Röskvas rejse

05-12-2017 18:20, af Marie Helene Rigård Rohleder

Den islandske fårehund Surtsey’s R-Röskvas rejse begyndte for 2 ½ år siden i en hvalpekasse på Fyns land. Derefter boede den i en kort periode i Østrig, som endte i et gidseldrama, hvorefter hunden blev hentet tilbage til Fyn, og for en måned siden var hun til parring i Frankfurt

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

Oprindeligt besluttede ejerne af Kennel Surtsey, Wilfred og Ulrikke Olsen, at beholde Röskva. Men en ivrig familie fra Wien i Østrig havde længe ønsket at købe en islandsk fårehund hos Kennel Surtsey, og det endte med at blive Röskva. For 2 ½ år siden kørte Wilfred og Ulrikke derfor til Østrig for at aflevere Röskva og sikre sig, at det var en ordentlig familie. Turen gik fint, hunden blev afleveret og som sædvanlig lagde de et billede på Kennel Surtsey’s Facebook-side af de nye ejere.

Herefter gik det galt. Wilfred og Ulrikkes hundevenner begyndte at kontakte dem med bange anelse og advarsler om Röskvas nye familie. Alarmklokkerne ringede hos Wilfred og Ulrikke, som skyndte sig at kontakte den østrigske familie, men her blev de forsikret om, at alting gik strygende.

Et gidseldrama
To måneder senere, her er hunden 4 ½ måned, får Wilfred og Ulrikke en mail fra den østrigske familie. Den var helt gal. De skrev, at den ellers så søde lille hundehvalp var blevet et monster, som bed og ikke var til at styre. Den var hyperaktiv, urenlig og gøede hele tiden. Wilfred og Ulrikkes bange anelser om familien var blevet virkelighed, og de forsøgte desperat at finde en passende flyafgang, så de kunne tage ned og hente Röskva hjem til Danmark, men ingen fly passede.  

– Vi var ikke i tvivl om, at vi skulle ned og hente Röskva hjem. Jeg havde rigtig ondt i maven over, at hun bare sad dernede hos mennesker, som ikke ville have hende. Så jeg tog to gode kammerater med, og så kørte vi selv til Østrig og hentede hende, fortæller Wilfred Olsen, Kennel Surtsey.

Men pludselig ville den østrigske familie ikke af med deres påståede monster-hund. Wilfred huskede episoden som en helt grotesk situation, hvor han kørte til Østrig, mens Ulrikke forhandlede med ejeren over telefon om både pris og udlevering. Det var et rent gidseldrama.

Som i en amerikansk actionfilm fandt udvekslingen af hunden og pengene sted på en øde parkeringsplads foran et østrigsk supermarked klokken 7 om morgenen en kold septemberdag. For det var vigtigt for den østrigske familie, at deres datter ikke opdagede, at hunden var væk, før det var for sent.

– Mødet på parkeringspladsen med faren fra den østrigske familie var så koldt og kynisk. Vi skyndte os at få skrevet under på papirerne, og så fik vi den sødeste og dejligste Röskva tilbage. Hun var og er en super skøn og glad hund, og jeg forstår slet ikke deres påstande om, at hun bed og var ustyrlig, fortæller Wilfred Olsen.

En parring i stormvejr
Nu bor Röskva i Danmark, hvor den brillerer i udstillingsringen i både Danmark og udlandet. Men rejsen stopper ikke her. Hvis vi spoler tiden tilbage til slutningen af oktober, en uge inden DKK’s store udstilling i Herning, så begyndte Röskvas rejse på et nyt kapitel. Den kommer helt uventet i løbetid. Ulrikke og Wilfred ønskede at parre Röskva med den tyske herre Fjör Fra Fridarstödum, og så skal det gå stærkt. Hanhunden er i Frankfurt, og Röskva er på Fyn, og var egentlig på vej til udstilling i Herning.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat Röskva og Fjör Fra Fridarstödum

– Det var et rent logistisk helvede. Det var alt for dyrt at flyve derned, og lige efter Herning-udstillingen skulle jeg til verdensudstillingen i Leipzig. Hvis det var optimalt, skulle hunden parres i weekenden under Herning-udstillingen, men det var umuligt for os, siger Wilfred Olsen.

Det bliver besluttet, at Ulrikke Olsen skal køre til Flensborg med hunden for at tage toget til Hamborg, og videre til Frankfurt. Men alle odds var imod dem, da vejrguderne pludselig sendte en kæmpe storm over landet og lammede alt togtrafikken.

– Og hvad gør tossede hundefolk i sådan en umulig situation - De kører videre! fortæller Wilfred Olsen med et grin.

Ulrikke ender derfor med at køre til Hamborg, hvorefter at de ringer til hanhundens ejer, som venligt vælger at køre dem i møde. Endnu en udveksling finder sted. Nu på en parkeringsplads i Dortmund, hvor Ulrikke overlader Röskva til den tyske hundeejer, og kører nordpå igen.

Hunden bliver parret, og hanhundeejeren tager Röskva med til Verdensudstillingen i Leipzig for at aflevere den tilbage. Nu er Röskva tilbage på Fyn, hvor maven vokser og spændingen stiger hos Ulrikke og Wilfred. Det har været noget af en rejse med Röskva, men heldigvis med en lykkelig slutning. 

Læs også

Kennel Sieger's var ikke til at overse

12-11-2023 16:11, af Anne Cecilie Sohl

Kennel Sieger's indtog i den grad podiepladserne til dette års Winter Wonder Show i Herning. Og for fjerde gang tog de også titlen som årets opdrætter.

Gode spørgsmål at stille opdrætteren

10-08-2022 09:43, af Lotte Evers

Det kan være svært at vælge den rette opdrætter, når man skal have hund. Her er nogle spørgsmål fra Spanielbogen, som er gode at stille til opdrætteren

Dansk opdrætter melder sig til at tage imod hunde fra Ukraine

28-02-2022 14:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Krigen i Ukraine har i den grad berørt mennesker over hele verden, og der bliver ved med at komme nye mennesker, som gerne vil hjælpe. Anita Roager er et af disse mennesker

Simon Christensen: Udstillingen på Bornholm står mit hjerte nært

18-08-2018 10:53, af Marie Helene Rigård Rohleder

Siden 2003 har Simon Christensen været fast mandskab på alle DKK’s hundeudstillinger. Men for den indfødte bornholmer er udstillingen på solskinsøen den bedste.

Fredagsquiz: Hvad ved du om hundeudstilling i Vejen

21-06-2019 08:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

I dag starter hundeudstillingen i Vejen. Men hvad ved du egentlig om udstillingen i den jyske by

Billederne fra DKK-udstillingen på Bornholm er online

17-08-2016 16:01, af Tine Luther
Nu kan du se og bestille billeder fra Dansk Kennel Klubs internationale udstilling på Solskinsøen!

Beagle bliver BIS søndag

19-06-2022 16:59, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Endnu en god dag i Vejen er slut. Vejret artede sig noget bedre denne søndag end vejrguderne havde truet med

 

Bornholm aflyst

13-05-2020 09:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Øv øv øv. Den internationale udstilling på Bornholm i august er nu også aflyst

Coronasikkerheden i top ved Hundetopmøde på Solskinsøen

11-08-2021 12:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ingen anden dyreart fås i så mange forskellige udgaver: Pelset eller nøgen. Krøllet eller glat. Hurtig eller langsom. Fra 2 kilo til 100 kilo. Og du kan møde dem alle – knap 3.000 forskellige hunde af 185 forskellige racer - til hundeudstilling på Rønne Stadion Nord den 14. og 15. august, hvor coronasikkerheden er i højsædet hos arrangøren

Første CACIB til dansk/svensk gårdhund blev norsk

11-05-2019 10:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter dansk/svensk gårdhund fik den endelige godkendelse hos FCI for nylig, kunne den første CACIB uddeles til racen lørdag

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt