Stolt Lise Lotte Christensen modtog legat af Lise Nørgaard

19-06-2018 14:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag overrakte Lise Nørgaard sit legat, der uddeles til en person, som i særlig grad har bidraget til at værne om naturen og/eller at fremme kulturen. Med legatet følger 20.000 kroner, som Lise Lotte Christensen giver videre til STH – Servicehunde til handicappede

Copyright Ridehesten.com

Det er langt fra alle mennesker, der kan gøre DKK’s adfærdskonsulent Lise Lotte Christensen mundlam, men når hun står over for et vaskeægte koryfæ på 101 år, bevæger munden sig ikke helt så livligt, som den plejer.

I søndags oplevede Lise Lotte Christensen netop dette, da hun modtog Lise Nørgaards legat overrakt af Lise Nørgaard selv.

– Jeg vil sige, at uanset hvem, der kunne finde på at indstille mig til sådan en pris, så skulle de være særdeles velkomne, men det er da klart, at Lise Nørgaard er noget ganske særligt. Hun er simpelthen så sej en dame, lyder det lettere benovet fra Lise Lotte Christensen.

Om motivationen for at tildele Lise Lotte Christensen årets legat fortalte Lise Nørgaard bl.a., at Lise Lotte Christensen - både igennem sit arbejde for Dansk Kennel Klub og for STH – Servicehunde til handicappede – altid og utrætteligt har fungeret som hundenes talerør, for at udbrede forståelse for hundens adfærd og på bedst mulig måde fungere som brobygger mellem hunde og hundeejere og det omkringliggende samfund. Og for arbejdet med at udbrede arbejdet med servicehundene til personer med bevægelseshandicap, hvor hundene er mere end bare en ven, men også en hjælper med praktiske funktioner i hverdagen. Den motivation er adfærdskonsulenten meget stolt over.

– Jeg brænder for begge mine job, og jeg er meget taknemmelig for at kunne arbejde med hunde på den måde. Jeg er meget glad for, at det er begge mine job, der ligger i motivationen. For de betyder begge rigtig meget for mig, fortæller hun.

Glæden i at give glæden videre
Ved overrækkelsen i søndags fortalte Lise Nørgaard, at hun helt personligt har stiftet bekendtskab med Lise Lotte Christensens metoder.

– Jeg har selv været så heldig at se, hvordan du kan tæmme selv de vildeste hunde. Jeg glemmer aldrig, hvordan du på en halv time kunne forvandle to glammende og stærkt ufredelige gravhunde, fra at være frådende vilddyr til menneskets bedste ven. Du fortjener dette legat for din dybe kærlighed til dyr og din store forståelse af hunde, der gør det muligt for dig at uddanne servicehundene, sagde Lise Nørgaard.

Med legatet følger 20.000 kroner, som Lise Lotte Christensen har valgt at give videre til STH - Servicehunde til handicappede.

– Når der lige tikker 20.000 kroner ind, som man ikke havde forventet, så trækker det da lidt i en for at bestille en god ferie, men jeg synes faktisk, det var bedst at give pengene videre til andre. På den måde kunne jeg give noget af den glæde, Lise Nørgaard bragte mig, videre til nogle andre. Det ligger der faktisk en utrolig stor glæde i, lyder det fra Lise Lotte Christensen, som dog forsikrer om, at hun også nok skal nå at holde lidt ferie alligevel.

Læs også

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Sværvægter tog titlen som årets første BIS

11-02-2024 16:27, af Anne Cecilie Sohl

Årets første udstilling har nået sin ende og i år var det newfoundlænderen, Auroranewf's Caress From Norway, der rundede weekenden af med sejren som årets første BIS. 

Lise Nørgaard: Hundens død gav depression

06-01-2020 14:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I et interview med Alt for Damerne fortæller 102-årige Lise Nørgaard, om dengang for 12 år siden, da hun mistede sin sidste hund

Oplev et spændende foredrag om servicehunde og støt en god sag

03-12-2010 10:14, af Anne Kristine Tollestrup
Foreningen STH - Servicehunde til Handicappede giver i det nye år en helt enestående mulighed for at deltage i et foredrag om servicehunde.

Kvik og de andre - hundene i Matador

04-01-2023 09:36, af Anne Egede

Alle kender Matador - danskernes absolutte yndlingsserie. Ligeledes kender vel alle også kvinden bag serien, Lise Nørgaard, som hele sit liv har været en stor hundeven. Det er derfor heller ikke tilfældigt at Matador også har hunde på rollelisten - endda i fremtrædende roller

Lise Nørgaard var en powerdame

02-01-2023 14:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I går døde den folkekære Lise Nørgaard. En kvinde som i den grad har sat sit aftryk i dette land, og som også har sat op til flere aftryk i hundeverdenen. For hun var en hunde- og dyreelsker

Hvordan er det at blive bidt af en hund

13-06-2018 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sebastian Klein har i et tv-program for børn undersøgt, hvordan det føles at blive bidt af en hund. Kennelklubben har hjulpet med at føre ideen ud i livet

 

Video: Sådan får din hund nok at drikke

12-08-2020 11:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Adfærdskonsulent hos Dansk Kennel Klub Lise Lotte Christensen viser i en video, hvordan man giver hunden nok at drikke her i varmen 

Dansk verdensmester i spor

14-04-2019 09:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Stort tillykke til Liselotte Hutzelsieder Nielsen, der i går sikrede sig verdensmesterskabet i spor i 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.