Nye kræfter i spidsen for hundene på Store Hestedag

13-02-2024 16:19, af Anne Cecilie Sohl

Anne Orholt har sagt ja til at overtage ansvaret for hundeområdet på Store Hestedag efter Tina Bjerre, der har valgt at hellige sig sin egen hundevirksomhed. Anne har igennem mange år haft hunde på programmet - ikke kun i fritiden, men også professionelt. 

Copyright Ridehesten.com
Anne Orholt har overtaget ansvaret for hundeområdet ved Store Hestedag. Foto: Karsten Bidstrup

Selv siger Anne, at hun har ”hund på hjernen og hund i blodet".

Under sin uddannelse til journalist skrev hun sin hovedopgave i Grønland, hvor hun med egne ord blev smittet med ”polarhundefeber”. I dag deler hun matrikel og (stor!) sofa med verdens nok mest fældende hunderace, Alaskan Malamute. Og fordi polarhunde er som popcorn - én er ikke nok - er én blevet til flere, bl.a. efter eget opdræt.

De sidste 10 år har Anne holdt fingrene på "hundepulsen" med ekstern kommunikation og interessevaretagelse som omdrejningspunkt i Dansk Kennel Klub og har derfor holdt sig up to date indenfor alle hundeverdenens kroge, bl.a. aktiviteter, træningsmetoder, adfærd, sundhed og ”hundepolitik”.

Sidste år slog Anne dørene op til sit eget kommunikationsbureau, hvor der ifølge hende selv ”heldigvis også lugter lidt af hund” grundet en række kunder med tilknytning til hundeverdenen. Anne er i øvrigt uddannet eksteriørdommer for (indtil videre) en række af spidshunderacerne og har desuden uddannelse og eget firma indenfor manuel behandling og fysioterapi til hunde.

— Vi er meget glade for at have fået Anne ombord. Hun har en bred viden og erfaring indenfor hundeverdenen, så vi glæder os meget til at se hvad samarbejdet byder på, siger Helle Lyngfeldt. 

Anne Orholt har planer om at bruge sin baggrundsviden og sit netværk indenfor hundeverdenen, til at få lavet et spændende program for hundeafdelingen på Store Hestedag. Det skal være et program der favner alle, da grundtanken altid har været, at der skal være plads til alle ved denne sommerlige begivenhed. 

— Sidste år var der godt 30.000 besøgende, og jeg ved, at de ikke forventer færre i år. Derfor skal det være et program, som giver folk lyst til at komme, og som man har lyst til at tage sin hund med til. Der skal være opvisninger, aktiviteter man selv kan deltage i, klinikker og foredrag, så man kan komme og blive klogere. Og alle skal føle sig velkomne, ligger Anne fast. 

Sidste år blev der introduceret en racering, hvor hundene skal vise racernes fortrin og færdigheder frem. Den har Anne tænkt sig at booste igen i år. Desuden tænker hun at der bliver plads til en overraskelse eller to. 

— Jeg håber at jeg kan trække på det netværk jeg har, og kan få hundefolket til at bakke op. Mange af specialklubberne har allerede tilkendegivet at de kommer med en stand, så nu mangler jeg bare nogen, der har lyst til at komme og holde nogle fede foredrag, siger Anne Orholt og slutter: 

— Jeg føler mig som en fisk i vandet i den her rolle, at være tilknyttet som konsulent og kunne drive mit firma med den ene hånd og løse den her opgave med den anden, er et drømmescenarie. 

Man må gerne kontakte Anne Orholt hvis man har ideer, har lyst til at holde foredrag, lave opvisning eller lign. Man kan finde hendes kontaktoplysninger her

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader