Kæledyrene har hjulpet danskerne gennem krisen

22-05-2020 12:24, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Danske kæledyrsejere har i høj grad fået hjælp af deres kæledyr til at komme gennem krisen. Det viser en ny undersøgelse udført af Kantar Gallup for Dyrenes Beskyttelse

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Danskerne mener i høj grad, at dyr kan hjælpe os mennesker i svære tider. 84 % af danskerne svarer i undersøgelsen, at de mener, at dyr kan hjælpe i en svær tid som ved fx skilsmisse, sygdom og død. Det viser sig, at det også gør sig gældende under coronakrisen. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse. 

Knap 60 % af de danskere, der har kæledyr, har fået hjælp af deres kæledyr til at komme lettere gennem coronakrisen. I undersøgelsen lavet af Kantar Gallup for Dyrenes Beskyttelse, angiver knap 60 % af kæledyrsejerne, at kæledyrene i høj eller nogen grad har bidraget til, at man er kommet lettere gennem krisen. Især kvinderne mener, at kæledyrene har gjort krisen lettere at komme igennem, for her svarer 34 %, at kæledyrene i høj grad har hjulpet dem.

– Undersøgelsen viser helt tydeligt, at dyr har stor betydning for os mennesker og kan hjælpe i en svær tid. Kæledyr bidrager uselvisk til, at vi mennesker får det bedre og at vi ikke er alene. De har i dén grad hjulpet danskerne gennem krisen, siger direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis.

Hjælp mod ensomhed
Motion, hygge og godt selskab. Det er noget af dét, kæledyrene har hjulpet danskerne med under coronakrisen. Størstedelen af kæledyrsejerne angiver, at kæledyret har hjulpet dem til at få nogle hyggelige stunder og til at komme ud at motionere. Men kæledyrene har også hjulpet de danske kæledyrsejere til at modvirke ensomhed og kedsomhed.

– Et kæledyr er en nær ven i en svær tid, og coronakrisen har i dén grad været udfordrende for os alle. Kæledyrene i de danske hjem har holdt os med selskab, de har opmuntret os og været der med deres gode humør, sjove indfald og behov for leg og aktivering. At gå en tur med hunden, lege med katten eller klappe kaninen kan i sig selv være helende, siger Britta Riis.

De danske kæledyrsejere er enige om, at dyrene har hjulpet dem under coronakrisen. Når man spørger de danske kæledyrsejere om, hvordan deres dyr har hjulpet dem, er nogle af svarene: ”Det har hjulpet min kæreste, der lider af depression, og dermed også mig”

En anden kæledyrsejer har fået hjælp til at holde en god hverdag på trods af krisen: ”Til fastholdelse af rutine, f.eks. sørge for frisk vand og mad hver dag”

Mens en tredje kæledyrsejer har fået hjælp til det nære, nemlig til ”at kunne give omsorg og modtage omsorg”.

 

Læs også

Gennembrud: Stamtavler for racehunde åbnes for nye sunde gener

07-05-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.

Hjælp til voldsudsattes kæledyr

25-03-2024 08:53, af Anne Cecilie Sohl

En ny bevilling fra QATO Fonden sikrer akut nødpasning af voldsudsatte kvinders kæledyr, når kvinderne kommer på krisecenter. Projektet er et samarbejde mellem LOKK og Dyrenes Beskyttelse, der i fællesskab vil sikre beskyttelse for både mennesker og dyr, der befinder sig i en svær situation. 

Dyrenes Beskyttelse om fyrværkeri

20-03-2024 14:13, af Anne Cecilie Sohl

Affyring af fyrværkeri over mange uger har store konsekvenser for både kæledyr, landbrugsdyr, og dyr i naturen. Derudover er det en stor belastning for miljøet, som sagtens kunne undgås. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget af fyrværkeri bør indskrænkes markant, særligt for private.

Netdyredoktor: Kæledyr og Corona

23-03-2020 12:37, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Netdyredoktor har samlet en række informationer og gode råd om kæledyr og coronavirus. Dem kan du læse her

Online hundeprøve var en stor succes

02-04-2020 12:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lørdag var der coronasikker hundeprøve hos Sanne og Annes online hundetræning. Mange deltog og du kan se videoerne

 

Pris på ulovlige hunde eksploderet

29-06-2021 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Udbud og efterspørgsel gør lige nu kriminelle hundehandlere rige

Priserne på hunde i England eksploderer

14-08-2020 12:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Storbritannien er søgningen på ”køb en hvalp” mere end fordoblet i coronatiden. Efterspørgslen har resulteret i en voldsom prisstigning på hundehvalpe. Her får du listen over de racer, der er steget mest i pris i Storbritannien

Særordning vedrørende opnåelse af titlen Dansk Juniorchampion – DKJUCH

17-04-2020 11:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Kennel Klub hjælper nu de mange hundeejere, der har problemer med at opnå titlen Dansk Juniorchampion grundet coronakrisen

Dyreværnet frygter flere sager under corona

31-03-2020 09:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens Danmark er lukket ned, frygter man hos Dyreværnet, at flere vil isolere sig med deres dyr

Så hårdt er livet som hvalpeejer

11-01-2022 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Gennembrud: Stamtavler for racehunde åbnes for nye sunde gener

07-05-2024 10:13, af Anne Cecilie Sohl

Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.

Hundemekka på Dyrskuepladsen

08-05-2024 11:51, af Anne Cecilie Sohl

Hvis du ikke allerede har lagt planer for Kristi Himmelfartsdagene, så læg vejen forbi Roskilde Dyrskueplads. Fredag til søndag vil pladsen nemlig bugne af søde, dygtige hunde og deres ejere i anledning af Dansk Kennel Klub’s tredobbelte hundeudstilling. I løbet af de tre dage vil over 8.500 hunde blive bedømt og Dyrskuepladsen vil derfor være et sandt mekka for alle hundeelskere med rig mulighed for at få en stor overdosis af pelset kærlighed.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Lægemiddelstyrelsen udtaler sig om Bravecto

11-08-2017 14:01, af Anne Ekenberg

Bravecto blev omtalt af Hunden.dk d. 17. juli., efter midlet var blevet undersøgt grundigt af det Europæiske Lægemiddelagentur. Læs nedenunder, hvad Lægemiddelstyrelses siger om Bravecto.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Højsæson for smitte: Snegleparasit kan være livsfarlig for din hund

02-05-2024 10:35, af Anne Cecilie Sohl

Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt