Projekt 100 hunde i Rødovre

07-06-2020 13:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Rødovre Centrum kan man i disse dage opleve et sandt mekka af hundefotos, som skal øge kendskabet til de forskellige racer og hjælpe til færre aflivninger af raske hunde i Danmark

Copyright Ridehesten.com
Foto: Pernille Westh

Besøger man Rødovre Centrum for tiden, kan man få en stor hundeoplevelse. Her kan man nemlig se fantastiske billeder af 50 flotte hunde.

Det er Projekt 100 hunde, der står bag udstillingen, og vi har været i kontakt med en af bagkvinderne, fotograf Pernille Westh.

– Projekt 100 Hunde er et kunstnerisk studium. Man siger, at hunden har 100 forskellige ansigtsudtryk, derfor afbilleder projektet 100 forskellige hunde. Desuden vil projektet udbedre racekendskabet, så det er lettere at vælge den rigtige race. Hvert år bliver tusindvis af raske hunde aflivet på grund af ejernes manglende kendskab til hunderacerne og deres adfærd. Selvom man har en blandingshund, er det også vigtigt, at man kender til de racer, som ens hund er krydset af, fortæller hun.

Projekt 100 Hunde er en vandreudstilling og fotoudstillingen i Rødovre Centrum er en del af optakten til ARKEN Museum for Moderne Kunsts udstilling Dyr i kunsten.

Pernille Westh er sammen med Gitte Westen Breaum holdet bag projektet, og de er også i dialog med andre storcentre, så man kan håbe, at de mange hunde kan ses flere steder i landet, og det er ikke kun her i Danmark, der er interesse for de fantastiske billeder.

– Nogle af billederne er med i et public art projekt i Seattle lige nu, og flere af billederne har bl.a. været udstillet i New York, Miami, og Austin. Selv et fornemt kunstblad i Sydkorea har vist interesse for projektet og en af de dejlige hunde har været på forsiden af bladet. Det glæder os virkelig meget, at vi kan vise de dejlige hunde frem og ikke mindst fortælle om baggrunden for projektet, nemlig at oplyse om det store problem med at alt for mange sunde og raske hunde bliver aflivet, siger Pernille Westh og fortsætter:

– Man kan sige, at projektet er en hyldest til hunden.

Læs også

Vejen: Denne race kan du kun se i dag

20-08-2023 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har kigget på de racer, der kun har en hund med på udstillingen. Her kan du se, hvilken race du kun kan opleve i dag

Afstemning: Hvilken race er Vingegaard

21-07-2023 10:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I går spurgte vi, hvilken race Jonas Vingegaard ville være, hvis han var en hund. Det kommer der en del forslag til. Her får I en afstemning, så vi kan få det afgjort. Beskrivelserne efter racerne er de begrundelser, der er skrevet i opslagene

Hvordan vælger du den rigtige hunderace?

26-04-2023 10:38, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ingen hemmelighed, at danskerne har en stor kærlighed til hunde. Faktisk kan man finde en hund i hver 4.-5. danske husstand, hvilket gør dem til et af de mest foretrukne kæledyr i landet. Og mens en hund kan være en kilde til mange glade og hyggelige stunder, kan hverdagen blive udfordrende både for hund og ejer, hvis ikke man vælger race med omhu

Hunde reddet fra kummerlig tilværelse i lade

31-01-2012 14:18, af Tine Luther
Anonym henvendelse om en kennels frygtelige forhold førte til aflivning af to hunde, mens et større antal hunde blev fjernet.

Trist sag fra Dyreværnet

05-07-2021 11:26, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sidste onsdag fandt Dyreværnet en papkasse på deres trappe. Indholdet chokerede dem

Skal aggressive hunde aflives

10-04-2018 15:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Aflivning af hunde er altid et følsomt emne. Men hvornår bør man skride til aflivning af en aggressiv hund? I Tyskland ser det nu ud til, at en hund, der har dræbt sin ejer og dennes søn, får lov at leve

Jim Lyngvilds Ask er død

31-10-2018 09:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Den danske modeekspert Jim Lyngvild mistede i går sin elskede hund, Ask, der blev aflivet af dyrlægen efter længere tids sygdom

Hunde hjulpet med stamcelleterapi

13-09-2012 13:08, af Tine Luther
To amerikanske hunde, der stod til aflivning pga. smerter, er kureret ved hjælp af stamcelleterapi. Læs mere og se tv–indslag om hundene via denne nyhed.

Dyrlæge viser aflivning af egen hund

24-06-2022 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På Trekantens Dyrlægers Facebookside kan man lige nu se en video af, hvordan det ser ud, når en hund bliver aflivet

Aflivning af kæledyr næsten halveret i USA

04-08-2021 09:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Coronaen har med rette fået skyld for meget skidt, men nu viser det sig, at den også har ført noget godt med sig. USA oplevede kæmpe fald i antallet af aflivninger af kæledyr på internater

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hundredevis af hunde indtog Kolding motocrossbane

02-05-2024 10:56, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 14. april blev motocrossbanen i Kolding forvandlet til en stor forhindringsbane, da Virbac afholdte motionsløb for hund og ejer.