Stjerner på vej – juniorklasse i rally

04-06-2018 08:19, af Anita Jakobsson & Paul Lysholdt

Vi har modtaget denne artikel, hvor du kan læse lidt om de unge fra juniorklassen i rally, fra Anita Jakobsson og Paul Lysholdt

Copyright Ridehesten.com
Mathilde Petersen og Elverlamshuset’s Boogie. Foto: Zakkai Hundevenner

Den 1. januar 2015 indførte DKK juniorklasse i rally for at skabe et incitament for unge udøvere (10-17 år) til at dyrke denne sport.

Juniorklasse er en selvstændig klasse i rally, som gennemføres på helt samme bane, som benyttes i begynderklasse og bedømmes efter helt samme regler. Hundene kan opnå titlen Rallyjuniormester (RJM), efter samme regler, som begyndere kan blive Rallybegyndermester (RBM). Forskellen fra begynderklassen er, at juniorerne kan få deres egen banegennemgang og må have en hjælper med under banegennemgangen.

Der afholdes ligesom for de øvrige fire rallyklasser DM og Årets Hund i juniorklasse. Regerende Danmarksmester og vinder af Årets Hund 2017 er Sofie Nielsen med Australian shepherd Magic Fireball's Ghost Dance.

Der er ingen begrænsninger for hvilke hunde, der må gå i juniorklasse. Junioren kan op med sin egen hund eller med mors og fars hund, som måske går rally i forvejen. Junioren kan også gå med en ”fremmed” hund.

Vi ser det samme billede som i de øvrige rallyklasser: mange forskellige racer er eller har været  repræsenteret: Australian shepherd, Berner sennenhund, Bichon havanais, Border collie, Border terrier, Collie, Finsk lapphund, Jack russell terrier, Labrador retriever, Norwich terrier, Nova scotia duck tolling retriever, Samojedhund, Shetland sheepdog og Welsh corgi cardigan.

Copyright Ridehesten.com
Den 14. maj 2015 gik May Hansen-Schwartz med Chihuahua Dimma som den første til prøve i juniorklassen. Her ses hun på podiet med dommer Trine Dyrgaard.

Der har været støt stigende interesse for juniorklassen. I 2015 gik 6 op i juniorklasse, i 2016 21, i 2017 38 og i 2018 har der allerede været 54 oppe (pr. 27. maj).

18 førere har hidtil været oppe, nogle blot 1-2 gange, men der er et stigende antal, der fortsætter i klassen og konkurrerer med flere hunde.

Den 16. -17. juni til DKKs prøver i Vejen er tilmeldt 9 ekvipager i juniorklasse både lørdag og søndag, det er det største antal nogensinde! Prøverne kvalificerer til Årets Hund 2018, og tilmeldingerne vidner om, at der er stor interesse for at kvalificere sig til finalen. Det samme billede tegner sig til DM-kvalifikationsprøver.

Der er to førere, som i særlig grad skiller sig ud: Kimmie Wolsted og Mathilde Petersen.

(F1) 

Kimmie, som fylder 13 år til juni, debuterede 4. december 2016. Hun er datter af Ditte Wolsted, som er en af de absolutte topudøvere i rally. Kimmie har konkurreret i rally med 5 forskellige hunde, både sin egen Jack russell terrier Max (Hvilebakkens Vincent Van Gogh), og mors og venners dygtige border collier. Hun har allerede været oppe 36 gange.

Copyright Ridehesten.com
Mathilde og Boogie. Foto: Zakkai Hundevenner

Mathilde, som fyldte 10 år i december, debuterede 11. februar 2018 med farmor Mette Thomsens sheltie Boogie (Elverlamshuset’s Boogie), og det er gået rigtigt godt! Boogie, som ikke har gået rally tidligere, er blevet RJM og er kvalificeret til både DM og Årets Hund.

Copyright Ridehesten.com
Mathilde med Boogie, Max og Lille Bjørn. Foto: Mette Thomsen

Paul Lysholdt med Norwich terrier Lille Bjørn og border terrier Max, som begge er rally champions, spurgte, om Mathilde ville gå juniorklasse med de to, og det ville Mathilde gerne. Så hun har sørme også gjort dem begge til RJM og kvalificeret dem til DM og til Årets Hund. Hun har allerede været oppe 27 gange, ret vildt på 105 dage …

Hvis Kimmie, Mathilde  og andre af de dygtige juniorer  bevarer interessen for sporten - det er vi mange, der håber, de gør - har de bestemt potentialet til at blive nogle af fremtidens stjerner i rally.

Læs også

De nye Danmarksmestre i Rally

27-08-2023 10:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du billederne af de nye Danmarksmestre i Rally, en konkurrence, der blev afgjort i går, og dommerne havde stor ros til alle deltagere

HUND I FOKUS: Det perfekte foto

05-09-2022 08:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke altid nemt at være fotograf. Især ikke når man har med hunde at gøre

Stort tillykke til danmarksmestrene i rally

29-08-2021 10:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I går blev DM i rally afgjort. Her får du vinderne

MyDOG: Weightpull på svensk

03-01-2019 16:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Få sportsgrene er så unge og så kontroversielle som weightpull. På MyDOG er der plads til både en præsentation og en opvisning i sporten

Unge og gamle dansere i Italien

21-09-2019 15:26, af Sidsel Rytcher Lauridsen

Vi har modtaget denne reportage fra EM i HTM og freestyle i Italien

Nostalgi: Breve fra børn: Hvad gør man så

17-07-2021 10:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tilbage i 1981 var der et afsnit i bladet, der hed Junior. I januar kunne børn skrive til HUNDEN, og det er fine breve. Her får du et af dem

Underskriftindsamling mod hvalpefabrikker

27-11-2015 13:13, af
Tanken ledes hen på filmen, hvor den skruppelløse modedronning med skumle hensigter samler 101 hvalpe på et nedlagt gods. Hundehandlerne er lige sådan, og de samler for mange hvalpe i lader eller et nedlagt motel og tjener tykt på at sælge dem for unge og ikke korrekt vaccinerede. Politikerne må gribe ind nu – Dyreværnet har igangsat en underskriftsamling.

Skuespiller forsvarede hund mod vold

21-03-2014 13:51, af Tine Luther
Skuespilleren Liam Neeson gik heltemodigt ind og forsvarede en hund, som tre unge mænd var i gang med at stene i Central Park, New York.

Hypertrofisk osteodystrofi hos hunde

20-11-2019 12:21, af Astrid Gerd Holtet

Unge, hurtigt voksende hunde kan udvikle en sygdom i knoglernes vækstlinjer. Sygdommen kaldes hypertrofisk ostedystrofi, og kan give halthed, høj feber og nedsat appetit

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.