Hver fjerde hund i England erhverves for tidligt

10-08-2020 09:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ligesom i Danmark skal en hvalp i England være otte uger, før man må skille den fra dens mor. Ny undersøgelse viser dog, at rigtig mange omgår den regel

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

I England må en hund ikke blive skilt fra sin mor, før den er otte uger gammel. Derudover blev det i 2018 lovpligtigt, at man skulle se hvalpen sammen med dens mor, inden man købte hvalpen.

Nu viser en undersøgelse, at langt fra alle overholder disse regler. Det skriver Science Daily.

Med undersøgelsen har man ønsket at vise, hvilke faktorer der spiller ind, når folk enten vælger at købe en hvalp for tidligt eller undgår at se hvalpen sammen med dens mor.

Forskerne trak data fra 2392 hvalpe fra maj 2016 til februar 2019. 1844 af hvalpene viste sig at kunne bruges i undersøgelsens endelige resultater.

Det viste sig, at hele 25 procent af hvalpene var blevet skilt fra deres mor, inden de var otte uger. Det tal overraskede forskerne, som tidligere har arbejdet med meget lavere tal på området.

Undersøgelsen viste også, at cirka otte procent ikke så hvalpen sammen med dens mor, mens 1,5 procent købte hvalpen for tidligt uden at se den sammen med dens mor.

Derfor gik forskerne videre og kiggede på, hvad der gjorde, at folk ikke kunne vente de otte uger på at få hvalpen hjem.

Faktisk viste det sig, at folk, der havde set hvalpen sammen med dens mor og besøgt hvalpen flere gange, oftere fik hunden tidligere hjem end efter de otte uger. Forskerne mener, at det skyldes, at hvalpekøberne ikke kunne klare at gå fra hvalpen og derfor bare måtte have den med hjem.

En anden gruppe, som viste sig at have en tendens til at få hvalpen for tidligt, var folk der ville bruge hunden til sport. Dette begrunder forskerne med, at de nye ejere gerne vil starte med at træne hunden tidligt.

En tredje gruppe, som fik hvalpen hjem før de otte uger, var mennesker med flere hunde af ukendte, blandede racer. Her peger forskerne på, at disse mennesker ofte køber af hobbyopdrættere, og at man her måske ikke går helt så meget op i reglerne.

På den anden side viste det sig, at folk med en højere årsindkomst havde større tendens til at vente med at få hunden hjem, til de otte uger var gået.

Det kan have store konsekvenser at adskille hvalpen fra moren for tidligt.

– Tidlig adskillelse af en hvalp fra sin mor og resten af kuldet kan øge risikoen for, at hunden udviser potentielt problematisk opførsel som voksen, lyder det fra dyrlæge Dr Federica Pirrone, University of Milan.

Læs også

Afgørelse i sag mod Silke Sommer om to uger

01-09-2022 12:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Retten i Odense har netop afsluttet retssagen mod Sille Sommer og New Hope Denmark. Afgørelsen må vi dog vente på

Udseendet betyder mere, end vi tror

30-06-2021 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Selvom du måske vil påstå det modsatte, så betyder udseendet noget, både når du dater, og når du vælger hund

Mange dyr hos Dyreværnet i Kolding

02-09-2020 12:09, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mens der er godt gang i hvalpesalget over hele landet, så kniber det med at komme af med dyrene for Dyreværnet i Kolding

Efterlod hvalp i papkasse i ly af mørket

04-03-2014 13:58, af Tine Luther
En hundeejer efterlod en cirka 10–uger gammel hvalp i en papkasse i nattens mulm og mørke uden for et dyreinternat.

Sådan blev Nala fundet

19-11-2019 14:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

36 timer. Så længe var den 12 uger gamle hvalp Nala på flugt efter en ulykke. Her får du hele historien om eftersøgningen og hvor og hvordan hun blev fundet

Livsstadier – den neonatale periode

11-06-2022 15:18, af Astrid Gerd Holtet

De første uger efter hvalpens fødsel, kaldes også den neonatale periode - vi ser nærmere på hvad der sker på dette stadie af hundens liv

Kennel tilbudt 50.000 for hvalp

18-02-2021 07:27, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er ikke nogen hemmelighed, at hvalpe er i høj kurs for tiden. Alligevel blev Merethe og Jens Ole fra Kennel Gjedbo overraskede, da en person bød 50.000 kroner for en af deres hvalpe

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Årets Førerhund 2024 er fundet

26-04-2024 11:07, af Anne Cecilie Sohl

Golden retrieveren Bertha har modtaget nyindstiftet pris for at være sin brugers øjne i trafikken og gøre hendes liv meget lettere.

Danskerne vil gå langt for at hjælpe dyr i nød

26-04-2024 08:38, af Anne Cecilie Sohl

Siden Agria Dyreforsikring i 2018 første gang afholdt den velgørende Hundegåtur, er danskernes ønske om at hjælpe dyr i nød kun vokset. Derfor håber Agria på - for syvende år i træk - at kunne sætte indsamlingsrekord i weekenden den 4. og 5. maj. Hverken distancen eller antallet af skridt er afgørende for donationens størrelse - men jo flere der går med, jo flere penge donerer selskabet til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Hvad er interdigital furunkulose?

22-12-2017 16:15, af Astrid Gerd Holtet

Furunkulose i poterne er en ret almindelig lidelse hos hunde, som kan være smertefuld og svær at slippe af med

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise mælkebøtter?

28-07-2017 12:54, af Anne Ekenberg

Mælkebøtter er faktisk ret sunde for os mennesker. Vi kan bruge alle dele i madlavning, og minsandten om de ikke også er sunde for vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.