal fra Agria Dyreforsikring er december den måned, hvor flest hunde ender hos dyrlægen med forgiftning

Ny undersøgelse: Flere hunde og katte får sygeforsikring

03-02-2015 09:05, af Tine Luther
Ny undersøgelse viser, at andelen af hunde og katte, der er sygeforsikret, er steget. Undersøgelsen, der er foretaget af YouGov på vegne af Agria Dyreforsikring, viser, at 35% af alle danske hunde og 10% af kattene er sygeforsikret. Men der er stadig stor uvidenhed om, at man kan sygeforsikre sine dyr. 44% af dem, der ikke har tegnet en sygeforsikring, vidste ikke, at man ksn, eller har ikke taget stilling til, om det ville være en god ide.

Flere hundrede hunde bliver forgiftet i julen

07-12-2015 09:34, af Tine Luther
Mens vi nyder det bedste af december med julebuffeter og godter, går din hund en farlig tid i møde. Nye tal fra Agria Dyreforsikring viser, at mindst 200 hunde kommer til at lide af forgiftning i de kommende helligdage.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.