Pindsvineforening advarer hundeejere

29-08-2019 15:50, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunde er nysgerrige, så når de ser et pindsvin griber de gerne fat i det. Det er hverken sjovt for pindsvin, hund eller hundeejer. Her er nogle råd til, hvordan man kan undgå

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

I et fint opslag på Facebook skriver pindsvinevennerne i Danmark, at de ofte får pindsvineunger ind, som er blevet bidt af hunde. Det er naturligvis synd for pindsvinene, men som der skrives i opslaget, er der også mange hundeejere, der bliver kede af det, og ikke ved, hvad de skal gøre, når uheldet er ude. For ingen har vel lyst til at påføre skade på sådan et lille pigget individ.

Her er, hvad pindsvinevennerne skriver, om deres oplevelser og om, hvordan man kan undgå, at hunden bider i pindsvineungerne.

 

Hvert år modtager vi små unger, der er skambidte af hunde. Ofte overlever ungerne ikke.

Vi véd godt, at det er svært for hunde-ejere at holde opsyn med dem i haverne eller når de løber løse rundt på grønne områder.

Dette opslag skal heller ikke være en opsang til hunde-ejerne – for vi elsker selv hunde…. men der skal så lidt til for at undgå ulykker, og det er ikke så tidskrævende. Derfor er vores opfordring:

Hvis du har hund, og du har opdaget pindsvin i din have, er der stor chance for at – enten i din egen, eller i naboens have - kan der være pindsvinereder med unger. Hunden kan meget nemt snuse sig frem til reden, og da hunde har et indbygget jagtinstinkt, kan de finde på at tage ungen i munden og så bide til. Det er helt naturligt for hunden – men ulyksalig og smertefuldt for pindsvinet.

Vi har mange henvendelser i øjeblikket fra ulykkelige hunde-ejere, som ikke aner deres levende råd – for de ønsker jo ikke, at ungerne kommer til skade.

Mange hunde-ejere siger til os: "men det er jo hundens egen have…hvordan skal vi forhindre den i at snuse rundt?" Og det er jo rigtigt nok – derfor er vores råd:

  1. Tjek haven efter, inden hunden slippes løs.
  2.  Er der pindsvin i haven, kan du prøve at lære hunden – ikke at gøre pindsvinet noget. Mange hunde er lærenemme – og hvis du ved gentagne gange siger med en bestemt stemme: "Nej – det må du ikke" … eller: "Nej, det er vores pindsvin, og den må godt være der", så kan de fleste hunde godt lære det og få respekt for pindsvinets færden i haven.
  3. Nogle hunde har dog svært ved det – og så er det en god idé at lufte hunden i snor om aftenen, når den skal ud på sin sidste "tisse-tur". Skulle I så møde et pindsvin, er chancen der jo for, at hunden lærer at acceptere pindsvinet.
  4. Løber hunden rundt i haven hele dagen, og véd du, at der er pindsvinereder – så prøv at lave en forhindring for hunden til at nærme sig reden. Og brug så råd nr. 3 om aftenen  ;-)

Vi får også henvendelser fra hunde-ejere, om vi vil komme og fjerne ungerne. Men .. vi siger altid nej – for det er simpelthen ikke tilladt. Pindsvinet er et fredet dyr og skal respekteres som sådan. Desuden fjerner vi ikke raske pindsvin.

Så vi opfordrer altid til, at hunde-ejeren prøver at finde den bedste løsning for alle – og som regel lykkes det.

Billedet af den lille pindsvine-unge blev desværre skambidt af en hund. Den kom i gode hænder hos én af vores dygtige plejere.

Vi opfordrer til at bevare en god tone i dette opslag – vi ønsker ingen hetz mod hunde-ejerne. Normalt sletter vi ikke kommentarer, men oplever vi en ubehagelig tone mellem vores følgere, forbeholder vi os den ret til at fjerne kommentarerne.

Skulle uheldet være ude, og du finder et tilskadekomment pindsvin – så ring straks til vores vagttelefon på 30 14 16 65. Skriv ikke til os, for vi er ikke altid online på Messenger.

Læs også

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Bjarke Kirkegaard Nielsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Bjarke Kirkegaard Nielsen

bkn@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 grunde til at sove med hunden

12-11-2019 09:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det blæser udenfor, og man har mest lyst til at putte sig under dynen. Men er det egentlig en god ide at tage hunden med sig under dynen?

6 gode råd, hvis din hund bliver ramt af en bil

10-11-2019 11:13, af Astrid Gerd Holtet

Hvad gør du, hvis uheldet er ude og din hund bliver ramt af en bil?

Så vigtig er belønningsbaseret træning

08-11-2019 08:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt studie viser, at strafbaseret træning giver hundene psykiske udfordringer lang tid efter træningen

 

Tre gode råd til indendørsaktivering

09-11-2019 09:48, af Astrid Gerd Holtet

Gør efteråret og vinteren sjovere for din hund 

Dyrlæger vil forbyde import af gadehunde

05-11-2019 12:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ny undersøgelse fra Københavns Universitet kortlægger importen af gadehunde til Danmark og afdækker bekymringer hos danske dyrlæger. Den Danske Dyrlægeforening bakker op om disse bekymringer og foreslår forbud mod import af gadehunde til Danmark

Dyreværnet jubler

13-11-2019 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I sagen om de to serbiske shih-tzu hvalpe er der nu godt nyt for hundene og for Dyreværnet

Billederne fra Herning er online

07-11-2019 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Så er alle billederne fra den dejlige weekend i Herning på nettet

Hund boede i bil i Roskilde

11-11-2019 12:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelse oplever rekordmange svigtede dyr for tiden. En af dem er Ayoe, der absolut ikke har haft en nem start på livet

Atopi – når hunden udvikler allergier

11-11-2019 08:30, af Astrid Holtet

Atopi er en betegnelse der bruges, når en hund har en medfødt tendens til at udvikle allergiske reaktioner – og hunde med atopiplages ofte af generende kløe

Fredagshygge: Seneste hundefoto

08-11-2019 15:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Lad os komme i den rigtige fredagsstemning med en lille fotoleg