Syv søde hvalpe hos dyrlægen (video)

12-12-2017 06:54, af Marie Helene Rigård Rohleder

Hunden.dk fulgte dyrlæge Sofie Flagstad fra Familiedyrlægerne en dag på job, og her tumlede syv skønne hvalpe ind på klinikken for at få et sundhedstjek og blive basisvaccineret og chipmærket, så de er helt klar til at blive hentet af deres nye ejere. Se video fra konsultationen her: 

Copyright Ridehesten.com

Syv herlige blandinger af labrador og en smule kleiner münsterländer gjorde sin entré tirsdag eftermiddag hos dyrehospitalet Familiedyrlægerne i Aars. De knap 8 uger gamle hvalpe skulle have et grundigt sundhedstjek, og så skulle de basisvaccineres og chipmærkes. 

Hvalpene blev sluppet løs inde i konsultationen, hvor de ivrigt gav sig i kast med at undersøge alt, hvad de kunne få fat på: dyrlægens bord, et stoleben, en ledning som hurtigt blev løftet sikkert i land og ikke mindst en meget eftertragtet blå gulvmobbe, som de syv små banditter helt bestemt mente skulle bides i stykker. 

Undersøgelsen gik igang og en efter en blev krudtuglerne tjekket igennem, vaccineret og chipmærket. Dyrlæge Sofie Flagstad noterede i hvalpenes sundhedsbog og delte masser af godbidder ud til dem alle. - Den her del af jobbet er præcis det, som man drømte og forestillede sig, at dyrlægejobbet bestod af , da man var en lille pige, griner Sofie Flagstad.
Hvalpene bliver undersøgt fra snude til halespids. Der  bliver tjekket tænder og ører, og Sofie Flagstad noterer hvalpenes sundhedstilstand i en bog, som ejeren får med hjem. 

De fire tæver og tre hanner er afsat til deres nye ejere, som henter dem i løbet af de næste par uger. Deres nuværende ejer og opdrætter Carina Pedersen fortæller, at hun bruger alt sin fritid på hvalpene, og når hun har hentet sine børn fra skole, stryger de også direkte ud til hvalpene. 

- Hvalpene er simpelthen så dejlige og energiske. Når de bliver hentet af deres nye ejere, giver vi dem et stykke legetøj og lidt foder med. Det har været rimeligt nemt at få dem afsat, men jeg tror, at hvis vi skal have et kuld mere, så beholder vi selv en hvalp, siger Carina Pedersen. 

Se video med de syv herligheder ved dyrlægen her: 

Læs også

Danmarks største dyrehospital omdannes til henvisningshospital

24-02-2022 11:55, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fra 1. marts 2022 overgår AniCura Københavns Dyrehospital til kun at modtage henvisningspatienter samt akut syge og tilskadekomne kæledyr. Det betyder, at der fra marts ikke længere tilbydes forebyggende behandlinger såsom vaccination, neutralisering og tandbehandling på dyreklinikken

Rabies hos hunde

17-09-2021 12:13, af Astrid Gerd Holtet

Rabies – også kaldet hundegalskab – en livsfarlig sygdom, der heldigvis ikke ses i hunde i Danmark. Den findes dog i landene omkring os, og skal du rejse med din hund, skal hunden være vaccineret mod sygdommen

Fra Magasinet HUNDEN: Vaccination og titertest

30-10-2020 18:00, af Lise Bang Hansen

Vaccinerer vi, som vi bør, eller bare som vi plejer? Få styr på stikkene for din hunds skyld. De seneste år har ny viden fuldstændig vendt op og ned på, hvordan hunde vaccineres.

Dyrlægeskræk

02-03-2021 08:14, af Astrid Gerd Holtet

Fem gode råd til hvordan du håndterer dyrlægeskræk hos din hund

Video: Snedig som en ninja

19-09-2019 05:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nogle hunde tømmer en tallerken i en mundfuld, mens andre er mere snedige som denne

Giv bidskader den opmærksomhed de fortjener

01-03-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

I veterinær praksis står dyrlæger og veterinærsygeplejersker i frontlinjen for farlige dyrebid. Bag hver flænge lurer en potentiel fare for infektioner og alvorlige komplikationer, der kræver akut og præcis behandling. Desværre afslører en undersøgelse fra Den Danske Dyrlægeforening, at den vigtige opfølgning ofte mangler, og konsekvenserne kan være store.

Video: Mød Daisy og Albas nye forældre

06-12-2019 15:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyreværnets tur til Serbien gik godt, og nu kan Daisy og Alba holde jul i deres nye familie

Dyrlægegruppen Frijsenborg barsler med særlig fødegang i Hinnerup

25-12-2018 08:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En helt ny fløj på klinikken giver plads til, at drægtige tæver og nyfødte hvalpe kan holdes adskilt fra syge dyr, og alt reproduktionsarbejdet kan fremover holdes i en separat bygning

Nyt fodertilskud til hunde med dårlig mave

09-08-2017 13:52, af Anne Ekenberg

Scanvet har udgivet en ny serie af produkter, som hjælper hunde og katte med uro i maven til at genvinde roen. Diapaste og Diapro PLUS hedder de to produkter, som begge fås hos dyrlægen. Hunden.dk har snakket med dyrlæge Ann Cecilie Larsen fra Scanvet.

Pas på Fido i december - julemad er ikke hundeæde

11-12-2017 09:46, af Agria Dyreforsikring/ pressemeddelelse

Tal fra Agria Dyreforsikring viser, at december måned er den tid på året, hvor flest hunde må forbi en dyrlæge på grund af madforgiftning. Det skyldes, at velmenende ejere fodrer hunden med julemad, som den ikke kan tåle. Hvis Fido skal have ekstra julegodter i december, hvorfor så ikke bage dem selv?

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader