Træn Fido, før han skal være alene hjemme, og undgå en trist hund

28-11-2018 14:53, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange hunde kan ikke håndtere ensomheden ved at være alene hjemme i længere tid ad gangen. Derfor er træning og tålmodighed vigtigt, hvis man vil have en glad hund, der ikke hyler, når man tager ud for at handle. Få de bedste træningstips af Agria Dyreforsikring her

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Det er ikke unormalt, at hundeejere må lade deres firbenede ven være alene hjemme. Men det er ikke alle hunde, der kan håndtere ensomheden. Hunde er meget sociale dyr, og de kan derfor have svært ved at vende sig til at være alene. Det er vigtigt, at man træner hunden i at være alene, og starter denne træning så snart hvalpen er tryg ved sin nye familie og miljø. Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.

- Det er vigtigt, at man tilpasser træningen efter sin hunds behov og evne. Efterhånden vil de fleste hunde vende sig til at være alene uden problemer, fortæller Tine Antvorskov, der er direktør i Agria Dyreforsikring. 

- Nogle hunde bliver dog aldrig helt glade for at være alene i længere tid, fortsætter hun.

Hvor lang tid kan hunden være alene?
Ifølge Dyrenes Beskyttelse bør hunde ikke være alene i mere end fem timer om dagen, og de bør blive aktiveret to timer dagligt. Det er Tine Antvorskov helt enig i. Aktiviteterne kan fx være gåture, lege, fysiske og mentale udfordringer og andet samvær. De fleste problemer med hunde opstår, hvis man ikke får gjort hunden tryg ved at være alene hjemme fra starten. Det kommer bag på mange, hvor lang tid det kan tage – for det er ikke noget, man kan fremskynde. Det skal tages i hundens tempo. Ud over det, skal man sikre sig, at hunden har et indholdsrigt liv, så den kan bruge tiden alene hjemme på at slappe af og ikke gå hvileløst omkring.

- Man skal huske på, at hunde er flokdyr, der kræver social kontakt, forklarer Tine Antvorskov.

Agria Dyreforsikring kommer her med tips til, hvordan man træner sin hund i at være alene hjemme:

Begynd forsigtigt

Start med at træne hunden i korte sekvenser. Du kan eksempelvis sætte en form for adskillelse/babygitter op i et rum, der adskiller dig selv og hunden. Ophold jer på hver jeres side i kort tid ad gangen. Sørg for at hunden har noget, den kan underholde sig med – fx. legetøj, tyggeben eller lignende.

Øg tiden

I begyndelsen skal I træne ofte og i kort tid. Øg derefter tiden, hvor hunden er alene, i takt med at den vender sig til træningen. I starten kan du være inde i et andet rum i nogle minutter, men gradvist kan du fx forlade huset et kvarter ad gangen. Senere skal du kunne tage ud og handle uden problemer.

Vær konsekvent og træn ofte

Bliv ved med at træne og vær konsekvent med træningen. Hunden lærer hurtigere, hvis I træner ofte og på den samme måde hver dag.

Gode huskeråd

  • Træn hunden når den er træt - det kan være lige efter en gåtur.
  • Pas på med at forlade hunden, når den sover – så lærer den ikke at være væk fra dig.
  • Når I træner, så gå kun tilbage til hunden, når den er rolig. Forsøg at ignorere den, hvis den bliver urolig.
  • Når du kommer tilbage, skal du opføre dig, som du plejer, og ikke gøre et stort nummer ud af din tilbagekomst.
  • Hvis hunden bliver desperat, bør du gå tilbage til den og genoptage træningen på et senere tidspunkt.
  • Vær tålmodig. Det kan tage lang tid for nogle hunde at lære at være alene.
  • Prioriter træningen. Det er en god investering for fremtiden!

Læs også

Har du en god nyhed eller historie?

16-01-2024 10:51, af Anne Cecilie Sohl

Hos Hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde. 

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Indog lancerer nyt og forbedret hundetelt

27-10-2023 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Miriam fra Indog Elite Center har mange års erfaringer med træning og udstyr til hunde. Tilbage i maj måned fik hun en ide til forbedringer på de populære hundetelte, der bruges når vores hunde er med til konkurrencer eller på farten. 

Pas på hunden: løbetiden er over os

21-02-2022 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Har du hanhund, er det nu, det er en god ide at holde godt fast i snoren. Når hunhundene først kommer i løbetid, glemmer hanhundene hurtigt alt det, de har lært om at komme, når ejeren kalder på gåturen. Selv det at blive i haven kan for nogle hanhunde også blive sat på prøve. Hundeekspert fra Agria Dyreforsikring giver gode råd til, hvordan du kan sikre, at din hanhund ikke stikker af og kommer til skade eller parrer naboens hunhund ved en fejl

Hverdagsskader hos hunde stiger

25-04-2019 08:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hverdagsskader fylder meget i statistikkerne over skader og ulykker, som rammer danske hunde. Disse lidelser kan dog let undgås med gode og faste rutiner i dagligdagen

Kæledyr efterlyses - Hvem er Danmarks Dyrehelt 2019

23-09-2019 15:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I samarbejde med tv-vært og dyreelsker, Puk Elgård, leder Agria Dyreforsikring over de næste par uger efter hunde, heste, katte, kaniner og andre dygtige kæledyr, der gør en helt særlig forskel

Livsforsikring på kæledyr

11-01-2023 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.

Væn hunden til at være alene hjemme igen

20-05-2020 08:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange hunde har haft meget mere selskab de seneste måneder, end de har været vant til. Nu, hvor samfundet gradvist åbner igen, og hundeejerne skal tilbage på arbejde, er det vigtigt, at hunden igen vænner sig til at være alene hjemme

Gode råd til hundeejere: Spar på budgettet uden at hunden mærker det

23-11-2022 12:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De fleste hundeejere vil aldrig vil lade det gå ud over deres firbenede venner, når der skal spares. De vil hellere spise havregrød end skære ned på godbidderne til Fido. Men i disse tider med kraftigt stigende priser kan det alligevel være en god idé at give hundebudgettet et eftersyn

Ved du hvad det koster at have hund?

18-05-2021 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der findes hunde til enhver smag - også når vi taler om købsprisen. Men udgifterne slutter ikke der, der er mange andre omkostninger, du skal være opmærksom på. Agria Dyreforsikring giver dig derfor her et klart overblik, over hvilke omkostninger der er forbundet med at have hund

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.