Når hunden bløder

31-01-2018 08:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ligesom mennesker kommer også hunde til skade. Det kan være på gåture, hvor de får en rift i poten eller de kan komme op at slås med en anden hund. Men hvordan hjælper man en hund, der har fået et blødende sår

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Vi kender det jo godt. Vi har været ude på en gåtur med vores hund, og når vi kommer hjem, begynder hunden at trække lidt på det ene ben. De let røde spor på gulvet afslører, at hunden har fået en rift i foden under gåturen.

Sådan et sår skal selvfølgelig renses, så man undgår, der går betændelse i det. Det er også en god ide at bruge beskyttelseshandsker, hvis man har nogen.

Opdager man et sår på hunden, som ikke bløder, bør man rense det med en kogesaltopløsning.

Har hunden været ekstra uheldig og bløder den kraftigt, så skal man, ligesom hos mennesker, lægge en bandage med tryk. Bløder såret gennem bandagen, lægger man en ny bandage udenpå. Det er en god ide at anvende et selvhæftende elastisk bind.

Har hunden været oppe at slås med en anden hund og fået en bidskade, skal man kontakte sin dyrlæge. Bidskader er nemlig lumske. De kan godt se små ud, men senere udvikle sig til noget mere alvorligt.

Desuden skal man være opmærksom på, at hunden kan gå i chok, hvis den har kraftig blødning eller en alvorlig bidskade. Sker dette, skal man straks køre hunden til dyrlægen.

Fornuftigt førstehjælpskit

Det er altid godt at være forberedt. Hav derfor en førstehjælpskasse klar specielt til hunden. Her er et bud på, hvad en førstehjælpskasse til hunden kunne indeholde.

Kirurgisk tape

Saks

Gazebind - kan også anvendes som snudesnor

Polstervat

Selvhæftende elastisk bind

Stump saks

Pincet

Kogesaltopløsning

Undersøgelseshandsker

Digitalt rektaltermometer

Læs også

6 gode råd, hvis din hund bliver ramt af en bil

02-07-2022 09:10, af Astrid Gerd Holtet

Hvad gør du, hvis uheldet er ude og din hund bliver ramt af en bil?

Kan du redde din hund, hvis uheldet er ude?

24-03-2022 12:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når først uheldet er ude, er der intet værre end at føle sig magtesløs og stå og se til, mens hunden lider. Den situation kan hundeejere heldigvis undgå, hvis de lærer at praktisere førstehjælp i tide. Agria Dyreforsikring oplyser her, hvilke advarselstegn det er vigtigt at være opmærksom på, og hvordan kæledyrsejere bør forholde sig i situationen

Se billederne: Festlige EM hunde

17-06-2021 08:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

I lørdags bad vi om billeder af jeres EM hunde, og der kom en del. Kampen blev en tragisk begivenhed, men her kan I se nogle glade hunde i rødt og hvidt inden kampstart

En god ven i nøden

28-12-2017 08:17, af Iben Thybo, veterinærsygeplejerske v. Familiedyrlægerne

De fleste af os har set eller oplevet en førerhund med sin ejer, som har et fysisk handicap, typisk i form af at være blind eller stærkt svagsynede. Men knap så mange har set en psykiatrisk servicehund – der er nemlig ikke så mange af dem – endnu

Må min hund spise agurker?

21-07-2017 12:17, af Anne Ekenberg

Ja, det må den godt. Agurker indeholder mestendels vand. Faktisk er 96% af agurken vand, men agurken er også rig på kalium samt C-vitamin. Og så er den fattig på kalorier. Vi kender alle den herlige, knasende fornemmelse ved at spise frisk agurk, og den holder mange hunde også af.

Så skete det igen: Hundehvalp reddet fra bil

30-07-2019 08:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Betjente fra Københavns Politi reddede mandag eftermiddag en schæferhvalp fra en varm bil ved at afliste en rude

Fredagsquiz: Hvad ved du om kleiner münsterländer?

19-01-2018 09:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Så er vi klar til anden quiz i rækken. Denne gang omhandler quizzen kleiner münsterländer.  

Dyrehelt 2019: Hund fra Aalborg redder sin ejers liv

06-10-2019 10:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunden Basse snød døden en skæbnesvanger dag, hvor det så helt sort ud for hans ejer, Carina Berthelsen. Hendes lunger var ved at kollapse, og hvis der ikke var blevet handlet hurtigt, kunne Carina have været død i dag. Heldigvis kom Basse hende til undsætning, og nu er han indstillet til konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019” for sin store heltegerning.

 

BLOG: Sallys historie -del 2 - Sallys ben reddet fra amputation

30-05-2023 09:42, af Vivian Birlie
Blog|

Resumé: Sally på ca. 8 år var, før jeg fik hende, udsat for et traume med brud på lårben og knæ. Hun gik lidt skævt, da det ene bagben var 7 cm. kortere end det andet. For ca. 3 år siden begyndte hun at gå på 3 ben, og kiropraktik, akupunktur og massage hos dyrlæger hjalp intet. Hun blev scannet og røntgenfotograferet. Hendes billeder blev vurderet af kompetente dyrlæger rundt om på kongresser, og der var enighed om, at benet ikke kunne reddes. Så startede jeg intensiv zoneterapi på Sally, og 2 dage før amputationen kunne jeg aflyse den. Sally var kommet på 4 ben igen. Hun fik fortsat zoneterapi, og havde det godt

Podcast: Anne-Marie Lorentzen og Tab af Kæledyr

10-11-2022 13:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er det igen blevet tid til at lytte til vores podcast. Denne gang om sorgen over at miste et kæledyr

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader