Sikker sejlads med hunden

06-05-2014 09:18, af Tine Luther
De fleste hunde kan lide at sejle, især hvis de har sejlet, siden de var hvalpe. Alligevel kan man som hundeejer gøre meget for at skabe et sikkert miljø for sin hund om bord på sin båd, så hunden også lærer at værtsætte sejlads.
Copyright Ridehesten.com

Redningsvest Selvom de fleste hunde kan svømme, er det vigtigt at have en redningsvest. Hvis hunden falder over bord og ligger i bølgerne, er den meget svær at løfte om bord på båden, når man selv står på dækket. - Hvis hunden falder over bord , kan det være en meget stressende situation, og hunden kan gå i panik , siger Lene K. Jørgensen, dyrlæge ved Agria Dyreforsikring. En god redningsvest har ”quick release” spænder, et bærehåndtag på ryggen og en ring, så den kan bindes i en snor. Redningsvesten bør være skræddersyet til hundens vægt. Tilføj gerne et par ekstra kilo, hvis du har en langhåret hund, da våd pels vejer meget. Drop den normale hundesnor - Man må under ingen omstædigheder holde sin hund i den normale hundesnor og halsbånd på båden. Hvis hunden beslutter at springe over bord eller på land, når båden er i havn, kan hunden komme til at hænge i snoren, og det kan få katastrofale konsekvenser, siger Lene. Tør hunden Bader hunden meget og er våd i længere tid, kan den komme til at lide af en såkaldt ”watertail” (svømmehale) - en betændelse af nerverne ved haleroden. Det er meget smertefuldt for hunden. Også ørerne kan blive irriteret af for meget vand, derfor er det vigtigt at tørre både pels og ører grundigt efter badning. Undgå algeholdigt vand. - Giftige alger er meget farlige for hunde, advarer Lene. Hvis hunden bader et sted med alger og slikker sin pels for at rengøre sig, kommer algerne ind i munden, og det er meget usundt. Hvis man er det mindste i tvivl, om der er alger i vandet, så bør man ikke lade sin hund bade. Husk frisk vand Sørg for at der altid er en forsyning af friskt vand om bord. Hvis hunden drikker en masse havvand kan den få saltforgiftning. Sikkerheden om bord og i land • Lær din hund at komme til og fra borde på kommando - hjælp hunden så den ikke glider • Sørg for at hunden bærer en redningsvest på båden og i havn • Giv hunden et roligt og trygt område om bord • Hunden skal have adgang til frisk vand og et område med skygge som er svalt • Aktiver din hund når I er på land og sørg for, at den også får slappet af inden I går ombord igen • Tilpas hastigheden på en motorbåd så din hund er sikker og kan holde balancen • Pas på ikke at gøre dine etaper på vandet for lange. Fire eller fem timer på havet er langt for en hund, også selvom den trives om bord. • Befinder I jer i et område med mange flåter så anvend forebyggende præparater • Gennemgå hundens pels for flåter hver dag • Medbring et hundeapotek • Medbring en liste over dyrlæger langs din sejlrute. Appen "MyPetVet" kan være en stor hjælp med funktionen "Find nærmeste dyrlæge". Kilde: Agria Dyreforsikring

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.