Just Be Dog: Hvilken spiller er din hund

25-06-2020 12:14, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Lea Nor, Tanja Benn og Christina Berantzino startede sidste år Just Be Dog. Nu er de på banen med en ny uddannelse, Just Be Pro, som foregår online. For at forklare deres tilgang skal man forestille sig en fodboldbane. Lyder det mærkeligt? Du bliver klogere, når du læser denne artikel. Udgivet første gang 30. maj 2020

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Har du en Messi, en Mascherano, en Eriksen eller en De Gea? Det er faktisk et ret relevant spørgsmål at stille, når man tænker på sin hund.

For hunde er ikke ens. Det kan godt være, man har haft beagler hele livet og mener, man kender racen, men hundene har også individuelle personligheder, og man kan ikke bare putte dem i en samlet kasse, der hedder hund eller beagle. Det er sådan set filosofien hos de tre ejere af Just Be Dog, Lea Nor, Tanja Benn og Christina Berantzino.

Sidste år startede de firmaet sammen for at kunne tilbyde hele hundedanmark noget ekstra.

– Vi havde jo hver vores enkeltmandsvirksomhed, så vi var vant til at arbejde hårdt, og vi kendte hinandens styrker, så vi vidste, at vi ville være stærke sammen, fortæller Lea Nor.

Med Just Be Dog har de afholdt kurser, udgivet træningsmanualer og meget mere, men egentlig var drømmen at starte en online uddannelse, og den har de startet nu.

 

Uddannelsen
– Just Be Dog startede sådan set, fordi vi godt ville lave Just Be Pro, som er en onlineuddannelse, siger Lea Nor og fortsætter:

– Vi har en drøm om bedre hundetræning til alle, så vi kan forbedre både hunde og ejers liv sammen. En af de måder, vi kan hjælpe med det er at uddanne flere dygtige instruktører, der ikke bare har fokus på at ”opdrage hunden”, men de har fokus på forebyggelse, samarbejde og udvikling af relationen mellem hund og ejer.

Med et navn som Just Be Pro kan man måske blive lidt nervøs for, om man er god nok til at tage uddannelsen, men det skal man ikke bekymre sig om.

– Uddannelsen er både for dem, der gerne vil leve af hund, være instruktør og gøre en forskel. Udleve deres drøm. Men uddannelsen er også for dem, som allerede er instruktør, men som gerne vil have mere viden, opdateres med den nyeste viden, og måske blive inspireret til at undervise på en anden måde. Den er altså også for dem, som har læst bøger, blogs, taget en instruktøruddannelse, været på kurser, kigget på youtube videoer, og som stadig ikke føler, at de har et klart overblik over, hvordan de samler det hele. De får den røde tråd og lærer i praksis, hvordan vi kommer fra grundfærdighed til hele øvelser og programmer. Det er en viden, de kan bruge uanset ejer og hundens niveau, og hvad de træner, fortæller Lea Nor.

Midt i denne coronatid, kan det se ud som om, at de tre kvinder har måttet gå på kompromis ved at tilbyde uddannelsen online, men det er slet ikke korrekt. Faktisk har uddannelsen siden de første streger på tegnebrættet, været tænkt som en onlineuddannelse:

– Det har nogle fordele, at uddannelsen er online. En af fordelene ved at uddannelsen er online, er at deltagerne kan se videoerne og materialet, når de vil, og når det passer ind i deres skema. De kan se det igen og igen så mange gange de har lyst. De har adgang til alt materialet så længe de er under uddannelse. Derudover så sparer de tid - og penge - på både transport til og fra sessioner, hvilket gør forløbet mere fleksibelt, så de kan køre det i deres eget tempo i vante omgivelser - men med bedre struktur på træningen. Og så er onlinedelen også med til at holde prisen på uddannelsen nede, og hvem vil ikke gerne have det, spørger Lea Nor retorisk.

 

Tilbage til bolden
Der er ingen tvivl om, at Lea, Tanja og Christina har haft det sjovt med at planlægge uddannelsen. Da de pludselig kom til at kigge på hinanden og tælle deres hunde, fandt de ud af, at de tilsammen havde 12 hunde, hvilket jo lige var nok til at stille et fodboldhold med en træner.

Og det har de så gjort. Det har naturligvis taget noget tid at finde ud af, hvem der skulle spille på hvilken plads, men da de gik ind og kiggede på deres hunde forskelligheder, fandt de ud af, at der faktisk var nogle pladser på holdet, som passede til hver enkelt hund.

– Det er jo selvfølgelig sjov og ballade, men det siger altså også rigtig meget om det her med, at hunde er forskellige, og det ligger vores hjerter ret nært, lyder det fra Lea Nor, der sammen med Chistina Beranzino og Tanja Benn har sat sis selv på holdet som assisterende trænere i hver sin funktion.

– Det er jo lidt sjovt, for vi har hver vores tilgang til hunde. Hvis jeg nu ser en hund gøre noget ekstraordinært, så tænker jeg på, hvordan de har lært den det, og så går jeg helt ned i detaljerne. Christina tænker straks på, hvordan de har bygget musklerne op til det, mens Tanja tænker mere etisk og på, hvilke træningsøvelser, der er brugt.

Herunder finder du holdopstillingen på det hold, som Just Be Dog har valgt at kalde FC JUST DOG. Klikker du på en af spillerne, kan du se et billede og en beskrivelse af spilleren. Og vil du vide mere om uddannelsen, kan du klikke på bolden.

Og så vil vi gerne vide, hvilken plads din hund skulle spille, hvis den var fodboldspiller.

Læs også

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Danske hunde på podiet i Slovakiet

07-03-2024 10:46, af Anne Cecilie Sohl

Under Nitra Dog Show i Slovakiet blev det danske flag vist frem, da to danskopdrættede juniorhunde snuppede podieplaceringer i Store Ring alle tre dage. 

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid. 

HUNDEN er på vej

10-02-2020 12:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I denne uge udkommer årets første udgave af hunden, og igen er der meget at se frem til

Lea Nors farvelbrev til Uma

18-08-2020 08:22, af Lea Nor

I sidste måned døde Lea Nors hund, Uma. Vi har tidligere skrevet om Uma, da hun var træner på det hundefodboldhold, vi lavede. Her får I Leas rørende afskedsbrev til den hund, hun elskede så højt

Guide: Sådan støtter og hjælper du din hund i fyrværkerisæsonen del 1 af 3

13-12-2021 08:37, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Tanja Benn, Lea Nor og Christina Berantzino fra Hundetv.dk og Just Be Dog har kastet et grundigt blik på nytårsaften med hunden, og de problemer denne aften kan skabe. De næste tre dage får du et afsnit af deres arbejde, som du kan bruge derhjemme med din egen hund

Guide: Sådan støtter og hjælper du din hund i fyrværkerisæsonen del 2 af 3

14-12-2021 08:47, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Her får du afsnit to i serien om nytår fra Tanja Benn, Lea Nor og Christina Berantzino fra hundetv.dk og Just Be Dog. Denne gang om myter

Tre hundeeksperter holder webinar hos DKK

02-12-2020 15:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Torsdag aften kan du opleve tre kvinder, der i den grad ved noget om hunde, når de afholder webinar hos DKK med udgangspunkt i deres nye fælles bog

Lea Nor: Kiddo blev min healer

14-11-2019 12:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Da Lea Nor anskaffede sig en border collie var planen, at de skulle konkurrere sammen. Kiddo var dog en helt anden slags hund, og det har sat spor i Lea Nor

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.