Hundetræning hjælper indsatte i fængsler

02-08-2018 09:00, af Astrid Gerd Holtet

Hundetræning hjælper indsatte i australske fængsler med at få en bedre selvtillid, giver dem en større ansvarsfølelse og øger deres chancer for en succesfuld rehabilitering, når deres dom er udstået – det viser en større undersøgelse på området

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Fængsler i flere lande benytter sig af programmer, hvor indsatte træner hunde som del af den aktivering de skal igennem under deres tid bag tremmer. Mange af disse programmer udføres i samarbejde med internater, og på den måde kan de indsatte give noget tilbage til samfundet ved at hjælpe dyrevelfærdsorganisationer, hvor ressourcerne ofte er begrænsede – og arbejdet anses som værende en form for samfundstjeneste.

Stort studie undersøger de gavnlige effekter hos de indsatte

Det er dog ikke kun hundene, der har gavn af programmerne. Flere fængsler oplever at de indsatte hjælpes i deres rehabilitering, når de arbejder med hundene. Hvor stor effekten er, er dog ikke helt klart. For at få en bedre forståelse for præcis hvordan og hvor meget de indsatte hjælpes, har et australsk forskerhold derfor lavet en større undersøgelse af de australske fængselsprogrammer.

Større sandsynlighed for god rehabilitering

I Australien findes der treogtyve af denne type programmer fordelt på seks forskellige stater. Forskerholdet bag studiet foretog en undersøgelse af programmerne ved både at snakke med dyrevelfærdsorganisationerne og fængselsinstitutionerne, og resultaterne var tydelige.

De indsatte havde i høj grad gavn af at træne med hundene i programmerne. Blandt fordelene fandt forskerne blandt andet, at de indsatte fik en øget grad af ansvarsfølelse. Derudover forbedrede det deres sociale kompetencer og de opnåede kvalifikationer, der gavnede dem i deres senere jobsøgning. Alt sammen resultater, der øger deres chancer for at få et bedre liv efter deres straf er afsluttet og mindsker deres risiko for at ende tilbage i fængsel igen.

KILDE:

Humby & Barclay. Pawsitive Solutions: An Overview of Prison Dog Programs in Australia. The Prison Journal. Aug., 2018

 

Læs også

Hunde på Dyrehavsbakken

12-04-2024 08:23, af Anne Cecilie Sohl

Har du fået en ny hvalp, der skal prøve at udstille? Har du en hund, der senere skal på udstilling og lige skal prøve det først? Eller har du et barn, der kunne tænke sig at blive juniorhandler på DKK-udstillingerne? Så er der mulighed for at prøve det hele af under hyggelige og afslappede forhold på Bakkeskuet den 9. maj.

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Første loppe- og flåttablet til hund og kat i håndkøb

03-04-2024 12:38, af Anne Cecilie Sohl

Allerede i sommeren 2023 blev den første loppe- og flåttablet til hund og kat, AdTab, lanceret i håndkøb. AdTab tyggetabletter er godkendt af det europæiske lægemiddelagentur, EMA.

6 gode råd til at træne indkald med din hund

13-11-2017 16:00, af Susanne Bagger

Alle hunde kan lære at komme, når man kalder. Med nogle hunde kræver det bare lidt mere arbejde end med andre

Coretræning afhjælper korsbåndsskader

09-03-2022 15:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En stor amerikansk undersøgelse fra Washington State University har kigget på skader hos agilityhunde, og hvordan man forebygger korsbåndsskader

Træning: Hunden skal kende sin bagpart

05-09-2021 13:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hundefitness og Canicross: Hold din hund I form. Sådan præsenterede DogzDK deres opvisning på Store Hestedag, og det skulle vise sig, at hunden kan træne på måder, man ikke lige havde forventet

Fra magasinet: Lær tricket ”Drej rundt”

13-03-2018 09:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Magasinet HUNDEN skulle gerne være nået ud i postkasserne nu. Er du ikke medlem af DKK, kan du her få en lille smagsprøve på, hvad magasinet indeholder

Kom så her, hund

19-01-2018 15:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det kan være svært at overbevise sin hund om, at det er bedst at komme, når man kalder, hvis den nu lige har gang i et eller andet spændende. Her er nogle tips til, hvordan du kan lære din hund at komme, når den kalder.

Lær tricket: at vinke

30-07-2018 14:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Zara Zachariasen har endnu engang forkælet os med en lille træningsguide til et hyggeligt hundetrick. Følgre du anvisningen kan din hund snart vinke farvel til dig i vinduet

Video: Se hvordan lydighed kan trænes

01-10-2018 15:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I fire dage var der international lydighedscamp i InDog EliteCenter i Viborg. Det var et virkelig flot arrangement

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.