Sæson for hotspots

04-08-2016 12:04, af Kasper Larsson
Når vejret er varmt og luften fugtig, er der større chance for hot spots – en hudlidelse hos hunde der opstår, fordi hunden rammes af en betændelsestilstand
Copyright Ridehesten.com
Det er badesæson, men det desværre lig med fugtig pels. Det betyder, at en del hunde udvikler hot spots i det varme vejr. (Modelfoto: Shutterstock)

Hot spots kan opstå hele året, men sæsonen for hudlidelsen er i sommermånederne, hvor fugten og varmen er højest. Tilstanden opstår, fordi huden eller pelsen på den ene eller anden måde generer hunden, hvorefter hunden klør, kradser eller bider i området, hvor der dannes sår, og en betændelsestilstand opstår. Desto mere hunden klør sig og selv prøver at imødekomme problemet, desto værre bliver det. Et hot spot kan således vokse fra et lille lokalt område til et større og mere alvorligt problem på ganske kort tid. Det er meget smertefuldt for hunden at lide af hotspots, eller som tilstanden også kaldes; retriever-eksem, akut fugtig hudbetændelse eller sommersår. Lidelsen ses oftere hos hunde med problemer med ørene, analkirtlerne, hunde der har smerter på kroppen, eller har fugt i pelsen. Sidstnævnte ses især, når hunden har været en tur på stranden og badet i bølgen blå – specielt hos racer med tæt underpels. Hos disse racer har fugten svært ved at tørre helt, hvorfor der kan opstå kløe og irritation. Udover ovenstående muligheder kan lidelsen også forsages af lopper, allergi, parasitter og ræveskab. Racer der trimmes og klippes er også disponible overfor hot spots. Hvis din hund har fået et hot spot, eller du er i tvivl, så kontakt din dyrlæge og få ham til at stille diagnosen. Alt efter hvor slemt skaden er, vil behandlingen bestå af sæbebade, cremer, antibiotika eller binyrebarkhormon. Undgå hot spots Hvis du vil undgå, at din hund får problemer med hot spots, er der en række ting, du som ejer kan gøre. Hvis I har været en tur i skoven eller besøgt andre områder, hvor der er mulighed for at pådrage sig flåter eller parasitter, skal du tjekke hunden ved hjemkomst. Det er langt nemmere at fjerne flåter, inden de for alvor har bidt sig fast. Det er en god ide at børste hunden jævnligt i sommermånederne, for at fjerne den døde underuld. Denne uld kan være årsag til gener for hunden, der instinktivt vil klø og kradse i området og dermed risikere et hot spot. Hvis hunden har været i saltvand, er det en god ide at skylle hunden omhyggeligt, så der ikke sidder saltrester og irriterer huden. Husk også at tørre hunden grundigt efterfølgende. Slutteligt skal du dagligt tjekke din hund for små sår eller rifter. Hvis du finder et område, hvor hårene er klistrede og ildelugtende, kontakt da straks dyrlægen. Kilde: Dyrekassen.dk

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.