To vandsøgshunde bliver en del af Fyns Politi

15-06-2020 15:32, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

To af Fyns Politis patruljehunde er netop nu under uddannelse som vandsøgshunde sammen med deres hundeførere. Hundene i Fyns Politi er blevet særligt udvalgt til at blive specialtrænet til søg i vand

Copyright Ridehesten.com
Foto: Fyns Politi

Patruljehundene Basse og Cody fra Fyns Politi træner i øjeblikket snuderne benhårdt for at blive dygtige i helt nye omgivelser. I det daglige er de to hunde vant til at snuse sig frem efter spor på land, men nu skal de også kunne snuse efter spor til vands. Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse. 


Hvad er en vandsøgshund? 
Basse og Cody fra Fyns Politi er ud fra et større ansøgningsfelt fra hele landet blevet udvalgt som vandsøgshunde. En vandsøgshund specialtrænes til søg i vand og til at arbejde i maritimt miljø, hvor den skal kunne arbejde på både til havs. De nye vandsøgshunde skal bruges ved akutte operative indsatser, såsom mistanke om drukneulykker, mistanke om drab, og skal trænes til, udover at finde personer, også at kunne finde narkotika og våben, der er gemt i vand.


Leder af Hundeafdelingen i Fyns Politi Jesper Schmidt-Nielsen siger:

– Både hund og hundefører skal have stor erfaring og besidde høje faglige kompetencer, for at komme i betragtning som vandsøgshund. Derfor er vi meget stolte over, at Fyns Politi har fået tildelt to vandsøgshunde fra vores Hundepatrulje.
Når hundene og hundeførerne bliver færdige på uddannelsen, bliver de en del af et udrykningsteam, som skal kunne bistå operative indsatser på vand i hele landet. 
 

Basse og Cody på uddannelse
Basse og Cody er nu i gang med deres uddannelse, hvor både hunde og hundeførere i øjeblikket træner meget - og det går rigtig godt med træningen. Basse søger på dette billede efter færden af menneske fra en jakke 90 meter fra kysten på 1 meters dybde. Færten bliver grundet pålandsvind ført med vand/vind ind til hundens snude.

– Uddannelsen består hovedsagligt af, at vi selv træner med hundene. Undervejs skal de løbende bestå en række delprøver, hvor de kvalificerer sig til at fortsætte uddannelsen. Vi glæder os meget til, at hundene efter endt uddannelse kan bidrage til vores arbejde på vandet, hvor de uden tvivl bliver en uvurderlig styrke i vores operative indsatser, siger Jesper Schmidt-Nielsen. 

Info

Da den svenske journalist Kim Wall blev slået ihjel i en ubåd i 2017, var det blandt andet takket være svenske lighunde, at politi fandt frem til ligdelene i havet. Efterfølgende blev det besluttet, at også det danske politi skulle have hunde, som skulle specialtrænes til søg i vand. I Danmark kaldes hundene ikke for lighunde, men for vandsøgshunde, fordi de også skal kunne finde våben og narkotika under vand.

Læs også

Hund reddede sin 78-årige ejer

09-03-2022 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunde er fantastiske. Det ved vi. I Balle ved Silkeborg er der en hund, der nok får lidt ekstra godbidder de næste par dage

Vandsøgshund leder efter Maria

26-11-2020 14:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I oktober forsvandt Maria From Jakobsen fra sit hjem i Frederikssund. Netop nu leder en af politiets hunde efter spor af hende i Roskilde Fjord ved Selsø

Se politiets nye vandsøgshunde

20-11-2020 12:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Torsdag var vi i Kalundborg for at møde nogle af politiets nye vandsøgshunde. Det var et imponerende syn, der mødte os i havnebassinet

Fyns Politi får sprængstofhunde

22-06-2020 15:21, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fyns Politi bliver hjemsted for en gruppe af sprængstofhunde. I alt 10 sprængstofhunde og deres hundeførere vil få deres arbejdsplads i politikredsen

Loke er Årets Politihund

13-11-2021 15:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Schæferhunden Loke modtog i dag prisen som Årets Politihund

Narkohund: Tingene går ikke altid som ønsket

11-06-2020 16:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tirsdag var vi med til Ganjas første prøve, hvor hun kunne blive godkendt som narkohund, men det gik ikke, som hundefører Christian Bøje havde håbet

Forsvundet vielsesring fundet af hund

11-10-2014 09:37, af Tine Luther
Ved et uheld smed en mand sin vielsesring ud af bilvinduet. Heldigvis kom en pensioneret politihund ham til undsætning.

Narkohund belønnes med 1000 tyggeben

13-04-2015 13:29, af Tine Luther
Da Finlands mest kendte narkohund har gjort sit narkofund nr. 1000 er den blevet belønnet med ikke mindre end 1000 tyggeben. Hunden har fundet narko helt på specielle gemmesteder.

Politihund fandt forsvundet treårig

08-07-2021 08:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Onsdag formiddag forsvandt en treårig dreng fra hans bedsteforældres hjem ved Gedsted nord for Viborg. Heldigvis blev drengen fundet af en dygtig politihund

Politihunde fandt forsvundne børn

08-10-2019 14:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mandag forsvandt tre børn fra en skole i Randers. Det var politihunde, der fandt frem til børnene

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.