Labradoodle skulle aldrig have været opfundet

30-09-2019 08:44, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

”Opfinderen” af labradoodle, der er en blanding mellem labrador og puddel, kommer med opsigtsvækkende advarsel om den populære blanding

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Der er ingen tvivl om, at en labradoodle ser ualmindeligt sød ud. Nærmest som en bamse på fire ben rammer eksploderer den nærmest nuttethedsskalaen.

Men den har også været genstand for megen kritik. For hvorfor er det, der skabes blandinger, som udelukkende har det gode udseende som mål, og er det egentlig forsvarligt?

Oprindeligt var labradoodlen en helt praktisk opfindelse. Den nu 90-årige ”opfinder” Walter Conron fortæller i en podcast, at han kom på blandingen, da han skulle finde en førerhund til en blind kvinde, der var allergisk over for hundehår.

Han forsøgte sig først med pudler, men hele 33 mislykkede forsøg gjorde, at han droppede ideen om at bruge en puddel som førerhund. Derfor fik han ideen med at krydse en puddel med den noget mere erfarne førerhunderace labrador.

Det blev til et kuld med tre hvalpe, hvoraf den ene blev førerhund for den blinde kvinde. De to sidste blev til gengæld genstand for en nærmest massehysterisk forelskelse, der kickstartede blandingens store popularitet.

Allerede i løbet af et par dage, gik det op for mig, hvad jeg havde gjort. Jeg fik fat i vores chef, og sagde til ham, at jeg havde skabt et monster. Vi må gøre noget, for at få det under kontrol, siger Wally Conron ifølge CBS News i en podcast.

Ifølge Walter Conron er labradoodlen ikke en sund blanding, og derfor går det ham på, at den er blevet så populær.

Min oplevelse er, at det store overtal af labradoodler enten er skøre eller har arvelige sygdomme, siger han og fortsætter:

– Men jeg ser også nogle vildt gode labradoodler.

Det største problem er ifølge Conron, at mange avlere af labradoodler og andre “designerhunde” kun har profit for øje, og han konkluderer, at han ville ønske, han aldrig havde opfundet blandingen.

Læs også

Læsere: Labradoodle skulle ikke være opfundet

01-10-2019 09:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I går lavede vi en undersøgelse om labradoodle. Enigheden var overvældende

Verdensberømt hund i Danmark

04-03-2024 10:42, af Anne Cecilie Sohl

Selvom fokus er på hestene ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, er der også noget at se for hunde-enetusiasten. Showudvalget i Dansk Varmblod har arbejdet benhårdt for at sammensætte et smukt, bevægende og imponerende gallashow med en god blanding af danske og udenlandske ryttere samt artister.

Fredagsquiz: Hvilken race er hvalpen

02-04-2021 10:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Kan du gætte, hvilken race hvalpene tilhører? Prøv denne quiz

Tyskerne slået på hjemmebane

09-09-2011 12:45, af Tine Luther
For første gang nogensinde har en danskopdrættet schæferhund med danske aner vundet ved ”Bundessiegerzuchtschau”. Og tyskerne er ikke bare slået på hjemmebane rent fysisk – schæferen er jo også en tysk race…

Sommerquiz: Hvalpens race

30-07-2021 10:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Quiz|

Kan du gætte hvilken race, hvalpen tilhører

Politiet beslaglagde tre hvalpe

30-11-2010 08:08, af Anne Kristine Tollestrup
Tre hvalpe mistænkes for at være af en ulovlige race og blev derfor beslaglagt af politiet.

HUNDEN udkommer i næste uge

17-10-2021 13:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Coton de tuelar spiller en væsentlig rolle i HUNDEN 10, der udkommer i næste uge. Her er der nemlig portræt af denne race, og derfor pryder racen også forsiden

Kender du racen: Turnspit dog

09-06-2021 15:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Turnspit dog er en race, som i den grad måtte knokle for anerkendelse. Racen var fremavlet til et helt specielt formål, men i dag findes racen ikke længere

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring.