Reportage: En dag på væddeløbsbanen

07-10-2019 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdag skinnede solen flot over Midtjysk Greyhound Stadion i Bjerringbro. Klubben havde inviteret til løb for alle racer

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

For enden af en grusvej i udkanten af Bjerringbro ligger Midtjysk Greyhound Stadion. Et stadion, der gennem flere år har været så grueligt meget igennem, men som nu fremstår moderne, velplejet og indbydende.

Denne lørdag, hvor solen lyser mere end den varmer, afholder klubben en række løb for alt fra de toptunede greyhounds og helt ned til en let chihuahua.

Formand Rikke Bankov tager imod og viser rundt på banen, som oprindeligt er fra 1968, men som har været gennem en større renovering i 2017/2018.

Fra klubhuset er der en flot udsigt over den ovale bane. Herinde sidder flere af de hunde, som senere skal løbe.

En sort labrador kommer ind ad døren. Den er overstadig og vil hilse på alle de andre hunde. Ejeren fortæller, at hunden er helt rolig, når de er derhjemme, men så snart de kommer til stadion, ved den, hvad den skal, og så har den svært ved at styre sin glæde.

Der er en god stemning i klubhuset. Alle kender hinanden, der er kram, håndtryk og hundekæl i lange baner.

Klokken 13.50 gøres der klar til det første løb. Det er et opvisningsløb, som der denne dag er flere af.

– Vi vil gerne vise, at hundevæddeløb er for alle racer. Derfor laver vi opvisningsløbene med hunde, man ikke normalt ser løbe på disse baner, fortæller Rikke Bankov.

Det første opvisningsløb er med en lille fin chihuahua. Den får lov at løbe små 100 meter, og gør det imponerende. Tæt ved målstregen bliver den dog lidt distraheret af de mange to- og firbenede tilskuere, som den lige må hen og hilse på, inden den løber hen til sin stolte ejer.

Dernæst er det den glade labradors tur. Den løber 303 meter, og nyder tydeligvis jagten på den mekaniske hare, der drøner afsted langs banen.

Det er en fantastisk ide at lade andre racer prøve kræfter med racet. Alle hunde kan jo løbe, og det er i bund og grund den egenskab, der kræves for at dyrke denne sport. Så er der naturligvis nogen, der er hurtigere end andre.

Dagen forløber i skønneste orden. Mest imponerende er det, da de store greyhounds skal løbe. Med en fart på omkring 75 kilometer i timen spæner de ned langs langsiden, som var de heste i fuld galop. Det er et fascinerende syn.

Alle hunde bliver efter deres løb præmieret. De tre første får diverse sponsorerede præmier og en tur på podiet, mens de resterende får et gavekort til McDonalds.

I Danmark er hundevæddeløb ikke en sport, man bliver økonomisk rig på, men der er ingen tvivl om, at både ejere og hunde bliver rig på mange andre måder ved at deltage i løb i Midtjysk Greyhound Stadion i Bjerringbro.

Herunder får I et galleri fra den dejlige dag i Bjerringbro
 

Læs også

Hundevæddeløb ikke et problem i Danmark

18-06-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Efter nyheden fra England om, at hundevæddeløb sidste år kostede 1000 hunde livet, og at flere derfor ønsker sporten forbudt, tog vi en snak med en dansk repræsentant for sporten

Skal din hund have en på opleveren i aften?

26-07-2011 13:46, af Tine Luther
I Bjerringbro afholder Myndeklubben lure coursing – og alle racer kan være med i et prøveløb. Det er bare at møde op i aften, tirsdag, lidt før kl. 18.00 på Midtjysk Greyhound Stadion, Busbjergvej, 8850 Bjerringbro

Hund stjålet

11-04-2013 13:30, af Tine Luther
En ung chihuahua blev stjålet ved indbrud.

Chihuahua-tyv på spil

10-12-2010 12:29, af Anne Kristine Tollestrup
På blot to dage er der blevet stjålet chihuahuaer fra to forskellige hjem i Danmark.

Mistede sin elskede makker

12-01-2015 14:30, af Tine Luther
En herreløs chihua mistede sin chihuahua-ven grundet en påkørsel. Han forsøgte igen og igen at vække hende uden held, indtil han blev fjernet fra gaden - med udsigt til et hjem.

Midtjyske hurtigløbere træner igen

05-05-2020 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Der er noget livgivende i at opleve ting langsomt åbne igen. I søndags var der igen træning på Midtjysk Greyhound Stadion

Hund forsvandt i 26 måneder

04-04-2014 13:52, af Tine Luther
Takket være en mikrochip blev chihuahua fundet efter at have været savnet i over to år.

Vestre Landsret stadfæstede dom

17-08-2012 12:44, af Tine Luther
En 50-årig mand, der ankede sin dom for at mishandle en chihuahua til døde, fik ikke noget ud af at anke dommen til landsretten.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.