Kom af med lopperne

08-05-2011 10:15, af Anne Kristine Tollestrup
Hvis lopperne skal bekæmpes, skal det gøres efter grundig vejledning, viser ny dansk forskning.
Copyright Ridehesten.com
Det kan være svært at komme lopperne til livs, hvis man ikke følger det anvendte loppemiddels vejledning nøjagtigt. (Modelfoto: Tine Luther/Hunden.dk)

Hvert år rammes tusindvis af hunde og katte af lopper. Mange oplever, hvordan lopperne vender tilbage igen og igen, også selvom hunden har fået loppekur. Ny forskning viser, at hvis man vil af med lopperne, er det vigtigt at få god rådgivning og følge den til punkt og prikke. Hvis hunden har fået lopper, kan man gøre følgende for at bekæmpe dem: 1. Købe et loppemiddel 2. Putte det på hunden som beskrevet og vejledt 3. Sørge for at gentage behandlingen inden for det tidsrum, der er beskrevet i brugsanvisningen Ifølge biolog Kim Søholt Larsen, der er førende ekspert i lus og lopper, kan det godt tage et halvt år, før lopperne er bekæmpet. Han mener, det skyldes, at mange første opdager lopperne, når hunden begynder at klø sig. Det vil sige, at lopperne allerede har nået at skabe en pulje af æg, larver og kokoner, som først skal udvikle sig til lopper. Kim Søholt Larsen påpeger også, at mange tror, at en gang loppebehandling er nok, og så er problemer løst. Det er det desværre langt fra hver gang. Han anbefaler derfor, at man køber sit loppemiddel et sted, hvor man kan få god rådgivning omkring produktet. Sammen med loppemiddelproducenten Merial har han kontaktet tidligere brugere, hvor mange har opgivet kampen mod lopperne. Dog viste det sig, at kattelopper, som også sidder på hunde, forsvinder i 96 % af de tilfælde, hvor ejeren er vejledt ordentlig. Kim Søholt Larsen påpeger, at der i dag er mange gode produkter på markedet, men at det vigtigste er, at de bliver brugt rigtig, hvis man vil vinde i loppekampen. Kilde: Videnskab.dk

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Vores kæledyr er matchmakere

03-05-2024 10:05, af Anne Cecilie Sohl

Hver femte hundeejer har stiftet nye venskaber pga. deres hunde, viser en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring. Måske mere overraskende viser undersøgelsen desuden, at den selvstændige kat lige så ofte som flokdyret hunden er årsag til, at danskerne har mødt deres livs kærlighed.