Hvornår er børn gamle nok til hund

16-02-2018 15:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

De fleste børn vil gerne have et kæledyr, og især hunde står højt på ønskesedlen, men hvor gamle bør ens børn egentlig være, før man fører en hundehvalp ind i familien? Det kan du få svar på i nedenstående uddrag af Spanielbogen - Håndbog til alle hundeejere af Lotte Evers

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Tine Luther

Generelt er det en dårlig idé at anskaffe sig en hvalp, når man har spædbørn i hjemmet. Primært fordi det kræver uanede mængder af overskud at tage vare på et spædbarn og en hundehvalp. Naturligt nok vil man prioritere spædbarnet, hvilket kan betyde, at hundehvalpen ikke får dækket sine behov og ikke får den nødvendige træning og opmærksomhed. Hvalpen bliver tilovers og udvikler sig til et irritationsmoment i stedet for den perfekte familiehund, man havde drømt om.

Det bedste er at vente med at anskaffe sig en hvalp, indtil barn og hvalp kan have glæde af hinanden, hvilket ofte vil være, når barnet er syv-ni år eller ældre afhængigt af det enkelte barn, familieforholdene og hundens mentalitet og opdragelse.

Hvis forældrene tager ansvar for hunden og samtidig sørger for, at børnene får del i hverdagen med hunden, kan det udvikle sig til ren lykke for alle parter. Er du vokset op med hund, er det noget, der bliver hos dig hele livet. Ofte ender man selv med at få hund på et senere tidspunkt i livet.

Som barn boede jeg hos mine bedsteforældre i England, og jeg husker tydeligt den fantastiske golden retriever, Cedar, der var børnebørnenes trofaste legekammerat. Han fulgte os i skole i al slags vejr og hjalp med at spise det fra madpakken, der ikke lige faldt i vores smag netop den dag. Min tantes Jinxy var en skøn border collie-blanding, der havde sin helt egen mening om tingene, og som alle børnebørnene vidste, man skulle holde fingrene fra ved madtid. Milde labrador-blanding Holly, der altid lå arm i arm med en eller anden på stuegulvet, når der var gang i pejsen, og som tøffede trofast efter os, når vi skulle på toilettet.

Hund og børn i huset kan sagtens gå op i en højere enhed, det afgørende er, at de voksne viser vej og lærer børnene om hundens signaler, så den bliver respekteret som hund - ikke at forveksle med legetøj/bamser.

Dette var et kort uddrag af Spanielbogen - En håndbog til alle hundeejere af Lotte Evers. Bogen henvender sig ikke kun til ejere af spaniels, men til alle nuværende og kommende hundeejere. Bogen kan købes her

Læs også

Færre fødevareallergier hos børn forbindes med kæledyr

27-01-2024 10:09, af Anne Cecilie Sohl

Er du vokset op med kæledyr i hjemmet? Eller havde du kæledyr, mens dit barn lå i maven eller var spæd? Så har dit barn muligvis færre fødevareallergier end de børn der ikke tidligt blev eksponeret for f.eks. en hund eller kat.

Skolehunden, helt præcist

04-12-2023 10:26, af Anne Cecilie Sohl

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvad en skolehund er og helt præcis kan. Som skrevet tidligere er en skolehund ikke 'bare' en hund som går rundt på en skole, det er en hund, som over tid er trænet til at hjælpe børn og unge med mange forskellige opgaver i forbindelse med skoledagen.

Hundens vægt er lige så vigtig som dit barns

09-11-2023 10:51, af Anne Cecilie Sohl

At byde en lille hvalp velkommen i familien er et stort øjeblik for enhver hundeejer. Den første periode med et nyt kæledyr er både fantastisk og spændende. Men det er også den mest sårbare periode i hvalpens liv og derfor er det vigtigt at give den rette pleje tidligt. Ligesom med småbørn findes der vækstkurver til at guide dig, når du følger med i din hvalps udvikling.

Corona: Hvad gør jeg som opdrætter

20-03-2020 12:22, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Kennel Klub har samlet nogle gode råd til dig som opdrætter i denne coronatid

1. juni er Hundens Dag

31-05-2019 08:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selv om – eller måske netop fordi - hunden er menneskets bedste ven, kræver et hvalpekøb forberedelse og omtanke. 1. juni sørger lokale hundeklubber og opdrættere for, at du kan opleve hele hunde-raceparaden på tæt hold og få gode råd til det perfekte match

Hedebølge: 10 gode råd til dig og din hund

19-07-2022 08:37, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I dag og i morgen rammer hedebølgen for alvor Danmark, og vi risikerer, at der bliver slået ny varmerekord. Derfor er det ekstra vigtigt, at du holder øje med din hund og passer godt på den. Her er 10 gode råd til en varm dag

Hvad kan man gøre når hunden får gigt?

03-11-2017 08:46, af Astrid Gerd Holtet

3 gode råd, der kan hjælpe hunde med gigt

Vælg din race med hjernen - ikke kun hjertet

03-08-2022 08:00, af Lotte Evers

I Spanielbogen fortæller Lotte Evers følgende om, hvilken del af kroppen man bør bruge, når man vælger hund

3 gode råd: Undgå problemer mellem børn og hunde

09-08-2022 08:45, af Astrid Holtet

Helt små børn er i øget risiko for at blive bidt af hunde, viser flere studier, men heldigvis er der forholdsregler forældre og hundeejere kan tage, for at undgå sådanne ulykkelige situationer

BLOG: Er der junkmail i hunde-indbakken?

25-03-2021 15:24, af Karoline Sidelmann Brinch

Et par tanker om at give og modtage uopfordrede "gode råd" om hunde

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.