Jubel på Roskilde Dyreinternat

03-07-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvad der plejer at være en pestilens for de sårbare dyr på Roskilde Dyreinternat, er i år blevet til en god oplevelse for alle

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Efter i flere år at have frygtet Roskilde Festivalen kan medarbejderne på Roskilde Dyreinternat i år endelig juble. Der er nemlig blevet lyttet til deres bønner om flere vagter og en stillezone tæt på internatets skrøbelige dyr.

– Det er virkelig befriende. Vi har hegn hele vejen rundt og politiet kører hele tiden patrulje herude. Der er ikke høj musik, og hvis der endelig opstår problemer, kontakter vi politiet, og så står de her i løbet af to sekunder, jubler Mie Munck, der er hundeansvarlig på internatet.

Sidste år havde piben en noget anden lyd. Her var der kolossale problemer for internatet i løbet af Roskilde Festivalen, og sådan har det faktisk været i en del år.

– Sidste år var dråben for os. Hundene var bange og stod og rystede, men der blev ikke gjort noget fra vagternes side. Derfor var det os selv, der måtte skride til handling, hver gang nogen forsøgte at klatre ind til hundene eller smed affald herind, siger hun og fortsætte:

– Jeg har været her i otte år, og i år er første år, vi har en festival, vi ikke kan høre.

På det musikramte dyreinternat har man også været bedre forberedt på de udfordringer festivalen kan byde på, end man plejer.

– Vi kan jo naturligvis ikke styre, hvor mange hunde, der kommer til os. Men vi har sørget for, at der ikke er fyldt op i år, og de hunde, der har tydelige problemer med støj, er kommet i pleje hjemme hos mig, mens festivalen står på, lyder det fra Mie Munck, der endda har kunnet nyde denne onsdag morgen ekstra meget.

– Det er jo ikke så godt vejr, og det nyder vi, fordi så er der ingen, der bader nede i søen. Det betyder, at jeg kan gå tur med hundene dernede, og det har jeg også gjort i dag, siger hun og roser Roskilde Festivalen for deres måde at tage hensyn til internatet på i år.

– Roskilde Festival har tydeligvis taget vores kritik til sig i år, og det er vi rigtig glade for. Det hele er bare mere positivt, og vigtigst af alt, så er det meget bedre for dyrene.

Læs også

Dreng valgte internatets ældste hund

04-04-2018 08:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nogle gange er det bedre at være gammel og klog end ung og vild. Sådan må Tristan have tænkt, da han valgte den ældste hund på et internat i Iowa, USA

Færre dyreværnssager bekymrer Dyrenes Beskyttelse

24-04-2020 08:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelse er bekymret for, at dyr i udsatte hjem kommer i klemme under coronakrisen. Dyrevelfærdsorganisationen opfordrer til at ringe 1812, hvis man har mistanke om dyr i nød

Lille Agnes fik tre dage hos sin nye familie, inden hun havnede på internat

03-01-2017 10:19, af Kasper Larsson
December er ikke blot højtid for hygge, gaver og samvær med familien. Det er også højtid for indlevering af hunde på de danske internater

Dyrenes Beskyttelse beklager

17-01-2020 19:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I sagen om hunden, der stod bundet foran Rema, er der kommet megen kritik af Dyrenes Beskyttelse. Dyreværnschef forstår kritikken, men lægger det største ansvar hos politiet

Farvel til Dansk Dyreværn Aarhus

21-01-2020 15:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Dyreværn Aarhus og Trinitas går nu sammen for at styrke indsatsen for psykisk sårbare personer gennem kæledyr. Det nye samarbejde har fået navnet, The Voice of Pets

Årets dyreven kåret

24-11-2011 13:43, af Tine Luther
Dyrenes Beskyttelse har netop kåret årets dyreven: landmandsparret Tine og Jan Thybo. De er ganske vist ikke valgt på grund af aktiviteter med hunde – men de bruger arbejdende hunde i deres daglige virke.

Tragisk schæferhistorie fra Fyn

05-04-2018 08:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelse på Fyn søger netop nu nyt hjem til schæfer, der stod lænket udenfor i en måned

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.