Nu kommer HUNDEN snart igen

21-03-2022 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fra i morgen og frem til fredag bliver DKK’s medlemsmagasin HUNDEN leveret til alle medlemmer. Her får du et overblik over, hvad du kan vente

Copyright Ridehesten.com
Foto: Tine Norup

 

Det nye forsideprojekt, vi kører på HUNDEN, viser sig endnu engang at være ret fantastisk. Forsiden af det kommende nummer viser nemlig billedet af den smukke labrador, Brown Hunt’s Kosmo. Det smukke billede er taget af Tine Norup.

At labradoren har fundet vej til forsiden skyldes, at der inde i dette blad er et raceportræt, som handler om den populære race. Raceportrættet er skrevet af Bolette Heering, der er formand for labrador i Dansk Retriever Klub.

I jubilæumsartiklerne er vi nået til årene 1908 – 1919, som blandt andet fortæller om, hvordan hunden også var et skattet familiemedlem dengang.

Vores serie, Ung med hund, vender også stærkt tilbage i dette nummer. Du kan læse om Mette Klostergaard, der har prøvet næsten alt i hundeverdenen og ikke kan forestille sig et liv uden hunde.

I Tips til træning kan du lære hunden at holde om en stok. Et trick der især gør sig godt, når hunden skal fotograferes, men også et trick, der er godt til at øve sig i at træne tricks.

HD-indekset er noget, der fylder meget hos mange hundeejere og opdrættere. I det kommende nummer får du en grundig gennemgang af, hvad HD-indekset er, ligesom du får en statistik over alle de røntgenresultater, DKK har registreret i 2021.

Min hverdag med hunden er en hyggelig serie, som vi er rigtig glade for. Her kan en læser fortælle om sin hverdag med sin hund i fire billeder. Denne gang er det Rikke Videler fra Gedved, der fortæller om sin hverdag med sin søde beagle Kida.

Og så åbnede udstillingsåret jo for en gangs skyld, som udstillingsåret bør åbnes. Med en hyggelig udstilling i Fredericia. Du får selvfølgelig en række gode historier fra udstillingen, ligesom der er billeder af alle vinderne fra Store Ring.

Anicura Københavns Dyrehospital har leveret en spændende artikel om bloddonation. Den er virkelig værd at læse, hvis man overvejer, at ens hund skal donere blod til andre hunde.

Vi har været hjemme at besøge Henrik Lykke Pedersen, der sammen med sin schæferhund Enzo deltog i programmet, Den ukendte arv. Her spillede Henrik en ond nazist, men han er i virkeligheden en rigtig flink fyr. En flink fyr, som kort efter optagelserne fik to forbipasserende blodpropper i hjernen. I dag er hans liv forandret.

Månedens klumme er skrevet af Lone Sommer, som har gjort sig nogle tanker om det at være rallydommer.

 

Vi håber, I vil nyde at læse HUNDEN.

Læs også

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Billeder fra Fredericia online

16-02-2024 19:59, af Anne Cecilie Sohl

Så er billederne fra udstillingen i Fredericia kommet på hjemmesiden.

Sværvægter tog titlen som årets første BIS

11-02-2024 16:27, af Anne Cecilie Sohl

Årets første udstilling har nået sin ende og i år var det newfoundlænderen, Auroranewf's Caress From Norway, der rundede weekenden af med sejren som årets første BIS. 

Sneglesæsonen er i gang: Nu skal hundeejere passe på smitsom parasit

09-04-2022 13:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Foråret tiltrækker mange danskere til naturen, hvor der netop nu er højsæson for snegle. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da de slimede væsner kan udgøre en risiko for, at hunden bliver smittet med den farlige parasit hjertelungeorm, lyder det fra AniCura, der er en af landets største grupper af dyrehospitaler

Mishandlet hund fundet i live

07-07-2016 11:12, af Kasper Larsson
En indisk medicinstuderende og en kammerat filmede deres sadistiske leg, hvor de smilende kastede en rædselsslagen lille hund ud fra en 30 meter høj bygning. Hunden er nu fundet i live

Dagens Læserfoto: Hovedet lidt på skrå

04-12-2020 09:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Det er voldsomt charmerende, når hunden lægger hovedet på skrå. Det beviser denne ni uger gamle boston terrier tydeligt. Billedet er taget af Johanne Kjenseth fra Højbjerg

Gilpa

En lille rettelse

24-10-2017 11:57, af Astrid Gerd Holtet

Der har desværre sneget sig en lille stavefejl ind i artiklen ”Når godbidderne ikke virker – alternative belønningsformer” i denne måneds udgave af HUNDEN

Advarsel: Pas på at hunden ikke går gennem isen

29-01-2013 14:00, af Tine Luther
Isen er ikke til at spøge med, og i går gik en lille hund gennem isen ved havnen i Frederiksværk. Vær opmærksom – hunden er ikke selv i stand til at vurdere, om isen kan bære.

Tips til træning: Snudetarget

25-03-2020 15:33, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. I dag kan du lære snudetarget, som blev udgivet i bladet i juni 2019

Hold hunden i snor

19-04-2017 15:26, af Kasper Larsson
Snart skærper Naturstyrelsen tilsynet med hundeejere, der ikke holder deres hund i snor

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.