Hvad kan man gøre når hunden får gigt?

03-11-2017 08:46, af Astrid Gerd Holtet

3 gode råd, der kan hjælpe hunde med gigt

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Gigt er en sygdom i leddene hvor ledbrusk og ledvæske påvirkes, og den er forbundet med smerte og ubehag. Hvis din hund har gigt, kan det være nødvendigt at behandle den med medicin, men der er også andre ting, der kan hjælpe en gigtplaget hund:

1. Smid de overflødige kilo

Hunde med gigt tager tit på, da smerterne i leddene kan gøre det ubehageligt at bevæge sig, og dermed får de ikke brændt så meget energi af, som de plejede. Har man gigt i leddene, er overvægt rigtig uhensigtsmæssigt, da det er med at til øge belastningen på de, i forvejen syge, led. Det er derfor rigtig godt, hvis hunden taber sig.

2. Kosttilskud til ømme led

Der findes en række kosttilskud, som kan have en gavnlig effekt på gigtramte led. Det kan eksempelvis være glukosamin, chondroitin og omega 3 og 6 fedtsyrer. Disse kan fås som tilskud til hundens almindelige foder, eller i speciallavede leddiæter, der er udviklet til hunde med ledproblemer.

3. Motion

Det er vigtigt at vedligeholde muskulaturen omkring de dårlige led, da det kan være med til at aflaste leddet og mindske smerterne. Det er derfor vigtigt at hunden holdes i form med fornuftig motion. Det er vigtigt at hunden laver nogenlunde det samme hver dag, og langsomt trænes op, så den kommer i bedre form. Alt for lange ture, som hunden ikke er i træning til, kan belaste leddene og gøre ondt på den. Nogle hunde kan have en tendens til at ”glemme” at det gør ondt, hvis det de laver er alt for sjovt, så som bold-leg eller leg med andre. Det kan give en overbelastning og problemer med smerte senere. Svømning eller vandløbebånd, er en rigtig god måde at bygge hundens muskulatur op uden at overbelaste leddene.

Er du i tvivl om hvorvidt din hund har gigt, bør du altid kontakte din dyrlæge, der kan finde den rette behandling.

Læs også

Det skal ikke gøre ondt at blive gammel

13-01-2023 09:15, af Louise Laustsen, dyrlæge

Gigt er en almindelig årsag til smerter hos ældre hunde. Gigt dækker over en række sygdomme i muskel- og skeletsystemet, hvor smerter kan opstå i og omkring led i ben og rygsøjle. Kroniske smerter som følge af gigt kan medføre en væsentlig forringelse af hundens livskvalitet

Videospil kan forbedre ældre hundes livskvalitet

04-02-2022 15:16, af Astrid Gerd Holtet

I takt med at hunden bliver ældre kan fysiske problemer som eksempelvis gigt, gøre det svært for den at træne på samme måde, som den kunne da den var yngre – men mental stimulering er vigtig, også for den gamle hund. Et forskerhold fra Wien, har undersøgt muligheden for at aktivere hunde ved hjælp af interaktive videospil – og deres erfaringer er lovende.

Tidlig neutralisering kan give visse racer problemer

30-07-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt studie peger på, at neutralisering inden for det første leveår kan have en sammenhæng med udvikling af cancer og gigt og ledsmerter hos nogle racer

 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader