KLUMME: Første VM uden Casey

24-08-2022 08:46, af Miriam Søndergaard

Her får du klummen fra det netop udkomne nummer af HUNDEN

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

 

VM i lydighed 2022 er mit første VM uden Casey, som har været min tro følgesvend til mange mesterskaber de sidste 10 år. Med Casey har jeg bl.a. vundet individuelt VM og NM i 2015. Udover at være en outstanding konkurrencehund er Casey min allertætteste sjæleven, og ord kan slet ikke beskrive vores forhold. Det var derfor også meget svært at pakke til VM-turen, da Casey straks forstod, hvad jeg var i gang med. Hun fulgte intenst hver eneste bevægelse, jeg foretog mig, og jeg tror, hun forstod, det ikke var hende, der skulle med.

På et tidspunkt skulle jeg i kælderen efter noget, og Casey stod på afsatsen og ventede med de der meget intense øjne. Jeg får helt tårer i øjnene bare ved tanken, men hun stod der, som om hun lige havde brug for et øjeblik. Jeg standsede op, lagde panden mod hendes og stod helt stille. Hun fangede først min ene arm med sin pote, derefter den anden, og sad nærmest i bamse, mens hun holdt mig fast med panden imod min. Det var sådan et af de øjeblikke, hvor alt står stille, og man fyldes til randen af kærlige følelser og mere til. Man mærker uendelig kærlighed, og det som hunde altid giver: forståelse og tilgivelse. Jeg var ikke et sekund i tvivl om, at hun gav mig lov til at tage afsted uden hende. Med tårerne trillende ned ad kinderne fortalte jeg hende, at hun altid ville være verdens bedste Casey, og at jeg elskede hende og TAK.

Jeg fik pakket det sidste og kørte afsted mod Vilhelmsborg. Jeg var stadig ked af det, da jeg ankom, men straks, jeg trådte ind i hallen, blev jeg fuldstændig opslugt af VM-feberen og kunne koncentrere mig om at være der for Flake, min lille ny stjerne.

Det var lige på et hængende hår, at vi kom med til VM. Jeg havde tænkt, at VM 2023 var fornuftigt at stile imod, men da VM pludselig blev flyttet til Danmark i 2022, måtte jeg give det et skud. Flake er netop rykket op i eliteklassen (FCI3), har ingen erfaring og er slet ikke stabil. Vi har da også inkasseret et par diskvalifikationer undervejs i forsøget på at få noget konkurrenceerfaring. På et tidspunkt gik træningen så dårligt, at jeg alvorligt overvejede at trække hende fra landsholdet. Jeg følte ikke, det var fair at udsætte hende for en opgave, hun ikke magtede.

Men efter lidt omlægning af træningen, og med venners hjælp, kom vi ovenpå igen, og så gik det bare derudaf. Flake voksede fra træning til træning, og jeg begyndte at tro 100% på det.

Da vi trådte ind i ringen, kunne jeg mærke, at hun var med, og at hun syntes, det var mega cool at vise sig frem. Vi startede med fri ved fod, som er min yndlingsøvelse. Flake var en drøm at gå med. Hun gjorde alt, hun kunne, for at gå så flot som overhovedet muligt. Vi kom igennem alle øvelser på allerbedste vis. Jeg kunne ikke forlange mere af hende, hun gav mig meget mere, end jeg kunne håbe på. Jeg var så glad, da vi gik ud af ringen, og Flake hoppede rundt som en kænguru af glæde. At jeg så smider vigtige point på gulvet ved ikke at have 100% tjek på de nye regler er virkelig dumt og ærgerligt. Men vi havde faktisk været med i finalen, hvis jeg ikke havde tabt de point. Vi ender som nr. 26/112.

Jeg er pavestolt af Flake og glæder mig til fremtiden med hende. Men nu er der dømt sommerferie og afslapning.

Læs også

KLUMME: Nu med hund

30-03-2023 09:56, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du klummen fra martsnummeret af HUNDEN

KLUMME: Ydmyg og stolt BIS-dommer

09-03-2023 09:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hanne Laine Jensen skal dømme BIS-finalen ved det store European Dog Show i Herning. Det bad vi hende skrive en klumme om til februarnummeret af HUNDEN, og her får du klummen på hunden.dk

KLUMME: Dejlig udstilling i Herning

28-12-2022 10:43, af Paul Lawless

Her får du klummen fra decembernummeret af HUNDEN. Bag denne klumme står den irske eksteriørdommer, Paul Lawless

Dårlig form kan ødelægge jagtsæsonen for din jagthund

03-09-2018 14:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Jagt|

Når jagtsæsonen skydes i gang, er det ikke vådeskud og angreb fra vilde dyr, der er de største farer for din jagthund. Mere normalt er det, at hunden får skader på muskler og led. Jagtskader som disse kan forebygges, understreger dyrlæge

Spektakulær sag: Hund er også forsvundet

18-05-2020 12:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I sagen om den forsvundne Eddie Karl-Johan Christensen fra Frederikshavn er hunden også forsvundet

Vindere af galleri-konkurrencen

01-11-2010 10:26, af Anne Kristine Tollestrup
Vinderne af oktober måneds konkurrence på hunden.dk er nu fundet.

Små og store hunde sammen: retriever og gårdhund

21-08-2015 13:09, af Tine Luther
I HUNDEN nr. 6 bragte vi en artikel om at have store og små hunde sammen. I den forbindelse fortæller en læser om erfaringerne med at have en retriever og en dansk/svensk gårdhund sammen.

Undgå skader når vandhunden springer i bølgerne

25-06-2022 13:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sommeren er over os, og en badetur på de varmeste dage kan være tiltrængt for både mennesker og dyr. Men selvom havet ser indbydende ud, gemmer det også på skarpe genstande og farlige alger, som kan skade hunden. Direktør hos Agria Dyreforsikring giver her hundeejere tips til en god og våd hundesommer

Mere end rigeligt med donationer til syg hund

29-09-2012 08:21, af Tine Luther
Billedet af en mand og hans syge hund i en sø er gået verden over og har katalyseret mere end §25.000. Det er langt mere, end behandlingen af hunden koster, og nu donerer ejeren restbeløbet videre.

NOSTALGI: Historien om hunden, der sørgede sig ihjel

31-07-2021 11:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Denne historie stammer fra oktobernummeret fra 1981. Historien skulle være ganske sand, og det er Staffan Møllerberg, der var sportsreporter på Radio Kronoberg i Sverige

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med