Jackson stak af nytårsaften

02-01-2018 15:00, af Marie Helene Rigård Rohleder

Tanni Løvenbjerg Gettermann havde en forfærdelig nytårsaften, da hendes hund Jackson blev bange for fyrværkeriet og stak af lidt over midnat

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

Den 5 måneder gamle Jackson er bange for fyrværkeri. Så bange at den stak af fra sin ejer, Tanni, nytårsnat 2018 og var sporløst forsvundet i 9 timer, indtil den blev fundet og kom hjem i god behold. Jackson er en blanding mellem en fransk bulldog og malinois.

Midnatsklokkerne havde ringet, der var blevet skålet i champagne og ønsket godt nytår til familien. Men så skulle den lille Jackson tisse. Klokken er omkring 00.30, da Tanni tager Jackson ud på en lille tissetur. Der lyder en lang række høje brag, og Jackson bliver rigtig bange. Tanni skynder sig at tage den skræmte hund op i sine arme, men Jackson river sig fri og stikker af i frygt.

– Jeg græd nonstop i 9 timer. Jeg havde så dårlig samvittighed, for det var jo min skyld, at han var væk. Jeg var helt ødelagt og vidste ikke, hvordan jeg skulle klare det, hvis han ikke kom tilbage. Jeg tænkte på, hvad han tænkte, om han var bange, og om han vidste, at vi ledte efter ham, fortæller Tanni Løvenbjerg Gettermann.

Eftersøgningen fortsætter hele natten
Mens mange glade danskere fejrede nytåret med deres venner og bekendte, ledte Tanni, hendes kæreste Sami Alaviani og deres familie og venner desperat efter Jackson det meste af nytårsnatten. Til sidst måtte de tage hjem og forgæves forsøge at sove lidt, inden at det blev lyst. Eftersøgningen gik i gang igen tidligt om morgenen på den første dag på året. Sidst på formiddagen får Tanni et fantastisk opkald fra en vågen herre, som havde fundet Jackson. Den havde ligget og gemt sig i en busk cirka 600 meter fra, hvor Tanni bor.

– Min kæreste og jeg havde ledt omkring den busk hele natten, fordi det er et sted, som vi tit går forbi, når vi går tur. Men vi kunne ikke finde ham. Da jeg hentede Jackson hos den venlige mand, som fandt ham, brød jeg grædende sammen igen. Jackson sprang bare op ad mig og ville hjem igen, siger Tanni Løvenbjerg Gettermann.

Copyright Ridehesten.com
Jackson er en blanding mellem en fransk bulldog og malinois. Foto: Privat

Dårlig samvittighed og nye forholdsregler til næste nytår
I dag har Jackson det godt, og Tanni fortæller, at den løber og leger som altid. Men Jacksons første nytårsnat var en forfærdelig oplevelse for både hund og ejer.

–Jeg fortryder så meget, at jeg tog ham ud. Det er den dummeste beslutning, som jeg nogensinde har taget. Jeg kan stadig ikke finde ro og ser hele tiden scenariet for mig igen og igen. Jeg er utryg ved at gå tur med ham, selvom jeg ved, at han stak af pga. fyrværkeriet og ikke fordi, at han ville væk fra sin familie, fortæller Tanni Løvenbjerg Gettermann.  

Til næste nytårsaften vil Tanni ikke gå tur med Jackson, når fyrværkeriet brager udenfor. Det tør hun simpelthen ikke risikere. Derfor vil hun forsøge at planlægge hans gåture lidt bedre, så den får tisset af i forvejen. Men nu skal Jackson og Tanni først og fremmest få ro på efter den forfærdelige oplevelse.

 

 

Læs også

DKK: hjælp din hund sikkert igennem nytåret

31-12-2023 12:53, af Anne Cecilie Sohl

Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.

Dyrlægens anbefalinger: Sådan hjælper du din hund nytårsaften

19-12-2023 20:59, af Anne Cecilie Sohl

Nytårsaften nærmer sig med hastige skridt, og derfor bør hundeejere allerede nu overveje, hvordan man bedst muligt hjælper sin hund gennem aftenen. De høje brag og lysglimt kan nemlig være en ubehagelig oplevelse for menneskets bedsteven, advarer chefdyrlæge hos AniCura, som kommer med fem råd til at sikre din hund en tryg nytårsaften.

Hjælp til hundens angst for fyrværkeri

29-11-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Når nytårsaften nærmer sig, glæder mange familier sig til himlens farverige skue. Men for vores firbenede venner bringer fyrværkeriet ofte en bølge af angst og frygt. 

Bliv klar til nytårsaften

14-11-2022 09:42, af Astrid Gerd Holtet og Bjarke Kirkegaard Nielsen

For mange hunde er årsskiftet forbundet med stress og angst. Er din hund en af dem, så kan du allerede nu tage fat i problemet, så nytårsaften 2022 kan blive en bedre oplevelse  

Hund stak af og crashede marathonløb

10-10-2013 13:51, af Tine Luther
En amerikansk hund stak i weekenden af fra sin ejer – og løb med i en halvmarathon!

Hvordan hjælper du hunden i disse dage

27-12-2021 11:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Fra i dag er det lovligt at fyre fyrværkeri af. Hvad er dit bedste råd til at hjælpe hunden

FORSLAG: Forbyd fyrværkeri

09-01-2019 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Netop nu forsøger fire danskere at samle nok underskrifter til at stille et borgerforslag om forbud mod brug af fyrværkeri for private

 

Narkohund kørt over

31-03-2015 09:28, af Tine Luther
En nordjysk narkohund stak af i går – i dag blev den fundet i en vejside med skader på benene.

Er din hund urolig til nytår?

25-12-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Mange hunde bryder sig ikke om nytårsfyrværkeri, da de store brag og lysglimt kan være overvældende. Og hvis de først er blevet bange, bliver det ikke nemmere året efter.

Når fyrværkeriet brager

30-12-2017 08:26, af Astrid Gerd Holtet

8 gode råd, hvis din hund ikke kan lide fyrværkeriet nytårsaften

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.