Læsehunde kan øge børns lyst til at læse

07-04-2019 08:56, af Astrid Gerd Holtet

Studie peger på, at tilstedeværelsen af en hund, kan øge børns motivation til at læse og hjælpe på deres koncentration

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Læsehunde er ikke et helt nyt fænomen, men et studie undersøger præcist hvordan en læsehund påvirker børns læselyst.

Undersøgelse af seks- til otteåriges læsemotivation

Studiet, der blev udgivet i det videnskabelige tidsskrift Anthrozoös, undersøgte en gruppe børn mellem seks og otte års motivation for af læse, når læsningen blev udfordrende eller svær. De sammenlignede børnenes læsning både med og uden tilstedeværelsen af en hund.

Hunden hjalp når læsningen blev svær

Ved at sammenligne børnenes læselyst med og uden hund, fandt forskerne frem til at børnene var væsentligt mere motiverede for at læse og at de holdt bedre ved i læsningen, når de blev præsenteret for noget de havde svært ved at læse, hvis de var i selskab med en læsehund.

Når man spurgte børnene selv, udtrykte de at de følte sig mere interesserede i læsningen og mere kompetente, når hunden var til stede, fremfor når den ikke var der. Derudover fandt forskerne også, at børnene brugte væsentligt længere tid på at læse, når de var i selskab med læsehunden, end når de læste alene.

Hunde bør blive en fast hjælp

Forskerne bag studiet mener, at deres undersøgelse understreger læsehundenes berettigelse og peger på, at læsehunde kan være det bedste værktøj når bogstaverne driller. 

Læs også

Hunden som pioner

28-04-2024 11:30, af Anne Cecilie Sohl

I rumalderens begyndelse var Laika og Sputnik to af de mest bemærkelsesværdige pionerer. Laika, en modig og energisk hund af racen mongrel, blev valgt til at gå ned i historien som den første levende skabning, der rejste ud i rummet om bord på Sputnik 2. Hendes tapre rejse blev både en bedrift og et tragisk offer for videnskabens fremgang.

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Servicehunde gør børn glade

25-02-2021 08:23, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ny undersøgelse fra UBC Okanogan i Canada viser, at servicehunde ikke bare hjælper udfordrede børn, de kan også gøre børn gladere og mere veltilpasse. Undersøgelsen peger på, at skolebørn vil have godt af servicehunde

Her er årets vindere

13-11-2022 18:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er udstillingsåret officielt slut. Her er vinderne af DKK's årskonkurrencer. Du kan læse mere om dem i det kommende nummer af HUNDEN

Bag hundekiks med børnene

18-03-2020 15:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når du nu alligevel måske går hjemme med børn og hunde, hvorfor så ikke lave noget, som alle kan have glæde af

Hund hjælper sexmisbrugt kvinde af med mareridt

30-01-2020 13:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Bentley har lært at vække sin ejer, når hun har mareridt. Mareridt, der stammer fra forfærdelige oplevelser i barndommen

BLOG: Nu går turen til EDS

14-06-2019 08:05, af Camille Marie Saugmann Ørbæk

I dag drager Camille mod European Dog Show i Østrig, hvor hun skal repræsentere Danmark i juniorhandling. I dette bogindlæg kan du læse om hendes tanker forud for den store oplevelse

Mor: Min datter chikaneres for sin servicehund

14-02-2021 13:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I et opslag på Facebook fortæller Eva Andersen, hvordan hendes datter oplever at blive skældt ud, fordi hun har sin hund Kia med i butikker. Sagen er bare den, at Kia er hendes servicehund

Fødevareminister Mette Gjerskov på hundekursus

12-04-2013 12:59, af Tine Luther
Mette Gjerskov deltog i går i ”kørekort til hund”–undervisning i DKK–regi i Odense.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden